V75 Gävle lördag

SM-tävlingarna är avgjorda och jag tycker att vi fick väldigt värdig vinnare i Very Kronos.
Att han är bra visste jag, men inte att han är så här fantastiskt bra.
Det här är en häst som duger i alla sammanhang.

En annan som imponerade var Galactica i monté-SM, som vann trots att hon fick favoriten Rajesh Face över sig mitt i loppet, ryttarinnan Anna Erixon gjorde ett smart val som släppte ledningen och smög med bakom. Det draget visade sig bli vinstgivande till slut när Galactica kom flygande över upploppet.
Överlag var det många väldigt bra insatser och det var också jäkligt svårtippat. Jag fick ihop tre rätt på mitt system och det kan man aldrig vara nöjd med, men samtidigt så är det inget att skämmas över heller.
Den här veckan hoppas jag på full pott. Hästarna som främst ska hjälpa mig till det är mina spikar Milligan’s School och Indra’s Secret. Den förstnämnda är en liten chansning, men håller Stefan Melanders sjuåring upp ledningen tror jag att han blir svår att tas med. Indra’s Secret såg jättebra ut i lördags och en lite längre distans den här gången gör nog ingenting.

Tidigare i veckan var jag på Jägersro och hade ett möte om den nya banan som de ska bygga. En viktig fråga är den om doseringen. Det har höjts röster om att vi har för mycket dosering på de flesta av våra banor vilket gör att hästarna får problem i svängarna. Den stora nyckeln är större svängar och jag hade ett långt samtal med Åke Svanstedt om det här häromveckan. Det ska bli intressant att höra vad alla experter kommer fram till för det är viktigt att man tar rätt beslut i den här frågan, för det är inte så lätt att ändra på det i efterhand. Som planerna ser ut nu blir det en 1400-metersbana på Jägersro och det kommer att bli ett oerhört lyft för hela Travsverige. Längre banor är mer utslagsgivande och till en början tror jag att det kommer att bli svårare, både för aktiva och spelare, att analysera loppen.

LOPP FÖR LOPP

V75-1: 4 Dream Creation har gått riktigt bra sen den kom till Svante Ericsson. Hästen verkar rätt så stark så lång distans är nog bara en fördel. En jag vill varna kraftigt för är 3 Jareth Boko som jag körde i derbykvalet. Den var riktigt bra då och kan mycket väl vinna nu om den har en bra dag.

V75-2: I mina ögon är 15 Millie Millionaire och 14 Mily bättre än övriga hästar i loppet, men det kan ofta bli trafikproblem och långt fram i de här loppen så vi garderar brett och hoppas på en skräll. Varför inte 1 Höwings Zora eller 3 Stiernhööks Siri som båda är väldigt lite streckade.

V75-3: Ett väldigt öppet lopp. 11 Black and Quick satt fast med sparat i Kriteriet och kommer att bli livsfarlig här, det är en jättebra häst. 5 Ingesson satt även han fast med krafter kvar i sin senaste start och han kan fälla alla om det löser sig med positionerna.

V75-4: Här tror jag egentligen att 15 Spikfaks har en jättechans att vinna loppet. Det är egentligen bara trafikproblem som kan ställa till det, men det brukar ofta bli det från så här svåra lägen så jag garderar. 10 S.T.C.C.Faksen har gjort tre bra insatser efter en lite kortare vila och är ett hett motbud till favoriten.

V75-5: Jag spikar 1 Milligan’s School i den femte avdelningen. Mitt resonemang bygger på att han håller upp ledningen. Gör han det blir han svårslagen.

V75-6: 3 Indra’s Secret såg väldigt fin ut i lördags. Det är lite längre distans nu men det gör nog ingenting. Det här borde vara en bra vinstchans för Stall Bergh.

V75-7: 5 Vagabond Bi visade klassen när han vann senast. Är han lika bra igen blir han svårslagen. 3 King of Classic gick jäkligt bra sist och slog bra riktigt bra hästar. Den sjuårige hingsten står dessutom riktigt bra inne i klassen och blir livsfarlig med minsta klaff. Se även upp med 10 Athos Race som gått riktigt bra på slutet.

SYSTEMET
V75-1: 4, 3, 11, 12, 8. Res: 9-5
V75-2: 15, 14, 5, 3, 1, 6. Res: 11-7
V75-3: 11, 5, 3, 8, 10, 2. Res: 7-4
V75-4: 15, 10, 5, 4. Res: 2-11
V75-5: 1 Milligan’s School. Res: 6-2
V75-6: 3 Indra’s Secret. Res: 1-9
V75-7: 5, 1, 3, 10. Res: 9-2
Systemet är på 2 880 rader och kostar 1 440 kronor att lämna in. Om ni dessutom spikar 15 Spikfaks i den fjärde avdelningen blir systemet 720 rader och kostar 360 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com