V75 Åby lördag

Jag har alltid tyckt att det är en jäkligt fin tävlingsdag eftersom många som normalt sett inte får visa upp sig så ofta får lite tv-tid.

Visst, det kan bli lite klurigare att spela V75, men jag tycker helt klart att det är värt det. Det är kul med lite nya ansikten i tv-rutan och det borgar för en fin utdelning på V75.
En del klagar på att det är oseriöst och svårtippat när hästar som aldrig startat i ett montélopp förut ska ut och tävla på V75 men jag anser inte att det är någon större skillnad mot när någon utländsk häst kommer hit och deltar.
Förra veckan var det inte lika svårt på V75. Jag, och många andra, satte sjuan som till slut gav 459 kronor. Ingen jätteutdelning direkt, men man kan inte ha mer än sju rätt.
Den här veckan ser det ut att kunna bli betydligt bättre betalt då det är öppna lopp rakt igenom. Jag spikar Zoccoloduro OP som inlett sin karriär i Sverige på ett övertygande sätt i Sofia Aronssons regi och Spartak Face som får en säker Hanna Lähdekorpi i sulkyn.

Svensk Travsport ska utvärdera den nya körlicensen som nu varit igång under ett år. Många röster har höjts både från Travtränarnas Riksförbund och Travamatörernas Riksförbund att de gamla amatör- och lärlingsloppen ska komma tillbaka och jag håller med. Det nya systemet är alldeles för krångligt och innebär att man tvingas byta kusk på sina hästar ofta eftersom det hela tiden är nya kategorier. Det var enklare förr.
Ett annat förslag som vi lagt är att man automatiskt räknas som ett proffs om man kör över 200 lopp per år och då får man inte vara med i lärlings- och amatörloppen.
De loppen är till för riktiga lärlingar och amatörer. En liten bonus för alla killar och tjejer som jobbar hos en tränare. Det är klart att de ska ha lite förtur.

V75-1: Den första avdelningen är ett kanonlopp rakt igenom. 4 Conrads Rödluva och 8 Mellby Free höjer sig lite över mängden, men jag vill även ha med 2 Wild Love, 3 Unique Juni och 5 Hevin Boko som alla varit fantastiskt bra på slutet. Min egen 1 Mulligan gör comeback efter sju månaders frånvaro. Hon känns jättefin i träningen men det blir tufft att vinna den här gången.

V75-2: 9 Zoccoloduro OP har varit jättebra sedan den kom till Sverige och Sofia Aronsson. Körande Fredrik Claesson känner hästen bra efter att ha kört femåringen i de två senaste starterna. De borde ha en bra chans att vinna.

V75-3: Det startar några hästar som aldrig visat upp sig i ett montélopp tidigare och det gör det hela lite mer svåranalyserat. Jag tippar 5 Rajesh Face eftersom sjuåringen redan visat att han är en bra montéhäst. Funkar 10 Baron Gift och 2 Pastore Bob under sadeln så är det ju jättebra hästar i grunden.

V75-4: 2 Spartak Face är både stark, snabb och har ett toppläge. Hanna Lähdekorpi brukar alltid göra det bra i amatörlopp och det värsta motvudet har lottats till ett åttondespår. Jag spikar.

V75-5: Jag har lite på känn att det kan skrälla här. 5 Arno Dell’est och 11 Bravo Santana är mina förstahästar i loppet men ta med så många ni har råd med.

V75-6: Den klart svåraste avdelningen att lösa på förhand. 11 Indra’s Secret ser visserligen ut att ha en lämplig uppgift framför sig men hon galopperar ofta så vi garderar brett då det finns flera intressante skrällbud. En jag vill slå ett slag för är 14 Kennedy som är en riktigt stark häst i grunden.

V75-7: Jag tycker att 5 Who’s Who är bäst men 11 Cyber Lane stod för en grym insats senast. Vi tar också med 4 Very Kronos som gjorde det bra mot lätt motstånd senast. Fjärdehästen i loppet är 1 Milliondollarrhyme som fått ett fint utgångsläge.

V75-1: 4, 8, 2, 3, 5. Res: 9-11
V75-2: 9 Zoccoloduro OP. Res: 11-1
V75-3: 5, 2, 10, 1. Res: 4-7
V75-4: 2 Spartak Face. Res: 8-10
V75-5: 5, 11, 2, 3, 4. Res: 9-12
V75-6: 11, 12, 15, 14, 3, 8. Res: 10-4
V75-7: 5, 11, 4, 1. Res: 9-3
Systemet är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Spikar man dessutom 5 Who’s Who i den sista avdelningen blir systemet på 600 rader och kostar 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com