Lördagens jackpotomgång ser riktigt svårlöst ut

Svensk Travsports tävlingsplanering för nästa år kom ut förra veckan och storbanorna fick stryka på foten ordentligt.

Solvalla tappar tre tävlingsdagar jämfört med förra året, Åby och Jägersro blir av med fem var och jag förstår inte hur man kunnat komma fram till det.
Åby har satsat hundratals miljoner på en ny anläggning (jag har svårt att se någon anläggning i världen som är mer modern) och Jägersro är även de på väg att bygga en lika modern anläggning. Att man då från ST:s håll motarbetar dessa storbanor är för mig mycket, mycket underligt.
Det innebär också att det blir tio tävlingsdagar mindre på Västkusten och det betyder i sin tur att vi måste resa till andra banor och försöka ta de pengarna. Miljötänket, var finns det? Är det meningen att vi ska ligga ute på vägarna när vi har en hemmabana?
Jag missunnar absolut ingen annan bana men när de tar bort tio tävlingsdagar från Västkusten, samtidigt som de hänvisar till en utredning som uppenbarligen är felaktig och som de använder på ett sätt som passar dem, så blir man besviken.
Det är uppenbart att storbanorna måste ha mycket mer att säga till om i ST:s styrelse. Jag tror att det är där det stora problemet ligger.
Gör om, gör rätt.

Lördagens jackpotomgång ser riktigt svårlöst ut. Jag går ut hårt och spikar 11 Armour As i den första avdelningen. Han har ett svårt utgångsläge men kapacitet nog för att kunna vinna ändå.
Min andra spik hittar vi i den fjärde avdelningen. Robert Berghs 1 Four Fifty borde hålla upp ledningen och då tror jag att hästen blir svårslagen.
På det lilla systemet väljer jag även att spika 5 Harran Boko som kan vinna loppet på fler än ett sätt.
Ett kul skrällbud är 11 Bastian i V75-3. Han är helt bortglömd den här gången.

V75-1: Det är en svår omgång vi har framför oss. Jag går ut hårt och spikar 11 Armour As i den första avdelningen. Han har ett tufft utgångsläge men det är en jättefin häst och jag tror att han ska ha en bra chans att vinna.

V75-2: Tack vare det utmärkta utgångsläget blir 2 Awesome Kronos min förstahäst i loppet. 10 Romantico och 11 Oscar L.A. är väl egentligen de bästa hästarna i loppet men de har lottats till riktiga dynglägen. Goop, med 1 Shapes, kan bli farlig också.

V75-3: 14 Zenzero Jet är en fin häst men det är risk för att femåringen får lite för långt fram. 11 Bastian är helt bortglömd. Han blev för ensam i ledningen senast, slappnade av och åkte dit på mållinjen och innan dess vann han på 13,4 från tillägg över full distans.

V75-4: Jag spikar 1 Four Fifty. Mitt resonemang hänger på att ekipaget håller ledningen. 7 Laleh Pellini är bra men hoppar nästan varje gång. Jag kör själv 14 Waiting Hill Hall och det är som alla vet en jättebra häst, men hon är lite trög i voltstart och behöver hjälp på vägen. Löser det sig kan hon utmana.

V75-5: 1 Racing Mange ser ut att ha en lämplig uppgift här men han imponerade inte senast så jag rankar 2 Espirit Sisu, som har gjort det bra från svåra lägen under hela sommaren, först i loppet. 4 Ghazi B.R. kan skrälla.

V75-6: 5 Harran Boko var ruggigt bra näst senast. Han är startsnabb och numera brukar han inte pulla så hårt i ledningen. Tar de sig dit är det toppchans men det funkar bra att gå i ryggar också.

V75-7: 12 Newport Beach har ett svårt läge men det är en väldigt bra häst. Han imponerade stort både på Halmstad och Åby. 10 Booze satt fast i derbykvalet senast och han hade gått till finalen om han hade fått fritt.

V75-1: 11 Armour As. Res: 2-3.

V75-2: 2, 10, 11, 1, 5, 3. Res: 4-9

V75-3: 6, 14, 13, 5, 2, 11. Res: 1-4

V75-4: 1 Four Fifty. Res: 7-15

V75-5: 2, 1, 3, 7, 6, 4. Res: 9-11

V75-6: 5, 4, 10. Res: 3-6

V75-7: 12, 4, 10, 2, 5. Res: 11-9

Systemet är på 3 240 rader och kostar 1 620 kronor att lämna in. Om ni även spikar 5 Harran Boko i den sjätte avdelningen blir systemet på 1 080 rader och kostar 540 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com