V75 söndag: Derbyt 2020!

V75-1

Alltid skoj med lopp över långa distansen, men här ser det ut som att Björn Goop har det serverat med sin 4 Arden Wise As.
Det finns knappast några ”monster” som spiken ställs emot. Jag spikar utan att blinka direkt.

Klar reserv blir 6 Elmo Ice som jag hade lite skrällhopp kring i derbykvalet, men galoppen förstörde allt. Nya tag den här gången och en kul spik om Arden Wise As mot förmodan stryks.

V75-2

Det ska bli kul att se 5 Knowledge’Em den här gången. Nu har han fått några löp för regi Christoffer Eriksson och av loppen han gått i nya regin ser det här ut som hans bästa chans hitintills.
Spåret är optimalt för att sitta perfekt till och han känns som given förstahäst och från ledningen förlorar han inte det här.

V75-3

Stoderbyt håller som alltid hög klass och visst är det väl Robert Bergh som sitter lite på leken med sin 1 Mellby Harissa. Hon ska vara stoet att slå.
Bakom utmanar gänget från stall Daniel Redén i form av 4 Milady Grace och 3 Diana Zet. Man ska dock heller inte underskatta 5 Alaska Kronos som jag tycker är på väg upp i form igen och intrycket var riktigt fint vid kvalet.

V75-4

11 Valetta har varit klart förbättrad på slutet och känns som den knappa förstahästen, men det är verkligen lurigt bakom!
8 Aura S.L.
 vet vi vad hon kan uträtta på banan när hon är på humör, likaså gäller 7 Sashay My Way.
Loppets roliga skrällbud ser vi i 4 Floats Cesna som siktar in sig på innerspåret tidigt och kommer få en fin resa hela vägen. Långskott är det – men det är sådana som kan slå in när det är stökigt värre…!

V75-5

Att Håkan B Johansson tillhör bland de bästa kuskarna i det här loppet är ju knappast någon nackdel. Att han sitter upp bakom loppets bästa häst är inte heller det någon nackdel.
Det här löser Johansson bakom 3 Unoicsdue Gnafa’ normalt sätt. Hästen kommer dock från blek insats och sådant gör att jag alltid vill gardera upp starten därpå.

1 Caligula och 6 Larsson är de värsta emot men missa inte 9 Procalate!

V75-6

  • Svenskt Travderby 2020 håller verkligen en förbannat hög klass och det blir en ynnest att följa!
    För mig räcker det med tre streck då min tro är så pass stor på förstahästen.

Min knappa förstahäst blir till sist ändå 3 Aetos Kronos. Han känns ständigt som den något underskattade stjärnan i kullen, men som till sist ändå levererar när det är dags. Detta visade han inte minst tidigare i våras vid Kungapokalens final och den starka prestationen i derbykvalet visade åter att han är på rätt väg igen.
Jerry Riordan håller hästen högt och det gör även jag. Ännu ett storlopp där han slipper favoritskapet över sig.

1 Hail Mary är den som troligen sitter på leken från ledarpositionen och jag har givetvis väldigt stor respekt för hästen och även för Robert Bergh som vet vad som krävs för att kunna kämpa hem en derbyseger.
8 Don Fanucci Ze
t ska givetvis streckas när man väl garderar loppet.

V75-7

Vi kan avsluta derbyhelgen på helt rätt sätt när det väl ändå är söndag och allt… Det är då pastorn dyker upp i form av 2 Pastor Power. Det troliga scenariot är att Peter Untersteiner tidigt har hand om ledarpositionen och därifrån kan ekipaget leda hela vägen.

Bakspår är klart minus, men jag tror 9 Night Brodde ändå blir att se upp med!
Thomas Uhrberg känner väl till 1 Västerbo Exact och läget är smaskigt att få sitta i rygg på ledaren hela vägen. Västerbo Exact är klart bra nog att kunna överraska i den här omgivningen.

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com