V75 Romme 28/12

Tjenare allesammans!

Utdelningen sprang iväg, som förväntat, under gårdagens tävlingar på Momarken och det var inte annat än beklämmande att undertecknad inte lyckades skramla ihop mer än sex rätt, men tanke på att idéerna kring stödpelarna i omgången var de rätta. Revanschlustan är därmed en faktor nu när Rommes måndagsomgång skall avhandlas och ingenting annat än en klockren analys är att förvänta sig.

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-analys” (längst ner i analysen) som är ett av fyra system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

V75-1

Offensiv häst och kusk över kort distans. Inleder vi med spets och slut?

5 Give Me Ten älskar att mata på framme i ledningen och offensive Klaus Kern är som skapt för att passa sjuåringen perfekt. Hingsten vann faktiskt för första gången i karriären över den korta häcken, i den senaste starten och det kan man knappast tro egentligen. Här väntar full rulle och visst finns det en hel del som talar för en favorit i repris. 7 Dats So Cool är en häst med betydligt bättre form än raden och efter flera starka avslutningar i tuffa gäng så står nu femåringen på tur för seger. Utgångsläget blev kanske lite väl långt ute på vingen, men med en strykning invändigt och skicklige Carl Johan Jepson i sulkyn så kan det säkerligen komma att lösa sig på vägen. Intressant motbud. 12 Royal Navy Neo får ses som en grundkapabel monsterskräll vid överpace.

V75-2

Öppet och klurigt över utslagsgivande distans. Vinner ungdomlig entusiasm månne?

14 Bandido Gar strular dessvärre till det för sig allt för ofta, vilket är mycket beklagligt i och med att hingsten besitter oerhörda fartresurser för sin ringa ålder. Spår fem i volten är givetvis ett stort minus den här gången och även om hästen skulle gå iväg, så finns det inga garantier att han håller sig i skinnet längre fram i loppet heller. Felfri finns det ingen som kan stoppa Susanne Richters springare, men att spika är sannerligen ett risktagande. Roliga motbud är framförallt kusarna på startvolten. 2 Digital Pen är stark som brännvin och 4 Global Attention har toppform för dagen.

Vill du snacka trav med oss? Gå med i vår populära Facebook-grupp med tips och tävlingar varje vecka.

V75-3

Hedershästen står inför en passande uppgift. Har han segeraptiten kvar?

7 On Track Piraten börjar nu komma till åren och det märks på valackens prestationer. Dalahästen har alltid betraktats som en krigare med en skalle av guds nåde, men på ålders höst har tolvåringen inte sett riktigt lika road ut av tävlandet. Insatsen i det senaste framträdandet var i alla fall ett fall framåt och kombinationen av vinterns intrång och formstarka Magnus A Djuse i jollen gör ändå detta till en tämligen stark tipsetta i ett synnerligen ljummet sällskap. Har inte hederspiraten tröttnat helt på att sätta nosen först så är detta till och med ett spikförslag! 10 Västerbo Grosbois är ett roligt motbud och likaså 4 Test Drive. 

V75-4

Tar Nikolai revansch?

11 Våler Nikolai når sin högstanivå med barfotabalans och det märktes i den senaste starten att det saknades lite svung i steget när dojorna behövde sitta på. Nu höll hingsten på att vinna ändå, på ren skalle och klass och det skulle inte förvåna om femåringen står för en liknande prestation den här gången och därmed dyker upp i segerstriden. 12 B.W.Rune, som blev tipsettans baneman, hade 20 meters försprång den gången och när dem nu är som bortblåsta så känns det inte alls lika intressant. Istället bör man passa 5 Gorm som står passande till och 9 Art Kjarvald som kan flyga lågt över ett upplopp när han är på det humöret.

V75-5

Lyckas Lövdal fånga upp övriga?

1 Grevin Sisu bör nämligen spåra varenda meter av det här loppet, om nu ekipaget lyckas svara upp ledningen det vill säga. Den fyraåriga valacken kan öppna relativt bra, så visst finns chansen, men även om Petri Salmelas springare misslyckas med att uppfylla plan A så är det inte chanslöst alls att vinna på annat vis. Kul tipsetta. 9 Double Formula skulle kunna få drömloppet bakom tipsettan, i den bästa av världar och formintrycket i det senaste framträdandet skrek att det väntar en framgång inom en snar framtid. 8 Ara är kapabel, precis som 12 Faster Than You, men dessvärre blev spårlottningen allt annat än rolig för duon. Vid överpace.

V75-6

Upplagt för skräll! Måla på!

Till att börja med så är samtliga Katja Melkkos hästar frågetecken för dagen, med tanke på sjukdomar i stallet och därmed ratas Essie Gonzales från kupongen. 14 Lyckans Cash blir säkerligen favorit, men från spår fem väntar en safety-start och då kan det mycket väl bli alldeles för långt fram. Nej, vi jagar som sagt skräll. 12 Madame Af Djupmyra har höga toppar och Gunnar Melander önskar sig säkerligen ingenting hellre än en framgång att glädjas kring i en, i övrigt, mycket sorglig period i livet för Bollnästränaren. 10 Flavienne Lascaux är i toppform och 13 Bearicecream stod för en mycket stark prestation i det senaste framträdandet.

V75-7

Håller Alien Hill ordning på påkarna?

10 Alien Hill gick nämligen riktigt, riktigt bra mellan galopperna i den senaste starten och stoet börjar nu släppa till på allvar. Bakspåret bäddar för felfri avgång den här gången och skulle det bra klaffa någorlunda så blir det inte lätt för övriga att stoppa Reijo Liljendahls treåring. 4 Cracker Jack skulle, mycket väl, kunna skrälla med tanke på att hästen kan öppna vasst bakom bilen och körs dessutom av Sveriges spetsgladaste kusk. Där bakom är det jämnt skägg.

Omgångens bästa spik: Alien Hill (26%) (V75-7)

Omgångens roligaste skräll: Madame Af Djupmyra (4%) (V75-6)

Omgångens mest överspelade: Let’s Go Ernie (39%) (V75-2)

Fler tips hittar ni på https://travcash.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com