V75 Rättvik 7 aug

I helgen avgörs ett av de största travloppen i världen, Hambletonian. Här hemma i Sverige är det jackpot när V75 kommer till Rättvik.

Förra veckan blev det favoritparad på V75 och det blev jackpot på fem rätt.

Flera fina insatser där, men den senaste veckans största utropstecken var någon annan.

Önas Prince startade på Mantorp i måndags och hade spår 12. Per Nordström satt längst bak och började stöta, men backade ner i kön igen. När han till slut valde att kliva på blåste han förbi alla.

Hästen är fantastiskt bra och är ett hett bud till Svenskt Travderby senare i år.

En otrolig bedrift
Denna vecka är en riktig kallblodsvecka.

Det smygstartade i lördags med en fin minnesstund för Järvsöfaks.

I onsdags var det sedan svenskt kallblodsderby och derbystoet. Tangen Bork imponerade väldigt när han vann klassen för hingstar och valacker.

Bra tränarjobb av Öystein Tjomsland.

Vi fick även se ett nytt möte mellan Månlykke A.M. och Odd Herakles, där den sistnämnda vann på ett imponerande sätt efter att ha tagit ledningen från bakspår.

På söndag är det sedan kallblodskriterium och kriteriestoet på Dannero.

Tjomsland har för övrigt totalt 19 hästar som kvalade in till någon av de fyra stora kallblods-finalerna i veckan. En otrolig bedrift.

På lördagens V75 går sommartravets final. Ett lopp jag vann 2015 med Staro Italy. Då gick det över 2 140 meter, något jag tycker man bör gå tillbaka till.

Som propositionen är nu är det stor fördel för för guld-hästarna längst bak. När det dessutom inte blir fullt anmält som i år krävs det en omöjlig insats från hästarna på start.

Efter V75 på lördag kommer jag följa Hambletonian från Meadowlands.

Nancy Takter har tre hästar med, Marcus Melander en och Åke Svanstedt tre.

En stor svensk dominans.

Min vinnare är någon av Åke Svansteds Captain Corey eller Delayed Hanover.

V75-1: Ett öppet lopp inleder omgången. 1 No Pressure och 6 Lefty Gun gör upp om ledningen och den som når dit har bra chans. 3 Wilson Knight har lite svårt att sticka nosen först men är bra nog att vara långt fram. 9 El Maco Khalifa är bäst av de från bakspår.

V75-2: Silverdivisionen är öppen på förhand. Förstastrecket är 2 Van Gogh Z.S. som har fått ett fint läge, går bäst i den främre träffen och är van att möta tuffa gäng. 8 Summit in Sight har visat fin form och 9 Viking Brodde gick bra efter galopp senast. 4 Ingo är kvick ut och Goops duo 3 Fort Knox och 5 Giant Shadow är kapabla i grunden.

V75-3: En relativt vek gulddivision. 3 Nadal Broline börjar bli lite till åren och vill ha det serverat, men har spurtat bra två gånger i rad. 5 Milliondollarrhyme är klassig i grunden, och 7 Inti Boko gick bra i årsdebuten förra helgen.

V75-4: Kallbloden tävlar över kort distans och startar på två volter. 2 Sundbo Nova är kvick ut, och utmanas av springspårens 6 Järvsö Elling och 7 Järvinn S.K. Bäst från bakspår är 14 Bellfaks.

V75-5: 4 Perpetuate imponerade senast och blir en spik på mitt system. Han var grym senast och har bra chans igen. Ska man gardera krävs många streck!

V75-6: Sommartravets final och 10 Cyber Lane ser ut att ha en toppchans på förhand. Han kommer med bevisad form och propositionen gynnar det bakersta ledet. 3 J.J.Stitch leder länge, 9 Missle Hill har inte visat toppform.

V75-7: Bronsdivisionen avslutar. 2 Frodo S. vann från ledningen senast och kommer han dit igen har har fin chans. Utanför är dock både 4 Axel Ruda och 5 Cash Cowboy kvicka ut de också. 1 Tale of Jacks har bra form, och 7 Cyrano de B. och 11 Kate Baldwin gynnas av tempo.

Thomas system

V75-1: 1, 2, 3, 5, 6, 9. Res: 4-10.

V75-2: 2, 3, 4, 5, 8, 9. Res: 7-1.

V75-3: 3, 5, 7. Res: 9-8.

V75-4: 2, 6, 7, 14. Res: 1, 12.

V75-5: 4 Perpetuate. Res: 1-3.

V75-6: 10 Cyber Lane. Res: 9-3.

V75-7: 1, 2, 4, 5, 7, 11. Res: 12-9.

Spelförslaget är på 2592 rader och kostar 1296 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Van Gogh Z.S. i den andra avdelningen blir systemet på 432 rader och kostar 216 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com