V75 Torsdag 2/7 – Nu sprintar vi 7.0

Extra V75 från Halmstad pga Sprintermästaren. Riktigt roliga lopp med stort underhållningsvärde med några av Sveriges bästa 4-åringar. Vi siktar in oss mot ännu en eller ett par nya sjuor att fylla kassan med. 

V75 – 1

5 Bythebook vann onekligen enligt boken senast. Smygkördes bakom en flyende ledare och kunde sedan arbeta ner motståndet på upploppet. Gjorde ett riktigt bra fjolår och årets två senaste starter tyder på att formen är på väg tillbaka. Kan öppna men når nog inte ledningen härifrån utan kommer få leta en fin resa och använda sin vassa avslutning. Man väljer att anmäla barfota vilket är riktigt intressant. Bra chans här!

1 Usain Töll är den troliga ledaren in i första sväng. Väl i ledning tror jag inte man vill släppa till någon utan kör så det ryker så länge lampan lyser. Kapacitet finns för att leda detta runt om men behöver ha en bra dag på jobbet. Har blandat och gett lite i senaste starterna, glänser rejält ibland och platt fall ibland.

8 Green Manalishi har inte riktigt fått den utdelning jag hade hoppats på sedan hästen kom till Sverige men har ändå två pallplatser på tre starter, så dåligt är det inte. Man har varit ute mot tuffa gäng och helt enkelt inte räckt till mot hästar som Aetos Kronos och Don Fanucci Zet. Det ligger ingen skam i det och här i uttagningsloppet ser motståndet lite mer lämpligt ut. Kan avsluta rappt och hittar man bara en okej resa från spår 8 så finns god chans till att man tar tredje pallplatsen och kanske till och med första segern i Sverige. Rycker skorna för första gången i Sverige.

V75 – 2 

2 Sweetman kan öppna riktigt raskt bakom bilen och nu byter man ut hybridvagnen mot en jänkarvagn till denna start. Jag tror att det är ledningen man vill åt och kommer lägga rejält med krut för att nå den. Hästen gör fina prestationer nästan varje start och har kapacitet nog att leda detta runt om.

4 Guzz Mearas känns mer som en medeldistans travare än en sprinter men gör bra prestationer varje start han ställer upp i. Kommer inte komma till ledningen här utan måste förlita sig på att det blir lite tempo på tillställningen och att man har en bra position när det vankas upplopp. I senaste starten befann man sig lite för långt bak för att hinna fram men tror inte Johan gör om det misstaget. Farlig att lämna utanför.

5 Upset Face är mer stark än snabb och skulle gynnas av ett jämnt högt tempo här. Försökte göra grovjobbet själv i dödens senast i Kungapokalen med Don Fanucci Zet invändigt. Det blev tillslut för tufft och man orkade inte hela vägen in i mål. Nu 1640 meter och skulle man hitta till dödens här så är det helt plötsligt 400 meter kortare att springa, kan gå!

V75 – 3

Klar första häst blir 5 Don Fanucci Zet som är snabb ut och troligtvis kommer till ledningen direkt här. Därifrån blir man svårfångad för övriga och chansen är god att man leder detta runt om. Även om man inte skulle komma till ledningen direkt så är man tuff nog att slå dessa hästar ifrån dödens. Värsta konkurrenten har man utvändigt om sig i form av 7 Click Bait. Click Bait är ruskigt snabb ut bakom bilen och skulle kunna ta sig till ledningen här med lite tur. Jag har dock svårt att se att man skulle ta en längd på Don Fanucci Zet som står invändigt. Når man ledningen så är det där man vill köra.

V75 – 4

3 Activated årsdebuterade senast emot bra hästar. Inget speciellt i intrycket då men bör ha gått framåt med det loppet. Hade en ruskigt fin fjolårssäsong då man endast var utanför pallen tre gånger på tio starter, och då var en av gångerna på Vincennes i Prix De Bourgogne. Hästen trivs med att attackera bakifrån och kommer troligtvis backas initialt i starten och därefter köra framåt med 500-600 meter kvar. Avslutar då rappt och blir att räkna med här.

