Tankar inför V75 Halmstad – En smart spik?

V75 – 1

Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

11 Vikens High Yield har nu fått två lopp i kroppen efter tävlingsvila och formen borde komma smygande. Startgalopperade från bakspår senast men gick helt okej efter det. Jag förväntar mig att man kollat upp hästen efter det och kommer till start med hästen i ordning. Då tror jag vi kommer få se en bra prestation. Hästen går absolut bäst i ledning men har även vunnit bakifrån. Ett av flera bud här.

3 Beartime öppnar snabbt i volten och spår 3 är inte fy skam. Skulle eventuellt kunna spetsa från det här läget och når man ledningen så kan man bli väldigt svårfångad. Trivs ypperligt i spets och formen skall det inte vara några fel på. Lär dra på i lagom tempo i ledningen och göra det tufft att ta något bakifrån. Måste räknas tidigt!

Skrällen i loppet skulle kunna vara 6 The Real Star som dragit springspår. Örjan hoppar upp bakom och med hjälp av springspåret lär ekipaget hitta en fin position direkt från start. Kapacitetsmässigt står man sig bra i fältet och det känns som Fredrik Persson har fin form på stallet för tillfället. Örjan som styr är alltid en faktor när det vankas jämna lopp och visst skulle detta ekipage kunna dra längsta strået tillslut.

Jag gardera ganska brett i den inledande avdelningen. Det finns utropstecken och frågetecken på de flesta ekipagen, vilket gör det lite lurigt. Voltstart kan också krångla till det lite extra då hästarna vanligtvis inte brukar starta med den metoden.

V75 – 2

Klass 2 över 2140 meter autostart. 

1 Wingait Henke verkar verkligen vara något speciellt som är på väg upp i klasserna. Nu har han dragit spår 1 bakom bilen och det ser upplagt ut för ännu en spets och slut. Det låter rejält uppåt från stallet och det kan vara så enkelt att han bara går ut och vinner.

Det är dock första starten i V75 och det krävs oftast lite mer från hästarna för att vinna här. Detta tillsammans med att han är spelad över 52% gör att jag finner gardering jätteintressant.

3 Stig Brodde kan även han öppna hyggligt från start och skulle med lite medvind och flyt kanske kunna norpa ledningen framför favoriten. Från den positionen har man vunnit förut. Bland annat slog man favoriten i februari just från ledningen. Hästen har härdats mot tuffa gäng i sina starter och har både kapacitet och hårdhet för att vinna här.

4 Lambda Zon tycker jag blir helt bortglömd här. Detta är en häst som har fina tider i sig och hon har bland annat slagit Moncler Bo som fyraåring. Ingen snabbstartare utan får fokusera på att hitta position den första biten. Blir det sedan tempo på loppet så finns det en rungande avslutning i hästen. Blir att räkna med och jag bedömer segerchansen långt högre än de 1% som han är spelad till nu.

V75 – 3

Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

2 Garca är nu anmäld barfota runt om. Blir det så på lördag så tycker jag det är jättespännande. Hästen har gått så en gång tidigare och då blev det galopp men nu är hästen äldre och klokare. Bör komma iväg bra från spåret och Carl Johan Jepson borde väl försöka för täten även om det finns några startsnabba runt om. Trivs bäst i ledningen men fungerar även bra från andra positioner. Kan skrälla till här!

7 Domingoa gjorde sitt livs lopp senast när man ledde fältet runt om. Kommer med formen i zenit och vi kan förvänta oss ännu en bra prestation. Springspåret tar hästen långt fram i kön och det är väl inte omöjligt att man når tät igen. Blir så fallet så blir man svårfångad igen!

12 Ultra Bright gjorde inte sitt bästa lopp senast från ett liknande utgångsläge. Låg då kvar alldeles för långt bak i kön under loppet och då blev det långt fram tillslut. Lite färre att runda denna gång ifall man bara hittar ut från spåret. Örjan upp igen och nu tror jag han är sugen på revansch. Måste räknas tidigt!

V75 – 4

Diamantstoförsök och ungdomslopp över 2140 meter autostart.

Preliminära lappens första spik kommer här i den fjärde avdelningen i form av 3 Kali Smart. Hästen som är startsnabb, såg fin ut i årsdebuten och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Från ett bra spår kommer man laddas mot ledningen och sedan köra där så länge lampan lyser. Jag tror det kommer räcka hela vägen.

