V75-tankar Solvalla 27/9

GS75 får maka på sig denna helg och det är fullt förståeligt, med tanke på att topptävlingar bör belönas med det förnämsta av streckspel i form av V75. Solvalla bjuder upp till dans och bland annat får vi avnjuta uttagningslopp till självaste Europaderbyt, med en viss ögonsten till undertecknad bland deltagarna.

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens Rökare” som är ett av två system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

V75-1

Stoeliten, med en intressant och avgörande spetsstrid.

5 Mellby Free blåste till ledningen i sitt senaste framträdande och stjärnstoet påvisade verkligen vilken explosivitet som finns i hennes arsenal. Nu är utgångsläget betydligt mer fördelaktigt och skulle Björn Goop, som för övrigt kommer vara ordentligt taggad efter en tråkig avstängning, lyckas skicka sin springare till föringen på nytt så är väldigt mycket vunnet. Invändigt finns dock 4 Racing Brodda, som var förvånansvärt snabb bakom bilen för fyra starter sedan och Rikard N Skoglund kommer garanterat göra allt i sin makt för att hålla värsta konkurrenten utvändigt om sig. Visst är det lite långsökt egentligen, men samtidigt inte helt omöjligt. Vid överpace kan i princip vem som helst vinna! En eller många, således.

V75-2

Referentens stora kärlek, inom travsporten, gör jobbet!

3 Ecurie D. har inte gjort undertecknad besviken ännu och ingenting talar för att det sker inom en snar framtid heller. Fyraåringen är som skapt för att charma en bred travpublik och den enda ”plumpen” i protokollet, det vill säga fjärdeplatsen från bakspår i Hugo Åbergs Memorial, var troligtvis bara ytterligare tändvätska för hingsten som gett sig fan på att bli bäst i världen. Här blåser magikern till spets omgående och sen får övriga inrikta sig på att tävla om platserna där bakom.

V75-3

Moralisk Derbyvinnare bör lösa uppgiften.

Till att börja med så fanns det inget ont att säga om Hail Marys insats i Derbyt, som var femstjärnig, men undertecknad vill ändå hålla 1 Aetos Kronos som den moraliska vinnaren av loppet. Jerry Riordans stjärna hamnade horribelt illa till och slutrundan var inte annat än magnifik, där blott lite mer klaff hade behövt för att fyraåringen skulle fått ställa in en ytterligare trofé hemma i prisskåpet. Nu är kretsen ute efter revansch och upprättelse, vilket kommer omgående i detta försök. 2 Guzz Mearas tänker givetvis försöka sig på att ta sig förbi den första biten, men känslan är att tipsettan vinner från alla positioner med fritt spår.

V75-4

Robert Berghs springare tar revansch?

11 Brunello Hall har förvisso ett stängt spår på bakre volten, men Robert Bergh brukar vara bestämd i sina styrningar och väl i slagläge kan mycket väl fyraåringen vara överlägsen här. Den långa distansen är nämligen optimal på alla sätt och vis och formbeskedet i det senaste framträdandet gick då icke att klaga på. 14 Arizona Dream har kapacitet för att utmana, men vanlig vagn känns inte jättehett och längre distanser är dessutom ett frågetecken.. Skrällen? 5 Beluga Winner.

V75-5

Öppet ungdomslopp med spårtrappa. Fram med plånboken och strecka brett!

10 And Stitch är kanske lite väl magstark som tipsetta, men faktum är att stoet är i absolut toppform för dagen och uppladdningen inför detta var plusbetonad i ett betydligt tuffare gäng. Fyraåringen är framförallt speedig och lyckas Felicia Molin servera hästen en resa i draget så kan det blåsa till. 14 Aura S.L. är i övrigt tuffaste kusen i gänget och kombinationen av jänkarvagn och Magnus A Djuse är superintressant på förhand. Kul megaskräll? 5 Jareth Boko som ej underskattas från ett perfekt utgångsläge.

V75-6

Stenhård duell mellan stallkamrater att vänta.

4 Missle Hill fortsätter att övertyga. Hästen är, bland annat, ytterst explosiv och ledningen når femåringen på ett par steg den här gången. Väl i den positionen kör Per Lennartsson så länge som lampan lyser och troligtvis lyser den hela vägen. På utsidan befinner sig förhoppningsvis stallkamraten 7 Double Exposure och då kan vi förvänta oss en läcker slutrunda. Daniel Redéns arvtagerska till Delicious var, förvisso, inte som bäst i det senaste framträdandet, men hon är säkerligen uppfräschad inför detta och att springa 1,09,9 utan att vara till sin fördel imponerar oerhört. Garderar man ytterligare så är det 8 Rajesh Face och 9 Milligan’s School som gäller.

V75-7

Styrkeprov med många volter. Kul race!

2 Danilo Brick har äntligen hittat sig själv och slutrundan i den senaste starten var inte annat än vrålstark. Femåringen står nu jättefint inne rent kapacitetsmässigt och går han iväg ur volten får de bästa kämpa ordentligt för att komma ifatt. Når Nurmos springare ledningen finns garanterat lurige Björn Goop i ryggen och inväntar luckan med egentränade Ready To Roll, som nu fått ett lopp i kroppen i sin nya regi och dessutom är det anmält barfota runt om. Mest spännande till låga procent? 11 Armour As med sitt höga grundkunnande.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com