V75 Örebro lördag

Järvsöfaks fick sluta sina dagar i måndags och vandra vidare till de evigt gröna ängarna.
Jag undrar om vi någonsin kommer att få fram en liknande travhäst i Sverige.

Järvsöfaks var en häst som nästan alla hade en relation till, även folk som inte är så travintresserade. Hästen var så oerhört bra, så oerhört överlägsen och tillsammans med tränaren Jan-Olov Perssons lugna och ödmjuka sätt blev det en svårslagen kombination som var väldigt lätt att ta till sig.
Mitt starkaste minne från hans karriär var när han gick 17,9 i Gävle, det var helt fantastiskt, men det var inte enda gången man blev förbluffad av hans förmågor. Han gjorde det ruskigt bra mest hela tiden.
Och vi ska inte glömma allt han åstadkommit inom aveln. Det är väldigt många av de kallblod vi ser ut på våra travbanor i dag som har hans gener i sig.

Svampen, tvååringsloppet med drygt 550 000 kronor i förstapris, läggs utanför V75-kupongen. ATG:s försvar är väl att det är för svårt att spela på hästar som gjort få starter i sin karriär, men det gick ju bra att lägga Monté-SM på lappen så jag förstår inte varför det inte skulle gå att ta med Svampen också.
Sporten får ge vika för spelet som vanligt och det tycker jag är trist och principiellt tycker jag att det är helt fel. Svampen ska absolut vara med på kupongen. Det är ju på V75 vi skapar våra profiler.

Det blev ingen större succé rent spelmässigt förra lördagen. Bägge spikarna förlorade och då är det svårt att vinna pengar. Den här veckan väljer jag att avsluta systemet med två spikar. Västerbo Pokerface var ruskigt bra när han vann från spår 12 senast och jag är inne på att Örjan Kihlström kan styra ekipaget mot ledningen i ett tidigt skede, i så fall blir sexåringen riktigt svårslagen.
I den sjunde avdelningen tar jag ställning för 3 Heart of Steel. Han är lite upp och ner i sina prestationer men är han lika bra som han var när han vann Copenhagen Cup för motståndarna det svettigt.

LOPP FÖR LOPP

V75-1: 11 Cab Lane är en riktigt bra häst. Han hann inte riktigt fram från ett liknande läge senast men nu är det ett halvt varv längre. Han får dock inte ha en dålig dag om han ska hinna ifatt 1 The Bald Eagle som lottats till ett riktigt fint spår.

V75-2: 7 Kantens Rose körde jag för två starter sedan och det är en jättefin märr. Hon kan dock vara lite halvbesvärlig och spåret är inte det bästa så en gardering är på sin plats. 2 Mission Beach vann enkelt från spets senast.

V75-3: 7 Aper Mede S.M. har både ett bra läge och en bra kusk. De har chans att ta ledningen här och det är inte omöjligt att de håller undan. 12 Dixie Brick gick riktigt bra efter vila senast och lär ha gått framåt med det loppet i kroppen. Bra läge och bra kusk är två andra plusfaktorer.

V75-4: 4 Cash Cowboy är bara streckad på åtta procent i skrivande stund men det lär det bli ändring på. Fyraåringen är snabb ut och det är en bra chans att han tar ledningen, därifrån blir han svårslagen. Vi spikar på det lilla systemet.

V75-5: Det står väl egentligen mellan 4 Chapuy och 10 Seismic Wave på papperet, men vi garderar även med 1 Macceleria och 7 Adde S.H. som kan skrälla med lite flyt.

V75-6: 6 Västerbo Pokerface var ruskigt bra sist när han vann från spår 12. Nu kan han förmodligen köras till lednigen i ett tidigt skede och då har jag svårt att se honom förlorar loppet.

V75-7: Jag tippar 3 Heart of Steel. Sexåringen är inte så beroende av ledningen, men han är kvick ut och jag tror att Johan Untersteiner bakom 2 Dear Friend kommer att släppa spets. Är Heart of Steel lika bra som han var när han vann Copenhagen Cup vinner han det här också. Han är lite ojämn men det känns som att han är på gång nu.

SYSTEMET
V75-1: 10, 11, 1, 6. Res: 12-7
V75-2: 7, 2, 5, 3. Res: 8-11
V75-3: 7, 12, 6, 8, 15, 10, 14. Res: 9-4
V75-4: 4, 5, 6, 3, 11. Res: 2-10
V75-5: 4, 10, 1, 7. Res: 2-11
V75-6: 6 Västerbo Pokerface. Res: 1-12
V75-7: 3 Heart of Steel. Res: 2-9

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com