V75 Axevalla 24 juli

Sommaren tuffar på och storloppen avlöser varandra. Vi ser topphästar varje dag runt om i Sverige. I helgen vänds blickarna mot Axevalla, men vi blickar även fram mot tisdagens tävlingar.

Vi börjar med att titta tillbaka på förra helgens tävlingar på Årjängstravet. Sveriges vackraste travbana bjöd på flera roliga vinnare. Hemmatränaren Kristian Lindberg vann med sin Himalaya Sisu. Mycket roligt.

Och Rotate fortsätter att vinna. Hästen har haft en otrolig utveckling och sprungit in över en miljon kronor i år. Det mesta efter att han såldes på auktion tidigare i år. För 250 000 kronor. Snacka om fynd.

Storloppet ser öppet ut

I helgen är det trippeltrav på Axevalla. Tävlingar på fredag, V75 på lördag och en extra V75 på söndag som avslutas med StoChampionatet.

Mycket glädjande är att läsa att biljetterna till lördagens tävlingar sålde slut på endast fem minuter. Vi behöver publiken tillbaka på banorna.

Några dagar senare var även fredags- och söndagsbiljetterna slutsålda. Bra jobbat, Axevalla!

Söndagens clou är som sagt StoChampionatet och loppet ser otroligt öppet ut.

Det är kul att se två hemmahästar som mycket välförtjänt tagit plats i finalen. David Perssons Global Brilliance blir riktigt farlig från innerspåret.

Man ska dock inte underskatta stortränarnas kapacitet att ställa i ordning till finalerna. Goops Eagle Eye Sherry, Riordans Globalizer och Redéns Honey Mearas har alla chans trots svåra lägen.

Storloppen duggar verkligen tätt just nu.

Redan på tisdag är det Jägersros stora dag, med Hugo Åbergs Memorial som höjdpunkt.

Who’s Who drog spår ett i debuten över kort distans. 1609 meter är en fördel för innerspåret, och kan hästen hålla upp ledningen blir han mycket farlig trots den nya distansen.

Cyber Lane kan bli bortglömd från bakspår och Alrajah One är en kapabel gäst.

Ett mycket spännande lopp. Må bäste häst vinna!

V75-1: Ett försök i Silverdivisionen där jag nöjer mig med tre hästar. 2 Ingo har två lopp i kroppen nu och har fått ett fint läge här. 3 Gustafson brukar vara i riktigt fin författning när han kommer till Sverige och tävlar. 7 Zio Tom Jet har toppform och kan vinna trots lurigt spår.

V75-2: Klass II och ett riktigt öppet lopp. 1 Havbergs Classic har fått ett fint läge och ska räknas tidigt. Från bakspår kommer flera bra hästar som behöver tempo men kan få hjälp genom att dra fram varandra. Min skräll i loppet är 8 Whitelighttrotter som har sett formstark ut och har ett perfekt smygläge.

V75-3: Ett Diamantstoförsök över 2140 meter med två volter. Jag väljer att spika Björn Goops 3 Nymke Brigadoon som har sett otroligt fin ut de senaste starterna och motståndet ser inte allt för tufft ut denna gång.

V75-4: Ett stayerlopp där 13 Maestro Crowe blir stor favorit. Löper han upp till sin kapacitet kan han vara överlägsen, men de senaste starterna har inte varit övertygande. 10 Uncle Töll är en kapabel häst jag gillar mycket. Skrällen i loppet är 4 Mojito Day.

V75-5: Klass I har en fin besökare i nederländska 5 Zion Font som vunnit 17 av 20 lopp i karriären och bör ha bra chans. Jag gillar dock 3 Reven Dejavu, och 1 Condior kan få ett fint lopp från bra läge. 11 Halo Am är en klasshäst.

V75-6: 5 Amornero Roc blir favorit i Bronsdivisionen och han höll mycket bra mot Admiral As senast. 3 Velten Versailles är en duktig gäst. Jag vill också ha med duon 1 Golden Guard och 2 Go West Young Man som fått bra lägen och kan få fina lopp.

V75-7: Jag avslutar med att spika 1 Handsome Brad i Axevallalöpningen. Han har ett bra läge, spår ett är väldigt bra på Axevalla, och han har visat bra form på slutet.

Thomas system

V75-1: 2, 3, 7. Res: 6-9
V75-2: 1, 2, 5, 8, 9, 10, 11, 12. Res: 4-7
V75-3: 3 Nymke Brigad. Res: 13-8
V75-4: 2, 4, 10, 11, 13. Res: 5-7
V75-5: 1, 3, 5, 7, 11. Res: 12-6
V75-6: 1, 2, 3, 5. Res: 9-10
V75-7: 1 Handsome Brad. Res: 5-3

Spelförslaget är på 2400 rader och kostar 1200 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Zion Font i den femte avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com