V75 Eskilstuna 7 nov

Lennart Forsgren är äntligen på väg tillbaka. Han har varit saknad.

Sedan ett halvår tillbaka har vi fått klara oss utan Lennart Forsgren i tv-rutan, men nu har de tuffa restriktionerna för 70-plussare hävts och Forsgren är på väg tillbaka.
Efterlängtat! Jag tycker att det är viktigt med bisittare som har rutin både från att köra lopp och träna hästar. Det behövs för att man ska kunna nå ut till den breda publiken. Han har kunskapen som krävs för att bedöma hur hästarna ser ut, i mina ögon är han och Stefan Hultman överlägsna på det bland dem som pratar trav i tv.
Sedan är det klart att vi behöver spelexperter också, de är mycket bättre på att spela och det har jag full respekt för, men det måste finnas en balans, någon som ser hur hästarna ska se ut och inte bara pratar om vagnar.

Per Nordström dominerade stort under gårdagens uttagningar till Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro. Hans Good Vibes och Islay Mist Sisu vann varsitt försök och de gjorde det i imponerande stil. Hästarna var startsnabba och travade bra hela vägen. Dessutom tränar han Felix Orlando som slutade tvåa bakom Islay Mist Sisu också. Det är bara att gratulera och lyfta på hatten.

Jag firade inga störra framgångar med mitt V75-system förra veckan, till mitt försvar bör det dock nämnas att det inte var en helt lätt omgång att lösa. Den här veckan ser det också rätt lurigt ut men spikarna borde ha en bra chans att vinna sina lopp. Björn Goop kommer förmodligen inte släppa ledningen med Mellby Free den här gången och då har jag svårt att se ekipaget förlora.
Den andra spiken hittar vi i den sjätte avdelningen. Det är dags för Vagabond Bi, som vann på ett övertygande sätt senast, att visa upp sig igen och jag har svårt att se honom förlora då han stött på betydligt tuffare motstånd än det här.

LOPP FÖR LOPP

V75-1: Jag tror att det står mellan Jorma Kontio och Örjan Kihlström i den första avdelningen. Det är lite svårt att lista ut vem som hittar till front men 7 Dwayne Zet har stött på bra motstånd och han är riktigt snabb om han går felfritt. 2 Galileo Am har inte övertygat i de senaste starterna men besitter ett stort kunnande.

V75-2: 7 Amorcer Levallo har plockat fyra raka segrar. Han har ett spår lite väl långt ut på vingen den här gången, men med tanke på hur han sett ut på slutet borde det inte vara något större problem. Löser Ulf Ohlsson det på ett hyggligt sätt så är det en bra vinstchans.

V75-3: Det blev lite konstigt för 2 Mellby Free när körande Björn Goop släppte ledningen mitt i loppet. Jag tror att han kör henne i spets den här gången och jag ser ingen som är bättre i loppet. Distansen ska inte vara ett problem.

V75-4: Det blir barfota runtom för 4 Gazza B.R. den här gången. De kan få problem med Mikael J Anderssons uppsittning, 2 Västerbo Imtheman, men jag tycker att det ska vara en bra vinstchans ändå. Tar de sig till ledningen utan några större bekymmer är det stor risk att loppet är över.

V75-5: Jag har inte sett 6 In Royalty Boko så överdrivet mycket eftersom den startat en hel del i Finland den senaste tiden. Det verkar dock vara fråga om en riktigt bra häst som bland annat vunnit på 10,5. Den verkar dessutom vara snabb ut så jag tror att vinstchansen är god. Vi spikar den på det lilla systemet.

V75-6: 3 Vagabond Bi har fått ett fint läge och har gått jättebra på slutet. Den blir visserligen en rätt så stor favorit men jag ser ingen anledning till att försöka fälla den. Spik.

V75-7: Det är lite osäkert om 1 Zarenne Fas kan hålla upp ledningen, gör han det är det så klart en god vinstchans. 3 Espirit Sisu är bra men jag är inte så säker på att Wäjersten vill köra i ledningen då hästen blev het sist. 10 Heavy Sound har kapacitet så det räcker och blir över. Med rätt löpningsförlopp fäller han många i spurten.

V75-1: 7, 2, 6, 10. Res: 11-4
V75-2: 7, 5, 3, 8, 11. Res: 2-6
V75-3: 2 Mellby Free. Res: 7-3
V75-4: 4, 9, 2, 3, 8. Res: 10-12
V75-5: 6, 1, 2, 3. Res: 7-9
V75-6: 3 Vagabond Bi. Res: 2-5
V75-7: 1, 3, 10, 6, 5. Res: 9-12
Systemet är på 2 000 rader och kostar 1 000 kronor att lämna in. Om ni dessutom spikar 6 In Royalty Boko på den femte avdelningen blir systemet på 500 rader och kostar 250 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com