Bergsåker V75 27/6

Dags att duka av midsommarbuffén och ställa undan snapsen för nu är det dags för en ny meny att spana in på. Nu tar vi oss norrut, närmare bestämt till våran hemmaplan Bergsåker! Det är finaler och mycket fina hästar hittar vi i startlistan, bland annat så ska vi få se Sveriges bästa treåringar på lördag. Kliv ut i sommarvärmen, svalka ner dig med en kall och läs lite Pejback!!


Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna. 

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste. 

Skor = Nu är det sommar och många av hästarna har börjat tävla barfota, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Bronsdivisionen. 2140m Autostart

1 Ribaude.
Kan vara en startkanon om han vill och har visat förut att han kan försvara spår ett mot snabba hästar. Kommer från två bra starter där han satt fast med sparade krafter näst senast. 

3 Deep Pockets. Kom tillbaka senast från ett litet uppehåll där han tog hem segern från ledningen. Han kan öppna snabbt och trivs bra i ledningen. Gillar helst kortare distansen men nu med formen på topp måste det ses som chans ändå.

4 Vikens High Yield. Hästen som har radat upp segrar senaste tiden. Var även bra i finalen senast på Solvalla trots en fjärdeplats. Man kommer köra samma utrustning och från det här spåret måster det vara toppchans.

11 Kennedy. Har fått två bra lopp i kroppen sen han kom till Sverige och båda slutade med andraplatser. Formen har enligt stallet aldrig varit bättre och med ett bättre utgångsläge kan han slå vem som helst i klassen. Kan gå även härifrån.


V75-2 Klass 2. 2140m Autostart

2 Gigaro Am.
Ären fin fyraåring som Robert Bergh har i träning. Vann säkert på Solvalla näst senast och blev trea loppet efter. Fick tyvärr inte fritt spelutrymme senast loppet och därav tredjeplatsen. Nu byter man kusk till Per Lennartsson som vann med honom på Solvalla.

5 Armagnac. Vi gillar Armagnac´s tre senaste starter 1,3,1. Senast vann han på V75 mot ett gäng kapabla hästar. Kommer man testa för ledningen?! Återstår att se!

7 Ready Doc. Våran skräll i loppet! Blev en galopp i senaste loppet och därav procenten. Har varit superfin innan det och näst senaste sprang hästen på en 11,8 tid! Nu är galoppbootsen lämnad hemma och det väntas en fin insats. 

9 Jagger Boko. Hästen med bäst segerprocent i loppet! Har vunnit 4 av det fem senaste starterna. Nu ändrar man till vanlig vagn som hästen verkar trivas bäst med samt Ulf Ohlsson bakom sig. Ska ses som favorit.

11 Dwayne Zet. Är kanske hästen som har bäst rutin i V75 sammanhang på slutet. Har vunnit sina två senaste starter och senast gick han undan ganska enkelt från motståndet. Örjan kör som vanligt och kommer bli största utmanaren till Jagger Boko.


V75-3 E3 Final – Ston. 2140m Autostart

1 Florist.
Här har vi en intressant ändring! Man testar ta av skorna för första gången i karriären, kommer det bli en extra växel som ger segern i E3 finalen? Vi tror på grym chans från spår 1 och Kevin vill nog jätte gärna vinna det här loppet.

3 Loaded Maria. Miss 100 procent ska ut och visa upp sig i E3 finalen. Denna tjej har aldrig förlorat ett lopp men vi ska komma ihåg att hon är väldigt ung och har därför inte gjort så många starter. Vi tror att favoriten är i gungning!

4 Finland. Hästen som oftast blir bortglömd och är inget undantag nu. Vann senast på en härlig slutspurt så hon och Janne kommer med sprudlande självförtroende till det här loppet.

5 Barbro Kronos. Unghästkungen Svante Båths bidrag till E3 finalen blir Barbro. Hon har inlett sin karriär på ett strålande sätt med 3/5 segrar. Vann senast och kommer absolut vilja göra det igen.

6 Bank Wise As. Här har vi jänkaren som har vågat sig över atlanten till Sverige. Gjorde en fin debut i Örebro där hon lyckades med en andra plats. Nu sitter jänkarvagnen på som vanligt tillsammans med Ulf Ohlsson.

9 M.T. Perette. Tar aldrig slut på fina ston i det här loppet! M.T. Perette ska därför inte glömmas. Har inte sprungit dom bästa tiderna med vi tror Djuse kommer servera tjejen en fin resa så att hon får vara med och fightas på upploppet.


V75-4 Kallblodsdivisionen. 2140m Voltstart

6 Tangen Haap.
Kan mycket och är ofta med där framme. Kom som en raket näst senast men hann inte hela vägen, senast var kusen lite försiktigt och hade nog kunnat vunnit annars. Nu blir det Erik Adielsson som kör och barfota runt om.

