V75 Solvalla 28 nov

Jag fick nöjet att agera skrällkusk i lördags.
Segern med Västerbo Exact innebar att V75-värdet sköt i höjden.
Det är alltid kul att kunna bidra till lite glädje.

Jag måste ändå säga att jag hade en fin dag på Jägersro förra lördagen. I den första avdelningen lyckades jag plocka ett andrapris med egentränade Quattro Töll, vinnaren Exaudio Vici gick det inte att göra så mycket åt så jag är riktigt nöjd med andraplatsen. I den tredje avdelningen gjorde sedan Stenson ett bra lopp bakom vinnaren Opulent Tile, det gick fort över upploppet men vi lyckades inte ta oss förbi ledaren innan mållinjen skars.
Segern kom några lopp senare i stället när jag vann Gulddivisionen med Västerbo Exact. Vi lyckades hitta rygg på ledaren och fick tidigt fritt fram, med någon meter kvar av loppet lyckades vi ta oss förbi Elian Web i ledningen och skrällen var ett faktum. Värdet tog ett rejält skutt uppåt och det känns kul att kunna bidra till lite glädje.
Kul även att Västerbo Exact verkar vara tillbaka i gammalt gott slag. Jag har vunnit många V75-lopp med honom och det var skoj att få vinna med honom i Gulddivisionen också.

Det ser ut att kunna bli en fin utdelning även denna vecka trots att det inte är en jackportomgång. Mina spikar, 1 Global Agreement (V75-2) och 4 Chicharita (V75-4) ser visserligen ut att bli rätt så stora favoriter, men dagens största, 8 Seismic Wave i den femte avdelningen, har lottats till ett uselt spår och vi gör ett försök att fälla Nurmos lovande femåring.
Mitt miljondrag i omgången hittar vi i den sista avdelningen där 7 Algot Zonett är förvånansvärt lite betrodd. Daniel Wäjerstens hästar går riktigt bra för dagen och Algot Zonett imponerade stort senast han mötte Västerbo Pokerface. Den gången tvingades han gå i dödens, den här veckan hoppas jag på ett enklare upplägg och då blir sjuåringen riktigt segerfarlig.

V75-1: Vi inleder omgången med ett jättefint lopp med topphästar rakt igenom. 2 Hevin Boko var helt fantastisk när hon vann sto-SM efter en blytung resa. 4 Wild Love har gjort det riktigt bra varje gång på slutet, men brukar inte få till det på Solvalla. 3 Mellby Free åkte dit senast och hon har kanske inte visat riktig toppform på slutet, men det kan bli ändring på det nu, läget är i alla fall bra.

V75-2: 1 Global Agreement ser ut att vara något alldeles extra. Fyraåringen är kvick ut och har gått en 11-tid full väg. Johan Untersteiner och 5 Nairajah kanske kan snuva farsan på ledningen men jag har ändå svårt att se favoriten förlora.

V75-3: Här tycker jag att fyra hästar höjer sig lite över mängden. 4 Cab Lane blir inte en så fasligt stor favorit och jag tror att hans vinstchans är god, men jag kan inte frångå 3 Farlander Am med tanke på hur bra han varit på slutet.

V75-4: 4 Chicharita har visat prov på väldigt hög kapacitet när hon gått låga 13-tider över full distans. Jag tror att Jorma tar det lugnt från start och försöker ta över ledningen efter en bit. Jag tror att det blir svårt för hästarna med tillägg att ta in meter på henne.

V75-5: 8 Seismic Wave är bästa hästen och en självklar tipsetta, men jag vill ändå gardera eftersom läget är riktigt dåligt. 2 Dragster trivs med tätkänning och har lyft sig rejält på slutet. 10 Vagabond Bi gör det bra nästan varje gång.

V75-6: 4 Cyber Lane gynnas kraftigt av strykningen av 3 From The Mine, nu är chansen stor att han hittar till ledningen rätt så enkelt, men jag väljer ändå att gardera. 9 Very Kronos har imponerat stort på slutet och nu blir det barfota runtom igen.

V75-7: I den sista avdelningen väljer jag att ranka 7 Algot Zonett etta. Hästen har gått jättebra på slutet, näst senast hamnade han i dödens på 9 Västerbo Pokerface och det upplägget borde han kunna slippa den här gången. Wäjerstens hästar går bra för dagen.

SYSTEMET
V75-1: 2, 4, 3, 6, 9. Res: 5-8
V75-2: 1 Global Agreement. Res: 8-3
V75-3: 4, 3, 1, 7. Res: 8-2
V75-4: 4 Chicharita. Res: 11-6
V75-5: 8, 10, 7, 2, 4. Res: 1-6
V75-6: 9, 4, 5, 10. Res: 11-1
V75-7: 7, 9, 1, 5, 6. Res: 3-12

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com