V75 Åby 8 maj

Åbytravet arrangerar topptävlingar på lördag.
Tyvärr blir det utan publik i helgen men inom kort hoppas jag på 
besökare på landets banor.
Jag har sett fram emot den här omgången i flera veckor och jag är inte besviken när jag kollar startlistorna.
Paralympiatravet blev ett topplopp och med Ecurie D. från spår åtta bakom
bilen blir det lite extra spännande.
Med på V75-kupongen är även miljonloppen för fyraåringar Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal.
Det är sådan hög klass på tävlingarna att Gunnar Melanders nya stjärnkallblod Månlykke A.M. och Robert Berghs femåring Hail Mary startar innan V75-spelet tar sin början.

Publik på Elitloppet?
En sådan här tävlingsdag ska det så klart vara många besökare men i rådande pandemi blir det utan publik.
Allt fler blir vaccinerade och jag tror inte att det dröjer länge innan banorna kan börja ta emot publik igen. Solvalla meddelande i veckan att man har en plan för att öppna delar av restaurangverksamheten under Elitloppshelgen och hästägarna kommer att prioriteras.
Vi har stora ytor utomhus på landets banor och jag hoppas att det blir publik kring ovalerna i sommar.
Vissa travbanor har dragit in travprogrammet och andra inte. Till exempel skickar Åby och Jägersro fortfarande ut program till oss aktiva och det är en uppskattad service.
Postutdelningen är tyvärr mindre lyckad numera och det händer att programmet kommer när tävlingarna redan har körts. Då tycker jag inte att banorna ska stå för kostnaderna.
Enligt mina kollegor i Norrland ska posten komma en gång veckan och då spricker det med att skicka ut programmen.
Postnords utveckling är sämre service till högre avgifter och det lutar helt enkelt åt att vi får lära oss datans värld.
Men åter till lördagens tävlingar. Min vinnare i Paralympiatravet är Aetos Kronos (V75-6) och så hoppas jag vinna med Flirting Diamond i V75-2.

Jag garderar Ecurie D. i Paralympiatravet

V75-1: Lördagens omgång inleds med Drottning Silvias Pokal för de bästa fyraåriga stona och jag streckar de fyra försöksvinnarna. 1 Eagle Eye Sherry har spetsläge men 3 Fifty Cent Piece imponerade i uttagningsloppet. Även 2 Honey Mearas och 4 Namaste duger.
V75-2: I lägsta klassen är det öppet och jag rankar 4 Kryptonite Hanover etta men där bakom ska min egen 2 Flirting Diamond räknas tidigt. Hästen har inte startat sedan i februari men det är en jättefin häst som jobbat 1.19 full väg här hemma på strålande sätt och min bana är inte snabb. Han är inte snabb ut men när hästen fått upp farten kan han gå starkt till slut.
V75-3: 4 Önas Prince är förstavalet i Kungapokalen. Han var fin i försöket och kan vinna från ledningen men det saknas inte motbud. Värst emot är Robert Berghs USA-import 6 Rome Pays Off.
V75-4: Det var inte enkelt att hitta spikar i omgången men det ser upplagt ut för spets och slut för norske gästen 4 Z.Boko. Hästen vann på topptid med krafter kvar senast och kort distans är ett plus.
V75-5: 6 Uncle Töll svarade för en jättefin comeback senast och nu lär det bli lite mer offensivt upplägg men det är ett öppet bronsförsök över lång distans. 2 Rackham är på gång och gynnad av 2 640 meter. 10 Easy Eash är formstark och kan runda samtliga.
V75-5: Mitt andra spikbud i omgången är 3 Milady Grace. Det är ett jättefint sto som snöpligt galopperade bort segern i årsdebuten. Om hon travar hela vägen är det bra chans.
V75-7: 6 Aetos Kronos var grymt bra i comebacken och är min vinnare i Paralympiatravet. Franska stoet 4 Delia du Pommereux är given, likaså 8 Ecurie D. Mitt fjärde streck går till 5 Who’s Who som kan fälla samtliga.

Thomas system
V75-1: 3, 1, 2, 4. Res: 9-10.
V75-2: 4, 2, 3, 8, 9. Res: 6-5.
V75-3: 4, 6, 3, 8. Res: 1-9.
V75-4: 4 Z.Boko. Res: 5-6.
V75-5: 6, 2, 10, 12, 5, 1, 7. Res: 9-8.
V75-6: 3 Milady Grace. Res: 4-2.
V75-7: 6, 4, 8, 5. Res: 2-10.
Spelförslaget är på 2 240 rader och kostar 1 120 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Rackham i den femte avdelningen blir systemet på 320 rader och kostar 160 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com