V75 Kalmar söndag

Som chef är man ansvarig för sina anställda och jag har svårt att se något liknande lösa sig på samma sätt i en annan bransch.
Det börjar bli hög tid att uppdatera travsportens reglemente.

Tidigare i veckan offentliggjorde Svensk Travsports överdomstol sitt beslut gällande Alessandro Gocciadoro-affären och jag måste säga att jag är förvånad över att han friades helt. Det var väl egentligen ganska väntat att domen skulle mildras, men att han skulle gå helt fri tycker jag är lite märkligt. Det hade antagligen inte skett i någon annan bransch. Om man till exempel driver ett byggföretag och en anställd snickare gör något fel så får ju chefen ta på sig det, det är inget konstigt med det.
Positivt är i alla fall att det här borde ha en viss avskräckande effekt. Jag tror ingen någonsin vågar komma hit igen och behandla hästar på det viset.
Hela den här soppan har med all önskvärd tydlighet visat att vårt reglemente måste ses över för det är alldeles för svagt i sin nuvarande form. Det måste finnas klara och tydliga regler för hur man får bete sig både på och utanför banan.
Jag hoppas att någon tar tag i det snart.

Jag vill även passa på att önska en riktigt trevlig midsommar till alla läsare. För egen del blir det en ganska lugn helg fram till söndag då jag är med och tävlar på Kalmartravet. Min egen Cobbys Olifant gick bra senast, men den här gången ratar jag honom i mitt systemförslag då läget är alldeles för dåligt.
Spikarna hittar jag i den andra och den tredje avdelningen. Både Oscar L.A. och Double Exposure borde kunna vinna sina respektive lopp rätt så komfortabelt. Miljondraget hittar vi i den sjunde avdelningen där jag tror att Henriette Larsen kan hålla undan med Sobel Jasmine.

V75-1: Min vinnare måste bli 1 Ingo som gått jättebra på slutet, men jag tycker att han stöter på tuffare motstånd den här gången och det är inte alls säkert att han hittar till ledningen. Franklin Face gynnas nog av voltstart och jag är inte helt säker att Erik Adielsson släpper spets om de hittar dit. 7 Image Rapida och 8 Hobby de L’iton är två rejäla hästar som mycket väl kan vinna.
V75-2: Här väljer jag att spika 6 Oscar L.A. Det är en riktigt stark och bra häst som dessutom är rätt så snabb ut. Det känns som att han kan hitta till ledningen tidigt och då måste det vara en toppchans som jag ser det.
V75-3: Jag finner ingen anledning till att gardera 4 Double Exposure mot det här motståndet. Hon spurtade riktigt vasst i Östersund senast och normalt sett ska hon vara huvudet högre än sina konkurrenter i det här loppet.
V75-4: Kalmarsundsstayern känns riktigt svårlöst. 2 Palais Bourbon rankas etta då han är stark och har 40 meters försprång på de värsta utmanarna. 13 Pacific Face gick riktigt bra i Harpers och är inte på något sätt slagen på förhand här.
V75-5: 1 Tycoon Conway Hall har ett toppenläge men det är risk för en hård öppning den här gången. Både 7 Baron Gift och 8 Stepping Spaceboy är snabba ut och det kan ställa till det för min tipsetta.
V75-6: 4 Man At Work imponerade stort senast när han vann finalen senast. Jag vet inte om han kan ta spets den här gången, men det är inte omöjligt, och då blir han svår att slå. Min egen 11 Cobbys Olifant åkte dit knappt mot Sevilla senast men det blir svårt att vinna från det här läget.
V75-7: Här är jag lite inne på att 2 Sobel Jasmine kan rinna undan från ledningen. Henriette Larsen är duktig på att köra häst och det kan gå. Segerstaplaren 7 Velten Limelight är värst emot som jag ser det.

V75-1: 1, 2, 5, 6, 7, 8. Res: 11-12
V75-2: 6 Oscar L.A. Res: 5-2
V75-3: 4 Double Exposure. Res: 3-5
V75-4: 2, 3, 4, 7, 8, 13, 14, 15. Res: 6-10
V75-5: 1, 7, 10, 12. Res: 5-4
V75-6: 3, 4, 6, 9. Res: 12-8
V75-7: 2, 7, 8, 9, 10. Res: 11-4
Systemet är på 3200 rader och kostar 1600 kronor att lämna in. Om ni spikar 4 Man At Work i den sjätte avdelningen blir systemet på 700 rader och kostar 400 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com