Mina tankar inför V75 ifrån Åby 8/5

V75-1

Dags för final i Drottning Silvias Pokal och kullens drottning 1 Eagle Eye Sherry ser ut att bli favorit att ta hem titeln och en prischeck på en miljon kronor. I nuläget är det en befogad favorit i mina ögon och det efter flertalet imponerande insatser. Dock vill jag ej spika då jag tycker det finns smaskiga utmanare i fältet. 3 Fifty Cent Piece är väl den som jag ser som främst emot och USA-importen har även den bästa tiden i försöken. Det mest imponerande i det är att tiden slogs efter att ha gått utvändigt om ledaren. Garderar vidare och nämner framförallt Joakim Lövgrens otroligt fina 4 Namaste som verkligen glänst i sina starter och stallet håller hästen riktigt högt. 2 Honey Mearas ska få dansa barfota runt om för första gången och intrycket i dennes två starter hos Daniel Redén har verkligen imponerats. Lägg därtill Örjan Kihlström i finaler, MUMMA! 

V75-2

4 Kryptonite Hanover är favoriten att syna i detta oerhört öppna lopp i den lägsta klassen. Hästen visade en hög kapacitet förra året och ska rankas högt på sitt kunnande. Nu har man dock lottats till ett klurigt spår fyra i volten och det är årsdebut. Här tar vi fram rollern och streckar på! 8 Cadiz gästas ifrån Danmark, men även han har lottats till ett tråkigt spår och risk finns att Flemming Jensen landar långt bak i fältet. 9 Beckham är en häst jag tagit till mig och denne besitter en jäkla fart i loppen. Lyckas Christian Fiore hitta en vettig position så fäller han många på slutrundan och livsfarlig att glömma bort. 

V75-3

4 Önas Prince blir stor favorit i årets Kungapokal och denna maskin stoltserar nu med tre raka segrar. Uppgiften ser minst sagt tilltalande ut och ett tänkbart singelstreck i nuläget. Måste nämna att senast i försöket segrade 4 Önas Prince på fantastiska 10,5 sista varvet utan att se plågad ut. Ruskigt intryck och spets – slutläge denna gång. Hög procent i nuläget och vill man gardera så missa inte kapable 6 Rome Pays Off som visat otroliga insatser på slutet och står på tur för en etta i raden. 9 Maesteraemon var väldigt fin som tvåa bakom just favoriten 4 Önas Prince i försöket och kommer smyga med även här! 

V75-4

4 Z.Boko har snuskig form för dagen och har nu tre raka imponerande segrar i raden. Vår norske gäst agerar favorit i nuläget och taktiken är stenklar för denne otroligt startsnabba häst. Väl där blir man svårfångad och får han sitta ifred kan det bära hela vägen. 5 Alpago W.F. är även den startsnabb men jag tror min tipsetta håller ut första biten. Skulle dock 5 Alpago W.F. svara så är risken stor att körningen blir utdragen och då gynnas mitt tredje streck i loppet otroligt mycket. 10 Billi Time är hästen jag syftar på och vår danske gäst prenumererar nästan på segrar och vassa insatser. Flemming Jensen hoppas innerligt på körning av loppet för att få bjudas in i kampen och sista 500m kan bli oerhört svettiga för övriga när ”Icemannen” sätter fart!

V75-5

10 Easy Cash blir hårt betrodd i etta öppna lopp över distansen 2640m och jag anser att detta är en häst i fara, trots formintrycket. Jag tycker distansen inte är till någon större fördel för Robert Berghs kuse och det finns gott om motbud. Ska självklart med på kupongen men bara som ”en i mängden”. 2 Rackham är ruskigt stark och kommer få en fin position ifrån detta läge. Senast så blev man slagen av Oxidizer, men stod för en jättefin insats som tvåa och stallet har goda tongångar inför denna start. Hästen lär vara ruskigt förbättrad med loppet i kroppen och kommer vara med hela vägen. Christiffer Ericsson har ruggig snurr på stallet för dagen och jag kan tycka detta är ett fräckt spikförslag? 12 Oracle Tile får inte glömmas bort här trots sitt tråkiga tolftespår då man är riktigt bra för klassen och en häst som går hela vägen. Missa ej vid gardering!

V75-6

3 Milady Grace kommer ifrån en galopp med segern i hamn senast, vilket var otroligt surt då jag spikade ekipaget den gången. Enligt stallet så är man inte orolig att det ska hända igen denna gång och som jag ser på loppet så lär Örjan Kihlström bli släppt till tätposition utan några större diskussioner. Väl där blir man ekipaget att slå och stor revansch att hämta denna gång. Spikförslag ifrån min sida, för ska man börja gardera så är det oerhört öppet bakom. 4 Allegra Gifont kommer ifrån en positiv debut på svensk mark senast och utmanar rejält min tipsetta här. Väldigt svårt dock att räkna på Alessandro Gocciadoro´s hästar då det likväl kan bli platt fall. 1 Lucky Queen Soa är hästen som utmanar om spetspositionen tror jag, då man är ruskigt startsnabb. Frågan är bara hur Lars Anvar Kolle tänker rent taktiskt, då han även kan lägga sig i rygg på favoriten för att utnyttja open-stretchen? 

V75-7

Dags för dagens stora underhållning och ett lopp som håller ruskigt hög klass för dagen. Paralympiatravet är det jag syftar på och detta ser på förhand ut som ett helläckert lopp. 5 Who´s Who landar som min tipsetta i nuläget och när det handlar om taktiska lopp så håller jag Örjan Kihlström som en av det bästa på det och han kommer med garanti sitta smaskigt på det omgående i loppet. Stallet låter oerhört optimistiska och som vi vet sedan tidigare storlopp så prenumererar ju Örjan på dessa….? Jättelöftet 8 Ecuire D. ska ju såklart med vid gardering, trots det sämsta spåret och femåringen lär vara med hela vägen. 4 Delia du Pommeraux är vår franske gäst som går starkt varenda gång. Detta sto gör debut på svensk mark och fungerar hon bara väl ut så ska hon såklart räknas tidigt. 6 Aetos Kronos tappade jag nästan hakan för i dennes senaste insats och man sprang fantastiska 1,10 sista 1400, i tredjespår och det med en kort galopp innan. ENORM! 

För fler tips besök https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com