V75 Jägersro 31 okt

Svenska Travsports utredning är klar och beskedet är solklart: Propulsion är nervsnittad och hästens samtliga svenska resultat kommer att strykas. Jag tror dock inte att tränaren Daniel Redén har någon skuld i detta.

Svensk Travsports Propulsion-utredning är äntligen klar och det visade sig, precis som många spekulerat i, att hästen är nervsnittad. Vad domen blir återstår att se men det är i alla fall klart att ägarna till hästen blir av med de dryga 26 miljoner kronor han tjänat på svensk mark, vilket jag tycker är helt rätt då hästen inte varit startberättigad i de loppen.
Det är så klart trist på alla sätt och vis, men jag tror inte att tränaren Daniel Redén har någon skuld i detta. Han har inte vetat om det helt enkelt, det är i alla fall vad jag tror.
Oavsett vilket är det här en riktigt ledsam historia och jag hoppas att vi så fort som möjligt kan lägga den bakom oss.

Om vi ska snacka om något roligare så är det en rejäl dubbeljackpot denna lördag och ATG levererar en riktigt intressant omgång. Att hitta spikar har varit allt annat än lätt och det ser ut som att man kommer att bli rikligt belönad om man lyckas pricka sju rätt.
Efter mycket grubblande har jag kommit fram till att Darah Bibo borde ha en hygglig vinstchans i den andra avdelningen. Hästen var riktigt bra när den vann på Jägersro senast och gör femåringen om den insatsen så tror jag att hon vinner.
Min andra spik hittar vi i den femte avdelning och det är inte favoriten Farlander Am jag pratar om utan andrahandaren Ingo. Hästen är snabb ut och tål ett tufft upplägg om det skulle behövas. Farlander Am är en ruskigt bra travare men jag tror inte att han är riktigt lika bra som han var för en månad sedan.
När det kommer till skrällbud så har jag hittat några stycken. Om jag ska lyfta fram ett så är det Stenson som jag själv både tränar och kör. Han har varit bland de tre i sex av sina nio starter och även om spåret är chansartat så tycker jag att ni ska ta med honom på kupongen.

LOPP FÖR LOPP

V75-1: Björn Goop blir favorit med 4 Royce Rolls och visst måste den ha en bra segerchans även om det finns gott om motbud. 5 Hummer Scott har gått bra tider utan att få vinna. 1 O’Man Flax är snabb ut och kommer med största sannolikhet att få ett fint lopp.

V75-2: Det är som sagt en svår omgång och jag väljer att lösa lite av mina problem med att chansspika 10 Darah Bibo i den andra avdelningen. Hästen var riktigt bra när den vann senast och gör femåringen om den insatsen så tror jag att hon vinner igen.

V75-3: 6 Night Brodde är min förstahäst i loppet. Femåringen är snabb ut men inte beroende av ledningen. 2 Dragster spetsar nog initialt men Erik Adielsson släpper troligtvis eftersom hästen gått så bra på rulle den senaste tiden. 3 Franklin Face kan även den hitta till spets men jag tror att även den släpper. Är Night Brodde först fram och får överta är mycket vunnet.

V75-4: Mitt förstastreck är 6 Kurri Jari Boko som är en kapabel häst med fin styrka. Jag tycker dock att ni ska se upp med min egen 8 Stenson som gör det bra i nästan varje start. Han har varit bland de tre främsta i sex av sina nio starter och löser det sig bara längs vägen så blir han segerfarlig.

V75-5: Här tar jag ställning för 5 Ingo. Hästen är snabb ut och tål ett tufft upplägg om det skulle behövas. Han ställs mot 6 Farlander Am som är en ruggigt bra häst, men jag är lite inne på att den inte är riktigt lika vass nu som den var för en månad sedan.

V75-6: 15 Indra’s Secret har gjort det fantastiskt bra på slutet men den här gången har hon lottats till ett bakspår på tilläggsvolten och det kan bli riktigt långt fram. 8 Guillame Boko har en bra avslutning att tillgå och Björn Goop i vagnen.

V75-7: Här känns det låst på tre hästar. 5 Moni Viking är ruskigt bra, speciellt på lite längre distanser, och hästen är obesegrad tillsammans med Goop. Det finns dock ett litet frågetecken för formen. 7 Very Kronos är ruskigt bra men det blir lite svårare att hitta till ledningen den här gången.

V75-1: 4, 5, 1, 12, 3, 10. Res: 9-6
V75-2: 10 Darah Bibo. Res: 2-9
V75-3: 6, 5, 2, 1, 12. Res: 11-3
V75-4: 6, 7, 8, 5, 9. Res: 10-2
V75-5: 5 Ingo. Res: 6-4
V75-6: 15, 8, 3, 5, 1. Res: 13-12
V75-7: 5, 7, 6. Res: 2-12

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com