V75 Umåker 15 maj

Förra lördagen var händelserik och jag var såklart extra nöjd med Flirting Diamonds banrekord.
Den här helgen blickar vi mot Umåker. Det är jackpot på V75 och i Berth Johanssons Memorial möts Don Fanucci Zet och Hail Mary.
Som jag var inne på förra veckan hade jag förhoppningar på Flirting Diamond och han gjorde mig inte besviken. Han var inte helt perfekt i ryggar men sista 500 meterna fungerade hästen riktigt bra.
Jag var jättenöjd med insatsen, det var lite krafter kvar och nu laddar vi mot finalen på Solvalla under Elitloppshelgen.
Annars var Paralympiatravet höjdpunkten på Åby och det var ett helt fantastiskt lopp. Franska stoet Delia Du Pommereux var jättefin och Eric Raffin gjorde allt rätt i sulkyn.
Hästen profiterade på högt tempo och svarade för en grym prestation. Tyvärr fick Raffin tre dagars avstängning och 15 ooo kronor i böter för felaktigt bruk av körspö.

Raffin bör inte bestraffas
För det första är det inget stort straff och den höga boten är baserad på att det var högt förstapris. Min åsikt är att måldomarna är extra påpassade i storlopp men enligt mig gjorde kusken inget fel.
Delia Du Pommereux gjorde ett topplopp och Eric Raffin en snygg styrning. Det är var jag tar med mig från årets final i Paralympiatravet.
Bestraffningen är överklagad och jag hoppas att Raffin frias.
Bakom vinnaren svarade Very Kronos och Aetos Kronos för strålande avslutningar och även franske Gelati Cut gjorde ett kanonlopp efter att ha varit med i körning från början. Who’s Who och Ecurie D. fick för tuffa resor.
Jag måste nämna Drottning Silvias Pokal och Kungapokalen – Robert Berghs Fifty Cent Piece och Per Nordströms Önas Prince var värdiga vinnare i respektive klass.
På lördag är det jackpot i Umeå med ett spännande möte mellan Don Fanucci Zet och Hail Mary i Berth Johanssons Memorial.
Jag kommer att strecka båda hästarna.

Mitt spikförslag är kvick ut och distansgynnad

V75-1: Jackpotomgången inleds med ett ganska öppet lopp över lång distans och jag hoppas att det räcker med fem streck. 6 Digital Diamond var bra när han vann i Halmstad och stallkamraten

V75-2: 3 Made Of Stars är ett givet motbud. 9 Deal Done Zet hade krafter kvar mot tufft motstånd senast och ska räknas tidigt.
Ett öppet stolopp där jag tror mest på 3 Navona. Hästen har vunnit fem av åtta starter och har bra chans från ledningen. Hetast från tilläggsvolten är 6 Arquana As och 9 Galant Sisu men här kan det skrälla.

V75-3: 1 Missle Hill var med i Elitloppet förra året och har en bra uppgift i högsta klassen. Hästen har varit tvåa i årets två starter och från innerspår är det upplagt för spets och slut. Jag spikar.

V75-4: I lägsta klassen verkar de bästa hästarna ha sämsta spåren och det kan lösa sig att strecka på. 9 Global Attention har fin chans om han sköter sig och 7 Berra Steel är lovande. 11 Amalencius B.B. rundar många och totalt tar jag med sex av tolv hästar.

V75-5: Lördagens andra spikbud kommer i silverdivisionen. 3 Franklin Face har jag sett mycket och det är en startsnabb häst från perfekt läge. Över kort distans har han bra vinstchans.

V75-6: I sjätte avdelningen är det revanschmöte från Derbyt ifjol där 9 Hail Mary toppade med 6 Don Fanucci Zet som tvåa. Med tanke på spåren är det fördel Don Fanucci Zet men jag vågar inte ta bort Hail Mary som är på väg mot toppformen.

V75-7: V75-avslutningen är ett bronsförsök över sprinterdistans och det kan gå undan från början. 2 Jaguar Hill och 4 Swagger är formstarka och kvicka och det kan bli tuff spetsstrid mellan Emilia Leo och Sandra Eriksson. Båda hästarna är givna och där bakom tar jag med ytterligare fem streck.

Thomas system
V75-1: 6, 3, 9, 4, 5. Res: 2-7.
V75-2: 3, 6, 9, 11, 14, 4, 2. Res: 15-7.
V75-3: 1 Missle Hill. Res: 10-5.
V75-4: 9, 7, 11, 3, 8, 6. Res: 1-3.
V75-5: 3 Franklin Face. Res: 2-1.
V75-6: 6, 9. Res: 10-7.
V75-7: 2, 4, 6, 1, 5, 9, 10. Res: 7-3.
Spelförslaget är på 2 940 rader och kostar 1 470 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Navona i den andra avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com