Unghästtoppen möts i öppna E3-finaler!

Det är ny vecka och nya tävlingar men det går ändå inte att släppa helgens upplaga av Åby Stora.
Vilket fantastiskt lopp! All heder åt vinnande Moni Viking men även ett stort plus till Who’s Who.
Båda dessa hästar kan nu satsa vidare mot vintern och Frankrike. Att de duger i alla sammanhang visste vi kanske innan men nu fick vi svart på vitt.

Saxade tävlingar
För den sanne travvännen var lördagen en heldag framför TV:n.
Direkt efter V75 snodde kameran västerut mot USA och årets upplaga av Hambletonian. Jag ser den här tävlingskvällen som en höjdare som jag absolut inte vill missa. De är fantastiska hästar. Även om amerikansk travsport har sina negativa sidor så tjusas jag av alla toppindivider.
Årets upplaga var inget undantag och vinnande Ramona Hill var en upplevelse att se. Även Oaks vinnaren Sorella imponerade.
Däremot är jag inte imponerad av TV-sändningen. Måste man verkligen en kväll av den här digniteten saxa med en svensk bana. Det är inte Umeås tävlingar jag vänder mig emot utan planeringen där man verkligen kunde ha gjort ett toppenprogram från USA.
För övrigt är jag ingen vän av trav lördagkvällar men det har jag sagt förr.

Vilka hästar
Nu är det ny vecka och istället för 3-åringar i USA laddar vi om för de svenska i form av finaler i korta E3. Vi fick se toppinsatser i kvalen.
För min del klappade hjärtat lite extra då Emilia Leo, som en gång i tiden pryade hos mig, lotsade in sin No Doubt till vinst och nytt svenskt rekord. Jag hoppas på en fortsättning i finalen.
I stoavdelningen tror jag att Chablis Ribb i kraft av spåret leder runt om.

Fina unghästar
För egen del har jag ingen till start i V75. Jag tycker ändå att stallet ser rätt så bra ut. Jag har 10 välstammade 2-åringar som alla lovar gott. Vi ser med andra ord framtiden an med tillförsikt.

V75-1: Viscount har springspår och bör därmed nå ledningen enklare än senast. Då fick han verkligen plocka fram hela sitt register för att få ta över. Jag spikar på lilla men det finns utmanare som jag vill ha med på stora. Speciellt Högstenastalldräng som jag kört i lopp är värd ett varningens finger.

V75-2: En Urban Kronos i gammal god författning bara vinner ett lopp av den här kalibern. Han har dock varit skadedrabbad och bara startat sporadiskt på senare år. Given tipsetta men lika självklart för mig är att gardera.

V75-3: Ledningen är guld värd brukar det ofta sägas. Här kommer det verkligen att laddas för spets och den som vinner den kampen vinner troligtvis också loppet. För min del håller jag en slant på Chablis Ribb men underskatta inte Malvha Ha och HIlarious Am. Florist är loppets rysarbud.

V75-4: Ingen hög klass på detta lopp. Un Mec d’Or har gjort bra lopp och är värd en seger. Awesome Kronos gick bra senast och är på gång. Unarmed Face, Gassin Am och Flexible Launcher tar över om mina favoriter sviker.

V75-5: Elian Web lämnar jag ensam på kupongen. Han har ju visat en extrem startsnabbhet och är därmed het i spetsjakten. Vem skall sedan slå honom. Jag känner mig lugn med ett streck.

V75-6: Fantastiskt fina 3-åringar i hingstavdelningen. No Doubt var strålande i sin försöksseger och är mitt förstabud. Hell Bent For Am som hade materialfel i kvalet är dock en tuff utmanare. Läget kan dock ställa till det. Hennessy Am och Bombus Jet vill säkert också ha ett ord med i laget.

V75-7: Så i den sjunde och sista avdelningen tar jag fram mitt andra enkelstreck. Björn Goops Zaffiro Roc har imponerat. Har nu spetsläge och väl där är det mycket som talar för att loppet är över.

Thomas system
V75-1: 1, 5, 6, 9 Res: 10-8.
V75-2: 1, 2, 6, 7, 8, 10. Res:4-5.
V75-3: 1, 2, 3, 4, 8. Res: 9-6.
V75-4: 2, 3, 7, 9, 10. Res: 12-6.
V75-5: 3. Res: 1-4.
V75-6: 1, 2, 3, 10. Res: 4-7.
V75-7: 3. Res: 5-8.
Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor att lämna in. Om ni även spikar 6 Viscount i den första avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com