Rättvik V75 1/8

Ny vecka och vi vänder blickarna mot Dalarna, Rättvik. Det ser ut att serveras solsken och vi kan förhoppningsvis vänta oss höga farter under lördagen. Rättviks travbana är en av få i Sverige som använder sig av vinklad startvinge i Autostarterna, vilken ska ge en liten fördel för hästarna längst ut på vingen.

Vi gör som vanligt, sätter oss ner och njuter av sommarens fina travlopp. Scrolla ner och läs så hoppas vi kunna bjuda på lite heta tips inför omgången!

Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna. 

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste. 

Skor = Nu är det sommar och många av hästarna har börjat tävla barfota, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Bronsdivisionen. 2140m Autostart

1 Van Gogh Z.S.
Blixtrade till något enormt i vintras och var helt ostoppbar på banan! Nu har formen svajat lite och Robert Bergh försöker hitta tillbaka till den! Brukar kunna vara snabb ut i starten och skulle kunna ha chans på ledningen här. Om man känner Robert Bergh så släpper han nog inte ledningen om inte hästen svimmar. Hett bud här!

3 Jackpot Vrijthout. En nykomling hos stall Goop som har presenterat sig hyggligt! Tog första Sverige segern senast på ett snyggt sätt och med sparade krafter inför den här starten! Har tjänat minst pengar av alla i loppet och är inte van mot det här motståndet så det blir ett frågetecken hur han står sig! Har fin kapacitet och borde ändå kunna vara med där framme!

4 My Dream Art. Har fin kvalite i grunden men har inte lyckats sticka nosen först det här året. Varit bortlottad i sina senaste starter men fick nu äntligen ett framspår som han kan dra nytta av. En liten luring i det här loppet!

7 Sandsjöns Enzo. Dyker upp då och då på V75 och gör sällan ett dåligt lopp men vinner dock sällan. Är kanske inte den mest betrodda inför loppet men med lite tur med körningen så har han en fin spurt att visa på upploppet. Provar med amerikansk vagn nu vilket är spännande!

8 Marvelous Tooma. Har varit ute i riktigt tuffa sammanhang då han har kampats mot Sveriges bästa fyraåringar. På pappret ser det ut som en passande uppgift och löser han det från det här spåret så ska han räknas tidigt!!


V75-2 Klass 1. 2140m Autostart

1 Iller Tooma.
Är en häst som besitter härlig kapacitet. Sprang senast på Solvalla på en mycket bra 13,6 tid. Nu testar man barfota runt om och om han är lika bra som senaste tycker vi han har en chans från spår 1 utan dojjor.

5 Jackson Avery. Norsken som är på besök för första gången i Sverige. Har varit strålande bra i Norge där har han vunnit hälften av sina starter. Vi kan nog vänta oss en fin premiär i Sverige då formen finns där men är alltid något speciellt med en premiär, finns alltid lite extra nerver då!

6 Vien Ici. Såg mycket bra ut senast när han kom trea på V75. Vi tycker att det är lättare emot nu samt mycket bättre spår än senast, toppchans till seger!

9 Expensive. Härlig hingst som visade fin form senast efter två sämre resultat. Nu är Örjan tillbaka i vagnen som tog två dubbla segrar med honom i maj. Man testar att koppla på en hyrbridvagn inför den här starten.

10 Jamaica Boko. Om du letar hästar som kan skrälla tycker vi Jamaica är något för dig. Blev tyvärr startgalopp senast men innan det en andraplats. Man spikar på dojjorna samt kopplar på en vanlig vagn inför denna starten, positivt för Jamaicanen!

11 Enriko Ha. Goopens bidrag till loppet är Enriko Ha. Med sina 39% i segerprocent är han näst bäst i fältet om man kollar på segrar. Har visat att han kan vinna på V75 så om Goop kan servera honom en fin resa i jänkarvagnen tror vi på en mycket bra insats.

12 Global Wizard. Då loppet överlag är ganska öppet tycker vi man ska ge ett öga till trollkarlen. Har visat fin form på slutet och nu med kusk förstärkning i form av Erik Adielsson kan han bli en trollkarl på riktigt!


V75-3 Gulddivisionen. 1640m Autostart

1 Heavy Sound.
Alla som följer travet vet att Daniel Reden har form på sina hästar, inget undantag när det gäller Heavy Sound. Hästen kommer laddas för ledningen dock har vi fler hästar som är sugen att ta den, kommer gå fort första 500m. Inga ändringar aviserade och vi kan vänta oss en härlig insats från Heavy. 

4 Diamanten. Foppas häst som börjar komma tillbaka till den formen han hade för tre år sedan (då vann han allt!). Nu blir det barfota runt om samt jänkarvagn, luktar form prepp. Adielsson är given som vanligt och från spår 4 tror vi han kan utmana. 

6 Snowstorm Hanover. Var bortglömd i lördags på Bollnäs och då blev han tvåa! Kommer nog bli bortglömd igen därför måste vi upplysa er att inte göra det. Man byter kusk till Carl Johan Jepson och kör barfota runt om, vill nog vinna nu!

7 Elian Web. Startkatapulten som kommer från Finland med två raka segrar i bagaget. Nu är Elian tillbaka på svensk mark igen och kommer nog laddas även fast det är spår 7. Som sagt det kommer gå undan i starten och Elian är en bidragande orsak. 

8 Ural. Fick vinna senast mot ett bra gäng. Har tyvärr fått ett tråkigt spår nu men kan bli gynnade av det om kusk och häst håller kylan från starten. Barfota runt om plus jänkarvagn är aviserad till denna starten, kanske är Ural tillbaka som en vinnare. 


