Heavy Sound måste hitta ut från innerspår!

Så är vi då inne i augusti månad och för många är semestern över. 
 När sommatravet avslutas har det blivit tradition att köra finalen på Dalatravet Rättvik. Så även i år.
När man nämner ordet Rättvik i dessa dagar kommer tankarna direkt till bygdens son Jim Frick som tragiskt lämnade oss i den gångna helgen.
Jim var en kille som man bara kunde gilla. Vi träffades vid ett otal tillfällen under yrkesutövandet. Alltid lika trivsamt. Inte minst i de kuskmatcher i Skellefteå som vi i flera år bevistade. Jim lämnar efter sig ett stort tomrum.
Tankarna går till fru Åsa och barnen Daniel och Camilla.
Skrällvinnare
V75 omgången som gick inleddes med en jätteskräll och därmed försvann för många, inklusive mig själv, hoppet om en sjua. Ändå är jag inte ledsen. Vinnande Felicia Molin har jobbat hos mig och vars familj jag känner väl. Jag riktigt gladdes med hennes skrällseger.
 Om vi sedan återgår till spelet så rullade det på rätt så bra och när väl den sjunde och sista avdelningen skar linjen kunde vi i varje fall räkna in sju femmor. I klartext innebar det att vi hade kostnadstäckning
Topprestation i Åbergs
Lämnar vi så lördagen så kommer vi raskt till tisdag och årets upplaga av Hugo Åbergs.
 Vinnande Double Exposure imponerade verkligen. Många kanske säger spets och slut men det var inte hela sanningen. Hon tvingades till en knivskarp öppning, fick en hård tryckare på sista bortre men hade ändå kraft av försvinna undan till en lätt seger. Riktigt bra gjort.
Genrep inför större saker
För egen del har jag en del intressanta uppgifter på g.
 På lördagskvällen kör vi trav i Halmstad och jag har där bland annat min fina treåring Flirting Diamond som genrepar inför kval till norska Kriteriet. Dagen efter drar vi till Danmark med Thunder Peak för start i Danska Mästerskapet. Inga segerplaner men en tredjeplats bakom Tycoon Conway Hall och Slide So Easy finns inom räckhåll.
Tack och Hej

V75-1: Björn Goop har en huvudroll i första avdelningen. Hans Jackpot Vrijhout hade inte imponerat innan loppet senast men vann då plättlätt från spets. Tuffare emot nu men läget och stigande form innebär att tipsettan sitter där. Men gardering känns given.

V75-2: I andra avdelningen synes omgångens stora nöt att knäcka. The Bald Eagle går jämnt och bra samt har läget. Norske Jackson Avery är segervan. Expensive gillar Örjan och tillsammans har de smygläge. Det finns fler så sex streck innan jag är nöjd.

V75-3: Heavy Sound såg helt bländande ut i såväl kval som come back. Utan tvekan är han tillbaka i toppslag. Innerspår är kanske inget önskeläge och det kan bli trubbel om man snuvas på spets. Vi litar dock på att Haugstad löser uppgiften och singelstreckar.

V75-4: Ett gäng kallblodiga femåringar drabbar samman. Nya bekantskaper för många av oss. Våler Nikolai föregås dock av ett strålande rykte och Björn Goop i vagnen är aldrig fel. J.O. Perssons duo Eld Rask och B.W.Rune närmar sig eliten och passas. Robert Berghs Lome Storm har imponerat.

V75-5: Civilon var storfavorit i V75 under Årjängs omgång. Då blev det galopp direkt. Jagar revansch för den fadäsen. Läget är bättre vilket underlättar den felfria vägen. På stora förslaget väljer vi att gardera. Se främst upp med Matteo där framme men även Faster Than You, Uncle Töll och Kainai Goj streckas .

V75-6: Jag räknar med att Giant Shadow blir släppt till spets och därmed är loppet över. Mitt andra singelstreck.

V75-7: Somarfinalen är ett kanonlopp. Jag gillar Racing Brodda som är en topphäst. Har dock ett tufft läge. Vae Victis Club var helfin i lördags och är värst emot. Även hästar som Eclusive Matter och Bythebook är tidiga streck.

Thomas system
V75-1: 1, 3, 7, 8 Res: 2-5.
V75-2: 2, 3, 5, 6, 9, 11. Res:10-8.
V75-3: 1. Res: 7-6.
V75-4: 6, 7, 8, 9. Res: 1-10.
V75-5: 2, 5, 6, 10, 11. Res: 9-7.
V75-6: 7. Res: 10-3.
V75-7: 1, 3, 8, 11, 12, 14. Res: 9-6
Systemet är på 2880 rader och kostar 1440 kronor att lämna in. Om ni även spikar 6 Civilon i den femte avdelningen blir systemet på 576 rader och kostar 288 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com