V75 Bergsåker 29 aug

En dryg vecka återstår till Derbyt och jag längtar redan.
Vilka fantastiska insatser vi fick se i försöken.

Att det är små marginaler inom travet fick vi verkligen uppleva i tisdags kväll. Hail Mary och Guzz Mearas stred upploppet ner och när krutröken lagt sig stod det klart att den förstnämnde vunnit med en läpps marginal. Något som i sin tur ledde till att hästen hamnade i den första seedningsgruppen i spårlottningen till finalen. Ni anar hur det slutade va? Precis, Hail Mary drog spår ett och Guzz Mearas, som hamnade i försökstvåornas seedningsgrupp, fick det näst intill omöjliga spår 12.
Det var också kul att så många av förhandsfavoriterna tog sig vidare. Det var väl egentligen bara kriterietvåan Brother Bill som missade finalen efter att ha fått ett alldeles för tufft lopp från sitt trista utgångsläge.
Vem vinner då? Ja, efter att ha sett insatsen i försöket så tippar jag Robert Berghs Hail Mary.

Daniel Redéns stall är i ett ruskigt slag för dagen. Han kommer garanterat att lämna Bergsåkerstravet med några segrar på lördag, det gäller bara att lista ut vilka lopp hans hästar vinner, om inte alla gör det. Jag spikar Jackpot Tooma på mitt stora system och på det lilla får även Lipstick Tooma förtroende som singelstreck.
På det stora systemet spikar jag även Oscar Berglunds Pleasure for Cash som imponerade stort när han vann V75 på Åby senast. Han har visserligen dragit ett bakspår den här gången men jag tror ändå att han vinner.

Travet har haft en enorm tillväxt den senaste tiden. ATG:s halvårsrapport visar en tillväxt på 31,3 procent och det är fantastiskt bra. Man måste verkligen säga att coronapandemin varit väldigt bra för travet, ett tag var det ju det enda folk kunde spela på och sånt skapar nya kunder.
Nu hoppas jag bara att vi aktiva får ta del av kakan. Vi har haft en nedgång av våra prispengar den senaste tiden. Jag hoppas att de ska kunna betalas tillbaka ganska kvickt nu.

V75-1: Mycket talar för att 4 Coogan ska kunna köra sig till ledningen tidigt och då talar mycket för att loppet vara över. Det finns dock risk för att 7 Doctor Doxey Zenz sätter fart på tillställningen från dödens och det kan vålla problem då det finns några hästar i fältet som kan avsluta riktigt bra.

V75-2: Robert Dunders hästar har gått bra på slutet. 3 Shut up and Dance vann på 12,6 över full distans i sin senaste start och det är riktigt starkt jobbat. Han har ett fint utgångsläge och borde ha en bra chans att vinna loppet.

V75-3: I min värld står det här mellan 2 Månlykke A.M. och 6 Björs Frej. I mina ögon håller de en högre klass än de övriga. Jag har dock råd med ett par streck till så jag tar med 9 Pydin och 11 Mel Odin som båda kan mycket när de är på humör.

V75-4: Den fjärde avdelningen ser riktigt ojämn ut. Mycket talar för att 2 Lipstick Tooma tar sin femte raka seger, men hon har sprungit in mycket pengar den senaste tiden och möter lite tuffare motstånd den här gången så jag garderar på det stora systemet.

V75-5: 5 Jackpot Tooma har tagit tre raka vinster på ett övertygande sätt sedan han debuterade för Daniel Redén. Jag har väldigt svårt att se att någon ska kunna utmana här.

V75-6: Lördagens andra spik hittar jag i den sjätte avdelningen. 10 Pleasure for Cash var ruskigt bra på Åby senast när han bland annat besegrade Björn Goops storfavorit Unoicsdue Gnafa. Bakspår den här gången men jag tror ändå att det är en riktigt bra chans.

V75-7: Han har ett struligt spår och distansen är i det kortaste laget men jag tycker att 7 Moni Viking är så ruskigt bra att jag struntar i det, han är en given förstahäst i min bok. Bakom honom finns det många som kan vinna så jag målar på lite här.

V75-1: 1, 3, 4, 5, 8. Res: 7-6
V75-2: 2, 3, 4, 9, 10, 11. Res: 1-6
V75-3: 2, 6, 9, 11. Res: 12-1
V75-4: 2, 5, 7, 9. Res: 6-1
V75-5: 5 Jackpot Tooma. Res: 3-1
V75-6: 10 Pleasure for Cash. Res: 4-3
V75-7: 1, 3, 4, 7, 8, 10. Res: 5-9

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com