Inför V86 på Åby och Solvalla 23/9

OMGÅNGENS DRAG/SPIKFÖRSLAG I RESPEKTIVE AVDELNING

Avd 1

4 Sweetman är min favorit till ledningen i inledningen och därifrån hästen att slå. Stall Kolgjini har superform på stallet och det ska man verkligen ta med respekt. Kan gå hela vägen, men skulle det bli svar invändigt så kan man alltid leta sig ner i rygg och vara med via open-stretchen!

1 Golden Guard är främst emot vad gäller ledningen här och tror det kan bli ett positionskrig mellan denne och min tipsetta. Ledare/rygg ledare är taktiken och även här är formen god hos hästen. Man har mött stenhårt motstånd innan och var riktigt nära att kvala in till Derbyfinalen. Man står på tur för seger och ska ej nonchaleras. 

8 Timo Lane gör debut i regi Bergh och det ska bli riktigt spännande att följa. Besitter en stark avslutning och var fin som tvåa senast. Berg kör själv denna gång för första gången och hittar man ner i en vettig position så blir man farlig. 

5 Global Venture är favoriten i skrivande stund och man har hög kapacitet för klassen. Återkommer dock efter lite vila och jag tror man är en sårbar favorit i inledningen. 

Avd 2

10 Boston Wise L visade ett häftigt intryck i sin debut i sin nya regi senast. Man avslutade ruggigt vasst och man gick i mål med mängder sparat. Till denna start så är det anmält med jänkarvagn och med loppet senast innanför västen så är man oerhört spännande här. Stall Nurmos är på uppåtgående vad gäller formen och jag hoppas och tror Rikard kommer vara offensiv ifrån detta läge. Då lägger han övriga på rygg oavsett position tror jag och finner detta som en väldigt spelvärd spik!


Avd 3 

3 Robin Hood väljer jag att ranka högst här och man kommer ifrån en fin seger ifrån dödens senast. Man gick i mål med sparade krafter och då man är kvick ut så kan det bli ledningen omgående här. Kan leda runt om?

8 Darshana är en häst jag jagar och man gör väldigt sällan bort sig. Avslutade senast med en vass spurt och det viskades lite försiktigt om nästagångare där och det har jag skrivit upp. Sofia Adolfsson håller jag som Sveriges vassaste inom monté och spelprocenten luktar mumma till 4% i skrivande stund. 

4 Zebrina Font trivs oerhört bra under sadeln och trivs ypperligt ifrån spets. Lär laddas framåt omgående och har segrat i tre av fem starter i Sverige. Lite minus vad gäller Jessica Pilenberg kontra Tova Bengtsson på ryggen, men det kan gå ändå!

9 Copimade gör debut i monté och det är alltid spännande. Man är stark och tål att göra grovjobbet och gynnas kraftigt vid körning där framme. 


Avd 4

1 Gobi Princess är riktigt snabb ifrån start och stor chans finns till att André som styr skutan lyckas snuva övriga på ledningen och blir såldedes hästen att slå. Kan inte tänka mig att man är sugen på att släppa och då kan det räcka långt. 

5 Queen Of Trixs är stallkamrat till min tipsetta och visst finns det en stor chans att man hjälps åt under loppets gång. Som jag läser loppet så ser det ut att bli spets och rygg ledaren på dessa två och då kan loppet till och med vara låst. 

Det man ska ta med sig här är även det att Stefan Melander har hela sex hästar till start i detta lopp och det kan häxa för övriga och vi lär få se ett oerhört taktiskt upplägg. Jag målar på och jagar skrällar! 

Avd 5

11 Bordeaux S går ner lite i klass vad gäller motståndet och det här är en riktigt stark polle som tål att göra jobbet. Hästen gynnas kraftigt av körning där framme och man kommer ifrån en fin andraplats på V75 senast och det bakom formtoppade Farlander AM. Carl Johan Jepson är tillbaka i vagnen och strular det inte för mycket ifrån spår 11 så tror jag man rundar detta gäng. 

12 Unoicsdue Gnafa´ startade detta år på ett fantastiskt sett, men har i hästens två senaste starter visat stora frågetecken? Rent kapacitetsmässigt så står man sig bra här och man har ett oerhört kunnande. Ska räknas på tidigare starter, men som sagt. Några frågetecken för mycket gör att jag bara ser hästen som en i mängden. 

5 Velten Limelight är en oerhört klassig häst som har hela åtta segrar på sina fjorton starter i karriären. Senast drog man till en galopp, men visade en härlig inställning efter det och avslutade vasst. Ska räknas! 

Avd 6

3 Le Crack Sox skulle jag vilja sätta som favorit här, trots lite längre frånvaro. Svedberg sätter upp Örjan Kihlström direkt i comebacken och det talar för att man har ställt i ordning. Taktiken är stenklar och det är ledningen som gäller. Väl där vet vi sedan tidigare att Örjan säljer sig dyrt och man kan Solvalla utan och innan. Hästen har en jäkla fin kapacitet och spelvärdet är högt då värsta konkurrenten varit ifrån över ett år. 


Avd 7

4 Karamell Hill stoltserar med fyra segrar på åtta starter och är en befogad favorit. Man ska dock ta med sig att man inte är supervan vad gäller bilstarter och en vissa sårbarhet finns. Jag kan tycka att över 70% är i högsta laget och gör ett ärligt försök till att fälla den stora favoriten. Lyckas dock Björn trycka sig till ledningen utan att det får kosta för mycket så är man oerhört svårslagen och det gäller att hålla lite utkik vad motståndarna tänker rent taktiskt. 

5 Key Mom är en av hästarna som skulle kunna sätta käpparna i hjulet för storfavoriten och en häst som kan öppna riktigt vasst. Senast satt man fast med krafter kvar och lär vara förbättrad nu. Stallformen är som sagt uppåt hos Kolgjini och jag tror och hoppas på en bra fight! 

3 Gina Mearas kan även den öppna och även formen hos Stall Untersteiner är god. Från detta läge når man nog inte ända fram till ledningen men en fin resa lär man serveras och jag tror jag Johan är ute efter rygg ledaren, för att sedan utnyttja open-stretchen. 

Avd 8

8 Tullibardine Boe kommer ifrån en oerhört fin comeback, där man vann på ett övertygande sätt. Det ryktas om barfota runt om och i så fall är det för första gången. Man tål distansen och ett riktigt vasst drag i omgången!

9 Ninja´s Kiss har fin kapacitet och kommer ifrån en fin seger senast. Man tål grovjobbet och gynnas av körning ifrån start. Det kan dock bli skor på denna gång, så håll koll på det för om så blir fallet så är det minus! 

12 Absurd radar upp pallplatser och fina prestationer och står verkligen på tur för seger. Lite klurigt utgångsläge men är det någon som kan lösa det så är det Mr Kihlström. Hästen är jämn och säker och besitter en ruggig avslutning, gynnas vid tempo!

Dagens Dubbel:

Raka:

DD1: 4 Karamell Hill

DD2: 8 Tullibardine Boe

Kombinerade:

DD1: 4 Karamell Hill

DD2: 1,8,9,11,12

Insats: Valfri

Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas ni fortsätter att tro på mig. Snart smäller det och då hoppas vi det smäller ordentligt. Lycka till med spelen mina vänner så ses vi i vinnarcirkeln.

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com