7 Odd Herakles. Att ha radat upp 13 segrar på 14 starter vilket säger en hel del. Senast var han om möjligt ännu bättre och slog Norskt rekord. Nu ser utgångsläget bra ut igen och spår två passar bra med några hästar framför, då brukar han vara pigg i starten.

9 Pydin. Håller alltid bra form och brukar vara med där framme, har tyvärr haft svårt att hinna hela vägen fram. Senast testade man Norskt huvudlag och det gav bra effekt, nu blir det samma upplägg och med lite klaff ska han inte räknas bort.

11 Månprinsen A.M. Även detta är en riktig segermaskin. Allting ska vara lika bra som vanligt enligt stallet och de kommer försöka ge en match mot favoriten Odd Herakles. Kan gynnas om det blir lite drag i loppet, då kommer han vara med där framme.


V75-5 Klass 1. 2140m Autostart

8 Vaduz Wice As.
En riktig tuffing som har tagit två segrar på tre starter sen flytten till Sverige och Timo Nurmos. Ska ha gått väldigt bra i träning men fått en tuff uppgift från spår åtta nu. Vann överlägset med sparade krafter kvar senast och sitter den formen i kan det gå ändå.

9 Vien Ici. Väldigt stark häst som har visat att han kan avsluta snabbt om det behövs. Har laddats till loppet och nu kommer man testa barfota runt om för första gången plus en ny hybridvagn som kan ge lite mer fart. Kan få en smygresa härifrån.

10 Whelk. Westholms Whelk tycker vi har en fin formkurva på slutet. Satt fastlås näst senast men avslutade trots det på en fin 12,4 tid, följde upp med en seger efter det. Nu behöver det bli körning där framme och Westholm får inte sitta och sova så dom blir fastlåst som näst senast. 

12 Merrit. En häst, kusk och tränare som gillas av Pejback. Har tyvärr fått otur i spårlottningen och blir därför lite bortglömd av många. Häst och kusk ska vara i fin form så pass upp för nummer 13 Merrit.


V75-6 E3 Final – Hingstar/valacker. 2140m Autostart

2 Global Badman.
Se upp för Daniel Wäjersten och sina hästar på lördag och det gäller nog främst den här. Två raka segrar sedan han valde att plocka av skorna på hästen. Anmäld barfota även denna start och Wäjersten kan varenda sandkorn på Bergsåker.

3 Despot Power. Vann kvalet till det här loppet och mötte då bland annat Revelation och Selected News(Outsiderbud). Hade dessutom bakspår då, så utgångsläget nu smakar nog fint! Man fortsätter med samma balans och Kim Eriksson sitter tryggt i sulkyn.

4 Maestro Zon. Gör bra ifrån sig hela tiden och har aldrig varit sämre än tvåa. Fint utgångsläge här och nu väljer man att plocka bort bakskorna för att ge den lilla extra kicken! Örjan Kihlström för första gången bakom den här hästen vilket är ett kuskplus!

9 Revelation. En av tre i listan som är avkomma till Readly Express. Har verkligen visat det här året att han har sin pappas gener. Från spår nio kommer han få en fin resa till att spara krafterna inför upploppet. Anmäld barfota för första gången nu vilket kan ge en riktigt bra effekt! 


V75-7 Silverdivisionen. 2140m Autostart

1 Even’s Cool Boy.
Hade kunnat utmana Giant Shadow i senaste starten om Robert Dunder hade vågat utmana lite. Är ruggigt startsnabb och från spår 1 blir han inte helt enkel att komma förbi. Dunder har nog lärt sig sin läxa och nu vill han nog köra mer offensivt!

2 From The Mine. Ännu en startkanon som sällan missar ledningen. Här blir det inte helt enkelt att ta en längd på Even’s Cool Boy men vi kommer nog få se en match. Formen verkar vara på gång igen och en seger är nog inte långt borta nu.

3 Floris Baldwin. Kommer troligtvis hamna bakom rampljuset på lördag då han ofta blir ganska bortglömd. Gör alltid bra ifrån sig och är alltid med i matchen ända fram till mållinjen. Har en vass spurt och blir att räkna med!

7 Giant Shadow. Skuggan som sällan vill förlora, han har alltså 24 segrar på sina 30 starter. Vann enkelt senast mot ganska lätt motstånd, tuffare nu och svårare spår. Vanligtvis kör Björn Goop men nu hoppar Uffe Ohlsson in i sulkyn för första gången. Kanske någon vill utmana och fälla den här nu?

12 Heading Reference. Skrällvann på V75 näst senast då han bland annat var före Viking Brodde. Wäjersten kommer nog ladda på med den här i sista kurvan. Kan han skrälla igen kanske?

DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1 
2, 9
DD-2
1, 3, 7

Empa’s spridda skurar

DD-1
2 Global Badman
DD-2
Alla

Jolle’s Triangel 

DD-1
9 Revelation
DD-2
1, 2

 Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com