7 Racing Brodda vann senast från dödens mot likvärdigt motstånd. Hon är en tuffing som orkar ett högt tempo hela vägen och klarar av grovjobbet själv. Inte omöjligt att man hamnar i dödens här igen men det är egentligen inget som stör hästen. Hästen verkar trivas med Rickard N Skoglund och chanserna ser goda ut för ekipaget att få åka härifrån med ännu en seger tillsammans.

Varnar lite för 4 Ti Punch Broline som avslutade vasst senast men inte räckte riktigt hela vägen fram. Blir det tempo på detta loppet så kommer Ti Punch Broline spurta bra och vara med och göra upp om det.

V75 – 5

2 Sobel Jasmine såg riktigt bra ut i senaste starten. Tog sig till ledningen utan några som helst problem och ledde nästan hela vägen, blev omsprungen sista metrarna av smygkörda hästar. Höll ett högt tempo då som kanske tog ut sin rätt. Här skulle man kunna ta hand om ledningen igen och lyckas man då dämpa farten något så kan man leda detta runt om.

1 Rexine är snabb ut och kommer utmana Sobel Jasmine om täten. Trivs med att köra i tät och har tagit nästan samtliga sina segrar från den positionen. Tillbaka efter att varit struken senast och kommer direkt vara med och fajtas om segern här.

9 Armour As är bästa hästen i fältet men har dragit ett bakspår som drar ner chanserna lite. Har dock två startsnabba framför sig så kan lösa sig fint med en ryggresa här. Kan öppna bra och har varit ute mot tuffa gäng och har absolut kapacitet nog att vinna detta från bakspår.

Dessa tre sticker ut lite i avdelningen och där bakom är det riktigt jämnt. Skall man strecka fler än dessa tre så kan det bli många tillslut.

V75 – 6

2 Golden Tricks har inte riktigt visat någon övertygande startsnabbhet i Sverige än men har visat på fin styrka. Orkar hela vägen, klarar av att vinna från de flesta positioner och har högst kapacitet i detta fältet. Bra chans och min tipsetta!

4 Sashay My Way avslutade riktigt vasst senaste och visade på fin styrka längs vägen. Två galopper i starterna innan dess. Gjorde det helt okej i Drottnings Silvias Pokal från ett iskallt spår gången före det. Gör för det mesta bra insatser och blir att räkna med här. Kan utmana favoriten.

Ett spännande skrälldrag är 9 Grande Diva Sisusom gjort det bra på slutet. Pallplatser i fem av sex senaste starterna och formen är på topp för hästen. Förlorade senast upplopps kampen emot Sashay My Way men skulle kunna ta revansch här om man får en bra resa.

V75 – 7

13 Tuxedo Bi blir min första häst i avdelningen. Han gör nästan alltid bra insatser och har vunnit över hälften av sina starter i livet. Vann senast i Frankrike mot bra motstånd och gången innan dess var man tvåa bakom Ble Du Gers i Oslo Grand Prix. Trivs över lång distans och skall ha en bra chans mot detta motståndet.

5 Lucky Base spikade vi senast och då lyckades han rinna undan från spets. Samma distans nu som senast och likvärdigt motstånd, skulle kunna gå igen.

14 Ferrari Sisu har väl högst kapacitet i fältet men inte alls visat vad man går för det senaste. Lite galopper blandat med trötta intryck har varvat starterna. Senast såg man dock finare ut igen då man spurtade på bra efter en resa i dödens. Förlorade då med ett huvud emot Conrads Rödluvan, vilket man inte behöver skämmas över. Trivs över längre distans och är formen på väg tillbaka igen så är man med och gör upp om detta.

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com