Nya tag denna vecka och jag tycker mig ha hittat två bra singelstreck

Förra fredagen kördes uttagningarna till Kriteriet och Oaks och det var en hel del favoriter som inte fixade en finalplats.

Resultaten från fredagens försök till på Solvalla visade ännu en gång att det är en lång säsong. Flera av favoriterna kom bort sig och gick miste om en plats i finalen. Det är nog så att man måste tänka lite på vilka lopp man ska satsa på under treåringssäsongen och inte, det går inte att vara med överallt. Samtidigt är det svårt att kvala in när det är tolvhästarsfält och bara två finalplatser i varje.
Själv hade jag med Stenson som slutade femma i ett stenhårt försök efter att ha gjort ett kanonlopp. Han mötte riktigt bra hästar och det är inte så mycket att säga om att han inte orkade hela vägen fram. Det ska bli kul att se vad han kan uträtta framöver.

En storskräll i den första avdelningen såg till så att chanserna till sju rätt försvann direkt förra veckan. När sedan spiken Vagabond Bi inte hade någon av sina bättre dagar i V75-avslutningen så blev det bara fem rätt till slut.
Nya tag denna vecka och jag tycker mig ha hittat två bra singelstreck.
Jag inleder med Odd Herakles i Unionskampen. Han har varit fantastiskt bra under hela året och tagit tio segrar av tio möjliga. Det måste vara en jättechans att han förlänger den sviten nu för hur jag än vrider och vänder på startlistan hittar jag inga motbud.
Min andra spik hittar vi i Gulddivisionen där jag tycker att Who’s Who är bra vinnare. Hästen går bra varje gång och trivs på distansen. Jag tror att Örjan Kihlström tar kommandot från start och styr loppet lite om han vill. Daniel Redéns Heavy Sound är värst emot men har lottats till ett bakspår.
På det lilla systemet väljer jag även att lämna Farlander Am ensam på kupongen. Han var fantastiskt bra på Jägersro senast när han satt långt bak i fältet men ändå rundade alla och vann enkelt. Får han bara spara lite på krutet så blir han livsfarlig när upploppet nalkas.

LOPP FÖR LOPP

V75-1: Loppet är över 3140 meter så mycket beror på tempot och vem som får bestämma där framme i ledningen. Jag rankar 3 Amiral och 1 Gazza B.R. högst. Den som får det bästa löpningsförloppet av dessa två borde ha en god möjlighet att vara först över mållinjen.

V75-2: Den andra avdelningen är ett sprinterlopp och i såna brukar man komma långt med de bästa startspåren. 8 Victory’s Club är bra men har ett alldeles för trassligt startläge så honom plockar vi bort. Jag nöjer med mig hästarna 1–5 i stället. Skulle 1 Abrakadabra lyckas hålla upp ledningen tror jag han blir svårtuggad.

V75-3: 4 Odd Herakles är väl inte det roligaste singelstrecket man haft genom tiderna, men jag har väldigt svårt att se honom förlora. Det är bara att spika och bläddra vidare i programbladet.

V75-4: Den fjärde avdelningen är ett riktigt getingbo. Jag känner mig dock rätt så trygg med mina sex streck då det känns som att jag fått med alla farliga. Se upp för skrällen 5 Ornello som gjorde det bra när han vann senast.

V75-5: 5 Who’s Who har stött på betydligt tuffare motstånd än detta under sin karriär. 9 Heavy Sound är vass men har ett sämre läge. Jag tror Örjan Kihlström tar tag i taktpinnen tidigt och sen blir ekipaget svårslaget.

V75-6: Det ser ut att kunna bli en tuff öppning i det här loppet. 1 Urban Kronos och 4 Chapuy håller samma klass i min bok. Den som hittar till ledningen av dessa två har antagligen en bra vinstchans om det inte kostat för mycket kraft att ta sig dit.

V75-7: 2 Farlander Am var fantastiskt bra på Jägersro senast. Han satt långt bak i fältet men rundade alla till slut. 3 Always on Time är lite upp och ner i sina prestationer men har han en bra dag kan han mycket väl vinna.

SYSTEMET
V75-1: 3, 1, 2, 14. Res: 15-8
V75-2: 1, 2, 4, 5, 3. Res: 8-12
V75-3: 4 Odd Herakles. Res: 3-2
V75-4: 7, 8, 12, 10, 5, 1. Res: 6-2
V75-5: 5 Who’s Who. Res: 9-1
V75-6: 1, 4, 7, 3, 5. Res: 12-2
V75-7: 2, 3, 10, 4, 6. Res: 11-7
Systemet är på 3 000 rader och kostar 1 500 kronor att lämna in. Om man dessutom singelstreckar 2 Farlander Am i den sjunde avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com