V75 Hagmyren lördag

Hail Mary stod för en av de bästa derbyinsatserna vi fått se på många år och han går mot en riktigt ljus framtid.

Sättet han gjorde det på var imponerande. Att öppna så fort och sedan springa ifrån allt motstånd över upploppet är det inte många som klarar av. Det är bara att gratulera Robert Bergh och hästägarna till en fantastiskt fin häst.
Daniel Redén fortsätter att skörda framgångar. I söndags tog han en trippelseger i Derbystoet. Diana Zet, som varit bra hela året, fick den respekt hon förtjänade och kunde därför vinna på ett relativt billigt sätt. Bakom henne slutade Milady Grace tvåa och Alaska Kronos trea. Redéns Award Kronos var för övrigt femma, snacka om en fin dag för det stallet.
Jägersro bjöd på kanontävlingar under hela helgen. Jag fick själv vinna två lopp, först med Jumeirah Boko på fredagen och sedan med Cleopatra Mystique på lördagen.
V75:an betalade bra i lördags. Själv hade jag inga större framgångar med mitt system. Spiken på lilla systemet, Harran Boko, vann visserligen men både Armour As och Four Fifty stod för slätstrukna insatser.
Jag tycker att det ser lite enklare ut den här veckan. Jag var ett tag inne på att spika Naheed, som inlett lovande i Oscar Berglunds regi, i den första avdelningen, men jag känner att jag vill ha med både Västerbo Pokerface och Galileo Am. Dessa tre känns som ett bra lås.
Första spiken hittar jag i stället i den fjärde avdelningen och den blir med största sannolikhet dagens största favorit, men jag ser ingen anledning att gå emot Spikfaks. Sjuåringen står väldigt fint inne i loppet och häxar det inte alltför mycket så vinner han.
Jag avslutar omgången med att spika Vagabond Bi. Han var ute mot riktigt tufft motstånd i Sundsvall Open Trot för två helger sedan och nu när han går ner i klass igen tror jag att han blir väldigt svårstoppad även om han stöter på några tuffa motståndare även den här gången.

V75-1: 2 Naheed har vunnit två raka i Oscar Berglunds regi. Senast vann han på ett fint sätt på Bergsåker och jag spikar på det lilla systemet. På det stora får 5 Västerbo Pokerface och 12 Galileo Am plats på kupongen.

V75-2: 4 Marble Arch är min förstahäst. Hon slutade trea i ett försök till Stoderbyt senast och innan dess har hon visat upp en fin inställning. Jag ser 14 Unique Juni som det värsta motbudet, hon höll starkt mot bra motstånd i Sto-EM.

V75-3: 7 One Kind of Art har verkligen hittat stilen i Timo Nurmos regi och plockat tre segrar på fyra försök i sommar. Han är dock inte helt att lita på så vi garderar. 4 Brunello Hall är tuff och gillar offensiva upplägg.

V75-4: 4 Spikfaks står riktigt bra inne i loppet och motståndet skrämmer inte nämnvärt. Ställer inte spåret till det har jag väldigt svårt att se honom förlora det här. Han blir en riktigt stor favorit men jag ser ingen anledning som gör att jag vill försöka fälla honom.

V75-5: 4 Merritt har gjort det bra under hela året. Han fick utdelning på formen senast och är en given förstahäst i min bok. Motstånd saknas dock inte. 2 Valiant Dream är snabb ut och kan bli svårtuggad från ledningen.

V75-6: 3 Milligan’s School och 6 Missle Hill är båda ruskigt bra och det är en smaksak vilken man rankar etta. Skulle Missle Hill ta sig till ledningen är nog loppet över men han kan vinna från andra positioner också.

V75-7: Jag avslutar omgången med att spika 6 Vagabond Bi. Sexåringen var ute mot tuffa hästar i Sundsvall Open Trot senast och gjorde det bra som femma. Motståndet den här gången är en aning enklare.

V75-1: 2, 5, 12. Res: 6-1
V75-2: 4, 14, 5, 7, 1, 10, 11, 2. Res: 8-9
V75-3: 7, 3, 4, 1. Res: 5-6
V75-4: 4 Spikfaks. Res: 6-11
V75-5: 4, 12, 6, 2, 7, 1. Res: 5-9
V75-6: 6, 3, 2, 4, 9. Res: 1-5
V75-7: 6 Vagabond Bi. Res: 5-4
Systemet är på 2 880 rader och kostar 1 440 kronor att lämna in. Om man dessutom singelstreckar 2 Naheed i den tredje avdelningen blir systemet på 960 rader och kostar 480 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com