V75 Kalmar 2/1-21

Då var det dags för V75 igen och nu är det Kalmar som arrangerar. Det är ”back to basics” som gäller framöver, dvs V75 på lördagar och de andra spelformerna under de andra dagarna. Lördagens omgång ser inte så supersvår ut, men visst kan det skrälla ändå. Ska jag gissa utdelningen så hamnar den nog i spannet mellan 10.000 – 100.000.-… Men det är ju bara en gissning…. Jag går på två spikar idag och jag tror båda vinner från ledningen. En av de välter en jättestor favorit också…. Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2640:

Ett öppet lopp där jag hittar väldigt många vinnare, så många att jag streckar alla hästarna! Tipsettan till 6 LL Royal som fick punktering med dryga varvet kvar senast men hade ändå mod och krafter till att gå hela vägen in i mål som bra tvåa. Här kan det bli ledning och han kan mycket väl leda runt om. 12 First One In är i kanonform och gick bra efter en stor galopp senast. Kan avsluta riktigt vasst och är med i segerstriden. 4 Jaxon VS gick bra senast och såg fin ut. Lurigt fjärdespår här, men går han iväg felfritt är han ett hett segerbud. 1 Bravo Santana fick ge sig kort före mål senast men gjorde ändå en bra insats. Är nog lite förbättrad med det loppet i sig, men fick ett knepigt läge istället då det inte är givet att han kan hålla upp innerspåret. Han kan hamna knepigt till på innern, men hittar han ut är han med och krigar om segern.

Rank: 6-12-4-1-11-2-7-8-10-5-9-3

V75-2, Diamantstoet, 2140:

1 Lorelei Marie gick i ledningen näst senast, men galopperade med 600 kvar när Uhrberg ryckte öronpropparna. Ställde sig dock snabbt och avslutade klart bra som fyra. Senast körde tränaren själv och han är 100 meter sämre än Uhrberg, vilket han bevisade då han pressade hårt för en ledning han aldrig kunde få. Nu var hästen så ruskigt bra så hon passerade ledaren med 400 kvar men orkade, fullt förståeligt, inte hela vägen men höll strålande som trea. Här tror jag att det blir ledningen tämligen omgående och då tror jag inte heller att hon förlorar det här. Spik!

Rank: 1-13-14-3-2-6-11-7-5-4-15-9-10-8-12

V75-3, Gulddivisionen, 2140a:

En synnerligen blek upplaga av Gulddivisionen och återigen är det dags att höja rösten för att skrota Guld under vintermånaderna. In med ett flerklasslopp istället, t.ex Brons mot Guld, eller Silver mot Guld eller nåt liknande. 9 Gareth Boko får tipsettan i alla fall. Han gjorde comeback senast och såg stenklar ut med 150 kvar men då slog mjölksyran till och han blev utkontrad istället. Lär vara rejält förbättrad till denna starten och jag tror han har en bra chans att runda det här gänget. Helt säker är jag dock inte utan plockar med 1 Dragster som är i superform. Han har visserligen fått det serverat vid sina två segrar på slutet, men har avgjort på ett bra sätt. Smyger med och avgör igen? 2 Sevilla är faktiskt obesegrad på Kalmar, om det nu spelar någon roll? Senast blev det galopp redan innan bilen släppte fältet, men formen är kvar och han har ju gått väldigt bra innan senast. Får han en fin resa är han med och bråkar om segern igen.

Rank: 9-1-2-8-3-4-6-10-7-5

V75-4, Klass 2, 2140a:

Här dyker omgångens megalampa 7 Demon Ima upp. Han är spelad till hiskeliga 76 % just nu och det är på tok för mycket. Jag tror dessutom att han får problem att ta sig förbi min vinnare och spikar emot…. Vem spikar jag då? Jo, 2 Claw. Han är i kanonform och gick en klart godkänd avslutning senast. Här har han ett perfekt läge då han kan öppna ganska bra och Kim Erikson har siktet inställt på ledningen. Väl där tycker både jag och Kim att det ska vara en bra segerchans och jag tror han lyckas med den uppgiften.

Rank: 2-7-11-10-5-12-4-1-6-9-8-3

V75-5, Silverdivisionen, 2640a:

1 Sir Henry P Hill hoppade bort segern senast och Skoglund var inte glad efteråt. Hästen visade dock att han går med skor också och det är ju ändå viktigt. Han kan öppna ganska hyggligt och det finns en chans att han kan hålla upp innerspåret. Lyckas han med det är han förmodligen stenklar, misslyckas han får Rikard se till att ta sig ut och ta dem den tunga vägen. 9 Staro Leonardo avslutade vasst återigen senast men hann inte fram. Kan få en fin resa här och han lär avsluta bra igen. Hinner han fram nu? 4 Panamera är i bra form och gillar distansen. Med i segerstriden.

Rank: 1-9-4-7-10-3-5-2-8-12-11-6

V75-6, Diamantstoet, 2140:

15 Ultra Bright satt kvar när det började köras med varvet kvar senast och när hon fortfarande satt fast 500 meter senare gav Erik upp loppet och körde ingenting med henne. Möter ett enklare gäng nu och normalt sett ska hon ha en riktigt bra chans att ta hem det här. Helt säkert är det dock inte och jag ställer mig också lite tveksam till hennes stridsmoral. 10 Lyx Håleryd gick bra förra lördagen och visade att formen sitter där. Det är en enklare uppgift även för henne och hon kan mycket väl brotta ner de andra till slut. 8 No Limit Queen lär bli lördagens skrikhäst. Hon avslutade bra senast men hann inte fram till seger. Kan få en fin resa här och går vasst sista 300. 4 Orlando gick också bra senast och formen är bra. Kan hamna ganska bra på det och är ett tidigt bud här.

Rank: 15-10-8-4-5-13-11-14-6-3-1-12-9-2

V75-7, Bronsdivisionen, 1640a:

Ett vidöppet lopp avslutar omgången och jag gör som i första, streckar allihop! Tipsettan till 5 Copaca Banana som trivs ypperligt med förutsättningarna. Han går från alla positioner och har en vass avslutning. Kan mycket väl vara vinnaren här, men som sagt, jag tar alla. 6 Inertial är i kanonform och ska inte nonchaleras. 2 Mamba var fin senast och formen är på topp. Är inte supersnabb från början och kan få ett tungt lopp, men kan vinna ändå. Jättevarning för 11 Global Tailwind som avslutat vasst två gånger i rad från kön. Han är i kalasform och trots läget är han långt ifrån golvad.

Rank: 5-6-2-11-1-9-12-3-10-7-8-4

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com