V75 Romme 27 feb

ATG:s resultat för 2020 redovisades i början veckan. Det var en stark rapport och jag förväntar mig att en stor del av vinsten satsas på prispengar och landets alla travbanor.
Det var glädjande att läsa ATGs rapport i början av veckan. Rörelseresultatet blev 2 240 miljoner, vilket är en förbättring med hela 739 miljoner – det var 49 procent upp.
Givetvis är det all time high och ger ett bra läge för travsporten. Pandemin är anledningen till att siffrorna är så starka och minst lika roligt och viktigt är det att spelarna som anslutit till ATG stannat kvar även när andra sporter kommit igång.

Kostnaderna ökar
2020 tog förbundet bort 50 miljoner kronor från oss aktiva i prispengar. I år är vi tillbaka på nivån för 2019 men det är för dåligt.
Kostnaderna ligger inte still för att prispengarna gör det och jag tycker att det behövs ytterligare 25-30 miljoner till prispengarna.
Banorna behöver lika mycket och sedan är alla nöjda. Vad gäller travsportens anläggningar behövs pengarna för att renovera och rusta upp.
Det är allt från omklädningsrummen för oss aktiva till publikplatserna som kräver uppfräschning.
När åskådare är tillbaka på banorna vill vi att de ska komma till välskötta banor.

Skrota nya upplägget
När jag ändå är inne på förbättringar vill jag att Svensk Travsport (ST) tar tillbaka lärlings- och amatörloppen. Tränarnas Riksförbund, Star (amatörerna) och ST har landat i ett bra upplägg med tränarlicenserna men amatörerna vill ha tillbaka amatörloppen.
Proffstränarna önskar att lärlingsloppen återgår som de var tidigare. Nuvarande upplägg med körlicenser är alldeles för krångligt och vi måste stötta amatörerna.
Som bekant behövs en bra bredd för att kunna ha en stark topp.
Jag vill ge min hemmabana Jägersro ett stort plus som fortfarande skickar ut banprogram till aktiva.
Många banor har dragit in på programmen. Det behövs även mjuka värden.

Algot är kvar i klassen – blir svårstoppad i silver

V75-1: Romme arrangerar lördagens tävlingar och omgången inleds med ett öppet klass I-försök. 3 Cash Cowboy ser ut att ha bra form. 2 She’s Ready radar segrar och blir intressant på V75. Även 8 Tullibardine Boe ska räknas om hon hittar ut från innerspår.
Kallbloden gör upp i andra avdelningen.

V75-2: 13 B.W.Rune har gått jättebra men i voltstart är han inte helt att lita på och hästen ser ut att bli väl hårt betrodd. Daniel Redéns 10 Roli Eld är ett givet vinstbud om favoriten kommer bort. Jag streckar även B.W.Runes stallkamrat 11 Bellfaks som har lopp i kroppen och körs av Jan-Olov Persson.

V75-3: 7 Disco Volante startar på nytt och blir troligen favorit. Hästen missgynnades av underlaget förra helgen och rapporterna säger att det ska bli fin bana på Romme. Dessutom är han gynnad av kort distans. Loppets skrällbud är 2 Giveitgasandgo som jag har haft i träning. Han är snabb ut och på väg uppåt i form.

V75-4: 5 D.Day Zet verkar vara ett löfte som vunnit fem av tio starter. Felfri har han inte slutat sämre än trea. Hästen är obesegrad efter två starter i år och det känns som att han är under fin utveckling. Spik.

V75-5: Här kommer lördagens bästa spikbud. 5 Algot Zonett trodde jag mycket på i silverfinalen senast och där blev han snöpligt avslagen från dödens. Hästen är kvar i klassen och lång distans är bara en fördel.

V75-6: Ett öppet lopp för ston med två volter och jag hoppas att det ska räcka med sex streck. Hemmahästen 13 Lyx Håleryd är spurtstark och står på tur för en seger. Hetast av stona på startvolten är 4 Donna Leonora.

V75-7: 5 Oxidizer var vass senast och kommer med full form men han är färsk i bronsdivisionen. 7 Global Winner är klart på gång och
11 Mas Capacity gick bra senast.

Thomas system
V75-1: 3, 2, 8, 1, 12, 11, 4. Res: 7-5.
V75-2: 13, 10, 11. Res: 9-3
V75-3: 7, 5, 3, 2. Res: 6-12
V75-4: 5 D.Day Zet. Res: 3-12
V75-5: 5 Algot Zonett. Res: 3-2
V75-6: 11, 4, 14 6, 11, 1. Res: 5-15
V75-7: 5, 7, 11, 2, 6. Res: 4-1
Systemet är på 2 520 rader och kostar
1 260 kronor att lämna in. Om man
spikar 5 Oxidizer i den sjunde avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com