V75-4 Femåringseliten. 2140m Voltstart

1 Mjölner Apollo.
Fältets bästa resultatrad på de fem senaste loppen, 1, 2, 1, 1 och 1! Har dock varit i enklare lopp men med 20 och 60 meter framför värsta konkurrenterna tror vi Mjölner kan ta sin femte seger. 

6 Lome Storm. Hästen med näst bäst resultatrad i fältet, 1, 1, 1, 0 och 1. Form finns och Robert Bergh som vann med honom senast på Bergsåker sitter upp nu igen!

7 Våler Nikolai. Har visat fina farter men har inte vunnit nu på sina tre senaste starter. Nu står han med 60 meters tillägg och 40 meter bakom kanske tuffaste konkurrenten Lome Storm. Ser inte ut att bli en helt lätt uppgift här men hästen har en fördel och det är Björn Goop i sulkyn. Känns som man garderar den här!

8 Eld Rask. En av två som Jan-Olov Persson ställer upp med. Formen är ett litet frågetecken då han verkat ha tappat vinnarinstinkten. Bra kapacitet i grunden och formen kanske är på gång. Fäller nog många härifrån iallafall!

9 B.W. Rune. Har blandat och gett på slutet men inte alls omöjligt att han rundar allt och alla från spår 9 med 60 meter tillägg. Örjan är tillbaka i sulkyn som körde honom näst senast, ska ses som en förstärkning!


V75-5 Klass 2. 2640m Autostart

2 Matteo.
Fick ett tungt lopp senast med dödens, lång distans och halsont. Nu ska det vara bättre och han har rest långt för att komma till denna start. Spåret blev bra och man kommer testa första gången med en Amerikansk vagn. Glöm inte att han vunnit 67% av sina lopp…

6 Civilon. Inte så rutinerad kille men han har gjort det riktigt bra hittills med 4 segrar på 6 starter. Galopperade utan anledning senast men kan han hålla travet nu så sitter Örjan bakom en startkanon om han vill trycka iväg på lördag.

10 Faster Than You. Har inte startat på ett tag och man har väntat in det längre loppet. Nu är hovarna redo och man kommer köra utan skor igen och då brukar han bli snäppet vassare. Ska inte glömmas bort här trots spår tio. Bergan vet hur man gasar och hästen är stark nog att gå från tuffa spår.

12 Enge Eros. Formen är på topp och Torbjörn Jansson börjar bli van med hästen nu. Fick ett tufft spår här men han har gått väldigt bra på slutet i de längre loppen och får han lite tur med sig och en bra resa kan det vara en rysare.


V75-6 Silverdivisionen. 2140m Autostart

2 Highspirit.
En startkanon som äntligen fick ett bra spår, kan nästan garantera att han tar ledningen här men kommer troligtvis släppa till en annan häst. Däremot kommer han då få en fin ryggresa och öppnar det upp sig på upploppet så har han en vass avslutning också att visa upp. Skräll!

6 Jaques Noir. Här har vi en riktigt “nästagångare”. Jaques har en riktigt fin speed och kommer att vinna när som helst. Kommer nog oavsett sluta långt framme och är farlig att utesluta på kupongen!

7 Giant Shadow. Skuggan som vi känner igen, är ofta med i segerstriden på V75 och vinner 75% av sina starter. Kommer troligtvis få ta över ledningen efter ett tag och bestämma tempo där framme. Frågan är hur mycket krafter han behöver bränna och om han då orkar hela vägen. Ska med på kupongen iallafall!

8 M.S. Triple J. Tävlar ofta i Norge och gör bra resultat hela tiden. Var på Axevalla i senaste loppet och slutade på en andraplats mot bra några av dom bästa femåringarna i Sverige. Läget blev lite lurigt här men han brukar kunna öppna bra bakom bilen och kanske kan hitta en bra position. Är med i segerstriden om det löser sig från spåret!

10 Man At Work. Mannen som ska med på alla tvilling och plats kuponger. Har varit favorit i nästan alla sina starter men han vinner inte lika många gånger. Däremot så är han nästan alltid på pallen om han är felfri. Rysare att glömma på V75!


V75-7 ATG:s Sommartravet Final. 2640m Voltstart

1 Mr Marvelous.
Formen har gått uppåt i år och han har gjort det bra i tuffa lopp på slutet. Första gången nu på längre distans men det passar honom kanon. Låter som det blir barfota runt om för första gången nu om bara hovarna är i bra skick.

4 Vagabond Bi. Råstark häst som har kört större delen av sina lopp på längre distans med bra motstånd. Senast testade man rycka framskorna och gjorde några till ändringar som gav bra fart. Lutar åt samma upplägg nu och han borde vara med där fram.

10 Raja Ribb. Kommer från en seger på samma distans i Silverdivisionen och har visat att farten finns. Vann det här loppet för två år sedan och nu med springspår kommer det laddas fullt mot ledningen därifrån han har tagit 11 av sina 16 segrar.

11 Vae Victis Club. Imponerade stort i sin Sverigedebut i lördags där han tog segern och vann över bland annat Chapuy. Visade även bra farter på lång distans i början av året när han sprang i Italien. Passas nu igen.DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1
7, 9
DD-2
1, 10, 11

Empa’s spridda skurar

DD-1
2, 6, 10
DD-2
2, 9, 10, 11

Jolle’s Triangel 

DD-1
6 Jaques Noir
DD-2
4, 14

Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com