V75-tankar Bjerke 13/9

Tjenare allesammans!

GS75 får återigen maka på sig, för nu har norrmännen dukat upp bordet med läckerheter såsom Norskt Travkriterium och Norskt Travderby och då måste givetvis ATG vara med på bollen. Högklassig V75-omgång att vänta, med andra ord och det skall tilläggas att det är såväl kallblodiga- som varmblodiga kusar som nu får chansen att skriva in sig i historieböckerna. Spännande!

V75-1

Maktfaktor Tjomsland får mothugg på allvar.

4 Finseth Faksen verkar vara en riktig hårding som, trots sin ringa ålder, vet hur man vinner travlopp. Treåringen ståtar med fyra segrar på sex starter, där den ena förlusten kom i det senaste framträdandet, tillika försöket in till denna final. Hingsten var då tapper tvåa efter en tung resa och undertecknad tror att Stian Eilefsens kuse är den som gått framåt mest inför vad som nu komma skall. Intressant tipsetta. 6 Grisle Tore G.L. är Öystein Tjomslands bidrag i loppet och det skall givetvis tas med respekt. 10 Kavaleren är skrällbudet för dem som överväger en bredare gardering.

V75-2

Kan Östre blåsa på ånyo?

4 Almond Paste sprang nämligen som aldrig förr i den senaste starten och förändringarna som tränare/kusk Ole Johan Östre gjorde på förhand betalade verkligen av sig. Undertecknad förväntar sig nu att stoet kommer utrustas på samma vis och då kan det mycket väl komma att handla om en ny uppvisning. Bland övriga lyfter vi fram såväl 7 Fidanza som 9 Indiana Fortuna, med tanke på att dessa båda besitter trevliga fartresurser och dessutom körs av kuskar i det norska toppskiktet.

V75-3

Norskt Travkriterium. Öppet och ovisst!

2 High Flyer verkar vara den kusen med bästa farten för dagen och försökssegern blev synnerligen enkel. Från ett perfekt utgångsläge, med begåvade Erlend Rennesvik i sulkyn, är det här ekipaget för övriga att besegra. 4 Kräsj har blott gjort två starter ännu, men treåringen är iallafall obesegrad och firma Gundersen skall tas med respekt i alla sammanhang. 6 Custom Cheval är mest meriterad i fältet och 1 King de Jesolo är den troliga ledaren av loppet.’

V75-4

Stayerdistans med en kuse som helt enkelt är bättre än övriga.

10 Marvellous Tooma är nämligen härdad på alla sätt och vis och trots sina fyra år känns detta som en erfaren rackare som varit med länge. Visst, detta kan mycket väl bero på att undertecknad följt Frode Hamres springare slaviskt under en längre period, men nedlagd tid har iallafall varit en fröjd för ögat. Hingsten besitter resurser som räcker gott och väl i sammahanget och mycket talar för något i stil med starten på Jarlsberg för fyra starter sedan. Ett sunt spikförslag! För er som ändock överväger att gardera så glömmer vi inte 1 Delight Classic som står intressant till och kommer med sparade krafter efter att ha suttit fast i sin senaste start.

V75-5

Är det dags för Tjomsland nudå? Norskt Travderby för kallbloden!

2 Grisle Odin G.L. är en riktigt flott fyraåring som hela tiden betraktats som relativt överlägsen i kullen. I det svenska Derbyt fick inte hingsten visa ”hur modig han var med sitt svärd och sin cape” på grund av en tidig galopp, men nu har han istället alla möjligheter till att utkräva gruvlig revansch. Spåret är perfekt och vid sunda vätskor kan det komma att handla om uppvisning, faktiskt. 3 Havglimt dansade sig till segern i nämnda, svenska, Derby.. i tipsettans frånvaro.. Och faktum är att stallkamraten inte alls är speciellt långt efter sin upphausade kollega numera. Tom Erik Solberg är erkänt känd som en offensiv körsven och skulle ekipaget nå ledningen kan duellen bli synnerligen sevärd. Bakom dessa två är det öppet.

V75-6

Elithäst med en synnerligen lämplig uppgift.

2 Ble du Gers pep över tio miljoners-barriären i intjänade prispengar i och med andraplatsen i sitt senaste framträdande och det är bara evighetsmaskinen Lionel som vet vad det handlar om att nå dit i det här gänget. Dit undertecknad vill komma är att nioåringen, som numera manageras av Frode Hamre, nu möter ett gäng som han bör brotta ner utan större besvär på en bra dag och här är verkligen tankegången kring spik befogad. Det är väl bara nämnda 4 Lionel som skulle kunna sätta käppar i hjulet, men att fuxen skall vara bra nog att stå emot den franska stridsvagnen är ändå långsökt.

V75-7

Huvudnumret avrundar omgången. Norskt Travderby. Två hästar sticker ut något!

2 Strong Pepper är helt klart det sunda valet av tipsetta. Undertecknad är nämligen mycket imponerad av hingstens framfart på tävlingsbanan och insatsen på svenska rikstoton, för tre starter sedan, sitter fortsatt kvar på näthinnan. Hans Christian Holm vet hur man rattar fyraåringen på bästa vis och fyraåringen kan vinna loppet på olika vis. Utmanar gör framförallt Noralf Bräkkens 5 Golden Dream M.E. som tampats med den svenska kulltoppen flera gånger om utan att göra bort sig. Hästen åkte förvisso dit i försöket, men vi kan nu vänta oss en betydligt vassare kuse och visst skulle ekipaget kunna nå ledningen den här gången. Väl där får övriga kräma ur allt och lite till för att brotta ner fyraåringen.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com