I ungdomslopp brukar det kunna hända lite grejer men Kali Smart styrs av Dante Kolgjini som kör hästen hemma på gården till vardags och det tror jag också är en stor fördel. En bra spik till just nu 40%!

Vill man gardera så är det först och främst två bakspårshästar som är intressant, 10 Eight Hour och 11 Zante Grif som båda har fått två lopp innanför västen och har sett fina ut i sina två tidigare lopp i år.

V75 – 5

Klass 1 försök över 3140 meter autostart.

Ett väldigt jämnt och rörigt lopp där de flesta kan vara med och göra upp om seger. Hade jag haft råd så hade jag tagit alla men på denna preliminära kupong kommer jag istället chansspika mig ur loppet.

11 Digital Dominance har sett fin ut en längre tid och fick äntligen vinna senast. Körde sig resolut till en tidig ledning då och ledde sedan loppet runt om. Gled undan över upploppet på ett övertygande sett. Formen verkar vara på topp och även om utgångsläget nu är annorlunda så tror jag man startar med bra chans. Örjan som brukar vara en faktor i denna typ av lopp hoppar upp bakom hästen nu, vilket är ett stort plus. Spelad till 12% tycker jag det är en rolig spik!

Som ett väldigt tidigt motbud håller jag 6 Bara Du Chene som kommer riktigt formtoppad med fyra raka segrar. Körs nog mot ledningen här och då kan man bli svår att fånga.

Även Björn Goop upp på 4 Made Of Stars är intressant men frågan är vart man hamnar från start.

V75 – 6

Bronsdivisionen över 1640 meter autostart.

2 Zaffiro Jet styrdes mycket snyggt senast och vann över open stretch mot bra hästar. Jag tycker loppet nu inte håller riktigt lika hög klass och därför tror jag man kommer välja att försöka köra i ledning. Hästen är snabb ut och borde kunna komma till ledning relativt enkelt. Får han sedan inte allt för mycket press under vägen så är chansen god att leda detta runt om.

5 Bordeaux S. har nu fått ett lopp i kroppen efter lite tävlingsvila. Öppnade då snabbt och forcerades mot ledningen på ett övertygande sätt. Har han tagit det loppet på rätt sätt så blir han absolut att räkna med även här. Trivs över kort distans och kommer vara med och segerstrida.

6 Zinko Top var jag lite besviken på senast men det blev också ett väldigt tufft lopp för hästen som fick gå i dödens i Sverigedebuten. Har nog gått lite framåt med det loppet och Örjan kommer nog inte heller köra riktigt lika offensivt här. Kan bli att räkna med i en spännande andra start i Sverige.

Vi testar att låsa på dessa tre så sparar vi lite streck till den sista avdelningen.

V75 – 7

Deltävling till Paralympiatravet över 2140 meter autostart.

2 Handsome Brad tror jag är ute i angeläget ärende här. Spår 2 bakom bilen blev perfekt och hästen som är startsnabb lär laddas av från start. Två lopp i kroppen efter vila och nu borde väl formen närma sig? Även om hästen inte har varit dålig hittills så behöver han höja sig ett par steg för att vinna här, men det tror jag också han gör. Bra chans att leda detta från start till mål.

7 Cyber Lane gjorde en ruskigt bra årsdebut när han fick gå utvändigt om Racing Mange hela loppet och ändå var nära att slå honom. Samma utgångsläge nu och risken är stor att man får göra jobbet utvändigt igen. Skorna åker av till denna start, vilket borde föra hästen framåt. Kommer det räcka för att ta ner Handsome Brad utvändigt? Jag är inte så säker! Tidigt streck men ingen spik i mina ögon.

Varningen i loppet sätter jag på 6 Chief Orlando, en häst som startade i Elitloppet förra året. Har nu fått ett lopp i kroppen och borde gå framåt med det. Kan öppna snabbt och skulle med lite flyt kunna tvinga Cyber Lane till dödens och då få den ryggen att gå i. Skulle så bli fallet så blir man att räkna med. Jag bedömer segerchansen till en bra bit över den 1% som man är spelad till i skrivande stund!

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com