V75 Åby 5 dec

Alla V75-hästar körs med skor på lördag.
Barfotaförbudet är här igen och det tycker jag är bra.

Sedan några år tillbaka så har det svenska travförbundet, Svensk Travsport, infört ett skotvång under tre vintermånader. Nu är det dags igen och jag tycker att det är en bra regel, både för hästar och spelare. Något som inte alla spelare tänker på är om hästarna går med tunga järnskor eller lätta aluminiumskor. Den frågan kommer ganska ofta bort i balansdebatten och det tycker jag är fel eftersom det kan vara en stor skillnad och det är absolut någonting man ska tänka på när man tittar. Det är väl kanske inte jätteenkelt att hitta den informationen alla gånger men ser ni i till exempel att hästen ska lättas i balansen i en kusk- eller tränarintervju så är det absolut något ni bör tänka på som spelare.
Själv satte jag bara en av mina två spikar förra veckan. Med facit i hand borde jag ha spikat Very Kronos som plockade ner Cyber Lane från dödens men det är lätt att vara efterklok. Den här veckan spikar jag i alla fall honom då jag inte kan se hur han ska kunna förlora. Värst emot är väl Disco Volante men jag anser att den hästen är betydligt bättre över sprinterdistans.
Den andra spiken hittar vi i avdelningen efter där Björn Goop plockar ut He’s Marvelous. Ekipaget ser inte ut att bli en så stor favorit och jag tror att det är en riktigt bra segerchans om de lyckas hålla ledningen.

Jag skulle vilja avsluta krönikan med att hylla Farlander Am som gjorde ett makalöst lopp i lördags. Det började med en 05-öppning i striden om täten då Björn Goop tryckte på utvändigt lite väl länge med sin Cab Lane. Första varvet gick på 12,3 och Farlander Am vann på 11,5, det är helt sanslöst. Han tillhör landets bästa hästar nu.

LOPP FÖR LOPP

V75-1: Jag tycker att den första avdelningen ser ganska öppen ut. 3 Barista Oak svek lite senast men har lopp i kroppen nu och kan vara betydligt bättre den här gången. 4 Redneck Woodland var riktigt bra i sinnäst senaste start.

V75-2: Det här är ett svårlöst Diamantsto-försök. Min förstahäst är 7 Kantens Rose som jag kört tidigare, det är en riktigt bra häst. Femprocentaren 4 Bring Me Money vann enkelt senast och blir farlig den här gången också.

V75-3: Här är det givet att ranka 5 Digital Races etta. Jag har mött den med Stenson flera gånger och det är en riktigt bra häst. Motstånd saknas dock inte. 1 Lucifer Sam har sett fin ut i två raka starter och blir farlig från det fina utgångsläget.

V75-4: 3 Behind Bars är dock en riktigt fin häst som jag sett många gånger. Jag är dock inte så säker på att han vinner den här gången då jag tycker att han stöter på tufft motstånd. 5 Stenson var inte långt borta från segern sist, han kan skrälla nu i stället.

V75-5: 10 Very Kronos är Sveriges bästa häst just nu. Sexåringen imponerade stort när han plockade ner Cyber Lane från dödspositionen senast. 11 Nadal Broline är en outsider men från det läget blir det svårt att vinna. 1 Disco Volante är snabb ut men jag tycker att han är lite bättre över kort distans.

V75-6: Här väljer jag att spika 1 He’s Marvelous. Det är en stark och rejäl häst som dessutom är rätt så snabb ut. Håller ekipaget upp ledningen så är mycket vunnet. Värst emot är 2 Beartime och 9 Speedy Tilly.

V75-7: 2 Night Brodde var jättefin vid segern senast även om han låg lite för mycket på bettet. Det är ett varv längre nu så det kan lätt bli kris om han inte håller sig lugn i ledningen. Gör han det är det en bra vinstchans.

SYSTEMET
V75-1: 3, 4, 2, 10, 9, 6. Res: 1-7
V75-2: 7, 4, 5, 6, 9. Res: 3-8
V75-3: 5, 1, 3, 9, 7. Res: 10-6
V75-4: 3, 5, 6, 11. Res: 7-12
V75-5: 10 Very Kronos. Res: 1-11
V75-6: 1 He’s Marvelous. Res: 9-2
V75-7: 2, 4, 5, 3. Res: 11-10

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com