V75 Elitloppssöndagen: Finns ej på kartan att gardera

V75-1

Elitkampen 2022 och visst gläds vi åt att 8 Månlykke A.M. selas ut i loppet. En miljon kronor i förstapris och storstjärnan lottades till svåra spår 8. Gunnar Melander har ändå loppets givna etta och han kommer självfallet köra framåt i tidigt skede. Trots detta läget finns det inget som stoppar Månlykke A.M. och det finns inte på kartan att jag garderar honom. Stenklar vinnare!

V75-2

Per Nordström är jättebelåten med innerspåret för 1 Önas Prince och visst är det så att ekipaget kan leda det här hela vägen.
8 Don Fanucci Zet fick åter spår 8 och därifrån blev han tvåa i fjolårets försök. Han kommer gå en rejäl repa sista biten men jag tror Örjan Kihlström gärna vill ta dödenspositionen och bevaka hela fältet därifrån. Hästen är bäst i fältet men är väl främst något för andraplatsen, men det är givetvis så att han ska med på kupongen. Det är ju knappast en ”skräll” om Don Fanucci markerar klassen redan i försöket.

Värst emot Önas Prince om ledningen är 3 Cokstile som dessutom är lite mer härdad än Önas Prince och är i absolut toppform. 7 Etonnant är bland de tuffaste i årets upplaga. Möjligen långskott som vinnare här, men han är verkligen dyr att ignorera om man garderar.

V75-3

4 Hail Mary låter det oerhört bra på och även Erik Adielsson ser mycket fram emot uppgiften. Min klara förstahäst här och det låter oerhört uppåt från Daniel Redén. Hail Mary kan visa sin rejäla klass redan här vilket gör att jag inte behöver så mycket streck. 7 Vivid Wise As är den som utmanar Hail Mary och som kommer laddas vad som går direkt. En rejäl tuffing det här.

Det kittlar loppet att 3 Who’s Who körs av Åke Svanstedt som givetvis kommer vilja sätta färg på loppet. Får reservnicken…

V75-4

3 Pure Atlas kunde med lätthet ta hand om ledningen senast i Scarlet Knights lopp och ledde runt om på topptid. Fyra segrar på sex starter är respektingivande och Örjan Kihlström har nu kört hingsten två gånger och känner väl till honom. Att som treåring bli blytung favorit på V75 är sällan en hit och normalt vill man gardera upp en sådan rejält. Jag har dock imponerats av intrycket och tror Pure Atlas får bestämma det här hela vägen.

V75-5

2 Imhatra Am segrade i spårlotten i Delicious lopp och är därmed även den att besegra i detta fina fyraåringslopp. Stefan Melander rycker även av skorna runt om på stoet som efter nederlaget inför Drottningens Pokal jagar revansch på sig själv. Jättefin senast på Solvalla och vill nu laddas mot ny storseger.

5 Shirley Goodness vann mycket enkelt i Sverige-debuten senast när Örjan Kihlström släppte ifrån sig ledningen i starten, gick ut och övertog efter 500 meter och sedan vann stoet mycket enkelt. Nu rycks skorna och det såg barnsligt bra ut för henne senast utan att hon tog i.

9 Clarissa reser upp till Sverige med stark dagsform och här bakifrån bak Alessandro Gocciadoro lifta med perfekt bakom Imhatra Am. Får han en bra position tidigt i loppet tror jag gul kusk är offensiv tidigt och kör stenhårt med sin fyraåring. Klar tredjehäst. Jag tror mycket väl det kan överraska här och ser fram emot bortglömda 7 It’s A Girl.

V75-6

  • Tommy Hannés lopp ser väldigt jämnt ut och är på så sätt en av söndagens roligaste lopp!

2 Callmethebreeze är tveklöst den att slå i loppet som senast hoppade ut i djupt vatten och ställdes mot tuffast möjliga motstånd nere på Enghien. Han är snabb iväg bakom bilen, får testa på jänkarvagnen för första gången och kommer leda loppet mycket länge!
3 Asteroid 
trivdes med Björn Goop senast här kör Goop talangen återigen. 4 Mellby Jinx håller jag normalt bland fyraåringarna i Sverige. Avslutade rappt senast och jag tycker han ska räknas mycket tidigt i det här sällskapet. 7 Aquarius Face har en inställning som vid bra dagar är imponerande stark. Han behöver så klart enormt med flax här, men ska bli jättespännande se i det här gänget.

V75-7

  • Låt det gärna gasas för fulla muggar i avslutningen så kan Goop-hästen möjligen slå till!?

3 Zorro Wind löste straffsparken på Mantorp senast och Dante Kolgjini får nu sköta tömmarna bakom italienaren som kan leda det här mycket länge. 4 Laradja Vrijthout var ruggigt stark senast vid sin straffspark och är knappast mycket sämre än Zorro Wind.

2 Elegant C.N. är tredjehästen bakom de två och en storskräll i loppet kan vara 10 Shapes. Björn Goop har låtit mycket nöjd med sin sexåring som dessvärre hopplöst nog lottats till bakspår i fyra av sina fem senaste starter. Även den här gången blev det bakspår och krävs tur, men valacken är verkligen i bra ordning för dagen!

Fler gratis tips hittar ni på https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com