V75-tankar Charlottenlund 30/8

GS75 kliver åt sidan denna söndag, mitt i euforin av travgodis, då ”danskarna” bland annat skall avgöra årets upplaga av Derbyt. Charlottenlund är skådeplatsen och tävlingarna är högklassiga!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens Rökare” som är ett av två system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

V75-1

Derby-stayern med klar favorit, spik?

5 Andre Ward körs och tränas av fantomen Flemming Jensen som är en maktfaktor på dansk mark. ”Vit kusk” är garanterat på tårna och hans hästar är säkerligen preparerade till max en tävlingsdag som denna och mycket talar för att han sparkar igång omgången med sin åttaåriga valack. Distansen är optimal, formen är fin och motståndet avskräcker knappast. Spikförslag! Cmynewlollipop är värst emot på start, med tanke på Björn Goop.. Och sen får 8 Forecast betraktas som det roliga långskottet med den respektingivande Birger Jörgensen i sulkyn.

V75-2

Klurig ”Derby-revansch” att lösa.. Måla på!

1 Es Trenc och 2 Eightdaysaweek kan öppna bakom bilen och gynnas av spårlottningen. Mer än så kan man egentligen inte resa ut. 4,5,6,7,9,10,11 är ungefär lika bra och det är oerhört svårt att reda ut vem som är bäst för dagen. Ibland går det inte att göra mer än att öppna plånboken..

V75-3

Tre hästar sticker ut.

3 Slide So Easy är Danmarks bästa häst enligt många och trots sina elva år är valacken still going strong. I det senaste framträdandet brottade exempelvis Flemmings springare ner självaste Tycoon Conway Hall från dödens och gör han om den prestationen räcker det mycket långt. För motståndet står 2 Ids Boko som slog topphästar Mister F. Daag i sin senaste start och går framåt med lopp dessutom, samt 6 Viking d’Hermes med sin hårdhet och styrka.

V75-4

Topphäst i favoritpositionen, men det handlar knappast om en straffspark.

5 Staro McMillan är en riktigt kapabel femårig som tjusat travpubliken mången gång. Hingsten har dock inte levt upp till förväntningarna alla gånger och på slutet har det sett lite segt ut. Det är nog bäst att gardera denna favorit. 3 Something Fishy kommer laddas allt vad tygen håller och är valacken lika effektiv som sist så kan han komma att bli svårfångad. Skrällen? 6 Quality Fighter.

V75-5

Björn Goop på en Flemming-häst? Svårslaget.

2 Dekanen K. krigade på ett berömvärt vis i den senaste starten efter en otacksam resa och formen verkar vara bra nära zenit. Valacken lottades nu till ett perfekt utgångsläge och mycket talar för en klassisk spets och slut. Om tipsettan sviker är det antingen Flemmings andrahäst 7 Dream Kåsgård eller högkapabla 6 Macro Star som kommer utnyttja detta och dyka upp i segerstriden.

V75-6

Danskt Travderby! Lite lätt ”Fräkke Frederik-vibe” på förhandsfavoriten.

6 Empire är nämligen en minst lika karismatisk fux som den tidigare nämnda derbyvinnaren och skulle hingsten nå upp i samma höjder så är nog tränare Tomas Malmqvist mer än nöjd. Fyraåringen är iallafall stenhård, efter att ha byggt på sig muskler längst stränderna i Frankrike och tio segrar på 14 starter imponerar. 3000 meter är en klar fördel och det finns inga moln på himlen. Stark tipsetta! Utmanar gör såväl 4 Extreme som 10 Emoji, då dessa båda körs av maktfaktorer inom dansk travsport och dessutom lever kusarna på styrkan. Mycket fint lopp.

V75-7

Felfri är det spel mot ett mål..

1 Philosopher är nämligen en oerhört spännande treåring som undertecknad tror kommer ta hela vägen upp till stjärnorna och de största loppen vad det lider. Hingsten är bland annat vrålsnabb, trots sin ungdom och skulle han bara behaga oss alla med att sköta sig så finns det ingen av konkurrenterna som kommer ha en chans att hinna med. Spännande med ny regi, dessutom. Spik! Motståndarna är inte i samma klass, som sagt, men skulle Christoffer Erikssons springare välja att straffa ut sig själv så vinner 3 Kilimanjaro.

Bästa spiken: 1 Philosopher (V75-7)

Bästa draget: 6 Quality Fighter (V75-4)

Mest Överspelad: 3 Slide So Easy (65%) (V75-3)

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com