V75 Elitloppet – årets höjdpunkt

V75 – 1

Elitkampen inleder söndagens V75 och vilka kallblod vi får till start! 4 Odd Herakles får första strecket av mig, hästen har vunnit 11 av 12 senaste starterna och Lars O Romtveit låter uppåt på hästen efter senaste banjobbet. Allt talar för en häst i toppform och ännu en brakprestation från norsken. Jag tror att man kommer komma till spets och därifrån blir man hästen att slå. Kan bli en spik på något av mina system.

Romtveit tror att värst emot har man invändigt om sig i form av två finska ekipage men jag tror att de som är värst emot finns utvändigt. 8 Lome Brage kommer från detta läge inte få utnyttja sin startsnabbhet till fullo men har också en fin spurt att tillgå. Blir det tempo på tillställningen och man hittar en bra position så kommer man vara med och strida om det.

En annan som också hoppas på tempo är 10 Månprinsen A.M. Gunnar Melanders superhäst som egentligen inte skulle starta i Elitkampen i år men som efter ett jobb i lördags bestämde sig för åka. Månprinsen A.M. har 71 segrar på 110 försök och står i en klass för sig när det kommer till statistiken. Kan vinna från alla positioner och det tillsammans med att Melander bestämde sig så sent som i lördags gör att jag rankar Månprinsen A.M. högt, trots utgångsläget.

V75 – 2

1 Dontlooseallyourmoney kommer nog till spets här och därifrån blir man hästen att slå för övriga. 2 Sashay My Way låter det väldigt uppåt på från stall Kolgjini. Hästen spurtade bra i Drottning Silvias senast och hittar man en bra position här så tror jag det kan räcka hela vägen denna gång.

6 Tonique har växt start för start hela säsongen och spurten till en tredje plats i Drottnings Silvias senast var rejäl. Spurten gången innan det, till seger i uttagningsloppet var ännu bättre. Att formen är på topp råder det inga tvivel om och blir det bara lite tempo så har man bra chans här.

Två hästar med intressanta utrustningsändringar är bakspårshästarna 9 Gina Mearas och 10 Golden Tricks som båda rycker skorna till denna starten. Gina Mearas har nu två lopp i kroppen och formen är på gång. Det låter även extremt uppåt från stallet som tror på vinstchans. 

Golden Tricks har krånglat lite i sina båda starter i Sverige men att hästen har en hög kapacitet råder det inga tvivel om. Jag vågar inte lämna hästen utanför för snart har Redén fått ordning på hästen och då smäller det!

Det krävs många streck i denna avdelningen och jag känner mig knappt säker med samtliga.

V75 – 3

8 Ecurie D är favorit och det kan väl vara rätt. Prestationen senast var något utöver det vanliga, ”Så, skall inte gå att göra” var min initiala tanke. Hästen har heller aldrig förlorat, vilket säger en hel del. Nu har man dragit spår 8 och distansen är inget plus. Jag tror det finns risk för att första ”förlusten” kommer här på Solvalla.

1 Osterc som är snabb ut har dragit ett drömspår. Hästen har inte fungerat så bra hittills i Sverige men efter fyra starter så kan jag tycka att det snart borde börja sitta. Osterc har bra chans att leda runt om ifall han går felfritt.

Även 3 Click Bait är snabb ut men förlorar troligtvis ledningen till den invändige amerikanen. Det gör inte jättemycket eftersom Click Bait även kan gå bra bakifrån. Får man en bra position så har man en rejäl spurt att tillgå och kommer troligtvis vara bland de tre.

V75 – 4

4 Hell Bent For Am är i skrivande stund stor favorit och det kanske är så enkelt att han leder detta runt om. Hästen är snabb ut och har visat att man orkar hålla hela distansen. Men till 70% så garderar jag. Det är trots allt 3-åringar vi har att göra med. Tvåa på strecklistan är 1 Philosopher som i senaste loppet gjorde en ruggig avslutning där man rundade fältet i sista sväng från position sist och vann. Den insatsen imponerade iallafall på mig och upprepar man något liknande så kan man mycket väl fälla favoriten. Även 5 Kuyt F.Boko kan avsluta rappt. Fick stryk på upploppet i senaste starten av nyss nämnda Philosopher men hade då vilat, med det loppet i kroppen så tror jag man är vassare till denna start.

Troligtvis målas några streck i denna avdelningen, kan vara waste men jag kommer ge det ett försök att fälla favoriten.

V75 – 5

4 Chapuy flyger till ledningen och leder loppet runt om, är det så enkelt? Ja, jag tror det! Hästen har haft dåliga utgångslägen senaste starterna, galopperade senast på Åby men från stallet låter det uppåt. Presterar hästen som för tre starter sedan så vinner han detta.

Värst emot är 5 Harley D.E. och 9 Tabasco C.D. Harley D.E. är ingen startraket men kan avsluta rappt. Får Chapuy press under resans gång så kan Harley D.E. absolut knipa segern. Jag tror däremot inte att Harley D.E. är tuff nog för att vara den som själv driver upp tempot här utan kommer behöva få det serverat. Tabasco C.D. kan hitta fina ryggar att gå i och kan med sparade krafter utmana om segern.

V75 – 6

Första Elitloppsförsöket och bästa hästen står längst ut, 8 Earl Simon. I de två sista avdelningarna skall vi komma ihåg att det räcker att komma fyra.

Jag tror att Earl Simon tar sig till final men det ser svårt ut att vinna försöket. Spår 8 och riktigt bra hästar invändigt på snabba Solvalla, det kan bli tufft men jag vågar nog ändå inte lämna utanför.

Ledningen tror jag 3 Disco Volante tar hand om och därifrån lär man köra så det ryker och så länge lampan lyser.

1 Vivid Wise As krånglade i senaste starten och galopperade. Är annars en häst av riktigt hög kaliber och kan vinna detta försök om han går felfritt. 

V75 – 7

Spetsstriden tror jag går till 1 Elian Web och där kommer man säkert vilja köra. Kan absolut räcka hela vägen men jag tycker formen har varit lite upp och ner för finländaren och det finns frågetecken.

3 Tae Kwon Deo kan komma att hamna utvändigt om ledaren här och få göra grovjobbet. Blir isåfall en tung resa i högt tempo, tufft men hästen är en tuffing och det kan gå ändå. 

5 Cockstile kan få en fin resa och hästen har formen på topp och jag rankar hästen som nummer ett i detta försöket.

Bästa hästen i fältet hittar vi återigen på sämsta position, spår 8. 8 Propulsion som Redén var sen att tacka ja med, man skulle se hur han gick ett sista jobb lät det. Svårt att sia om formen men i en intervju med Redén i onsdags så lät han sådär äckligt nöjd med Proppen igen. I toppform så kan han runda och vinna här.

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com