Ivory di Quattro och Sevilla är lördagsspikar

En ny stor travhelg ligger framför oss. Till helgen är det Axevalla som är arrangör av sin traditionella StoChampionatshelg. Trav i dagarna tre och av gammal hävd en familjefest med trav och Sommarland i kombination.
Men som vi har skrivit vecka efter vecka utan publik. Det verkar dock som att det så smått börjar ljusna runt om i Europa. Jag såg TV-sändning från Danmark och där var det folk på plats och likaledes har man så smått börjat öppna upp för publik i Norge. Än så länge bara 200 besökare men det är i varje fall fler än noll. Även Frankrike börjar så smått att slå upp sina portar.
Med andra ord det stundar ljusare tider även för landets travvänner. Snart får ni gå på trav igen.

Min söndagsvinnare!
Ett StoChampionat är något av sommarens höjdpunkt för oss tränare. Själv har jag inte haft den stora lyckan med mig i det loppet men jag var i varje fall fyra med Mulligan för tre år sedan. Ultra Bright vann den gången.
Årets upplaga på söndag är på papperet en jämn historia och det är många som aspirerar på epitetet favorit. För min del vill jag nog hålla en slant på Steen Juuls Waiting Hill Hall. Jag känner hästen väl eftersom jag haft henne i träning och vet vilka resurser hon besitter. Hon var också dunderfin i uttagningen så hon kommer att sälja sig dyrt i finalen.

Två till start
När det gäller lördagens V75:a som trots allt det här handlar om har jag en duo till start. Västerbo Exact kommer ut i högsta klassen och även om han är bra så blir det svårt att vinna. Vi jagar i första hand en fin placering.
Mitt andra vapen Sweetman har dragit Svarte Petter i spårlottningen i form av bricka tolv. Det är dock en riktigt bra häst i grund och botten så hade vi haft ett framspår hade jag trott på bra chans. Nu är vi utlämnade och får i första hand hoppas på tur. Ett outsiderstreck är han värd.
Omgången som sådan är knepig men jag provar med spik på en formstark duo Sevilla och Ivory di Quattro i min jakt på sju rätt. 
Tack och hej!

V75-1: Visst har Tycoon Broline fin kapacitet men han är knepig. Jag vågar inte lita på honom. Lord Horse imponerade på en 12-tid senast och kommer att utmana om en topplats. Turenne med lopp i kroppen är tidig. Duon Leo Leo och Unarmed Face kan skrälla.
V75-2: En eller många är vad som gäller i detta stolopp. Princess Kloster hade segern klar senast men galopperade 100 kvar och så var den dagen förstörd. Jagar revansch och visst kan hon få den. Bakom är det öppet så se upp. Hans Crebas har fint snurr på stallet och hans duo Sunettan Palema och Irish Steel är tidiga utmanare.
V75-3: Björn Goops Romanesque imponerade i Gotlandslöpningen. Repan han gick sista halvvarvet var av det imponerande slaget. Håller han spets är det bra chans igen men jag har svårt att utelämna Handsome Brad. Båda streckas.
V75-4: Ivory di Quattro fortsätter att imponera. Han vann plättlätt som spik senast och jag räknar med en upprepning. Har mött och slagit tuffare gäng än detta och har en rutinerad körsven.
V75-5: Sevilla blir mitt andra singelstreck. Han är sylvass då han får sitt smyglopp. Vi mötte han näst senast och det bara small till när han passerade oss till slut. Med rätt lopp är han svårslagen.
V75-6: Armour As är bästa hästen men det är inte bara att gå ut och vinna lopp från spår tolv. Det behövs tur på vägen så att gardera med ett gäng där framme känns rätt. Pass upp framförallt med Cab Lane och Southwind Queen.
V75-7: Exclusive Matter överraskade med att startgaloppera senast. Var riktigt bra i starterna innan och hittar han bara ned i slagläge från sitt åttondespår är chansen fin. Strular det på vägen är det ett gäng som utmanar. Främst varnar jag för Four Guys Dream.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 5, 10 Res: 4-6.
V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 11, 12. Res: 15-14.
V75-3: 1, 7. Res: 9-11.
V75-4: 11. Res: 14-10.
V75-5: 10. Res: 6-2.
V75-6: 1, 2, 4, 11, 12. Res: 7-3.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 8, 12 . Res: 9-10
Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor att lämna in. Om ni även spikar 3 Princess Kloster i den andra avdeningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com