V75 Solvalla 28/5-22

Elitloppshelgen är här och det är bäddat för fest nu när publiken är tillbaka. Vi fick en liten försmak av det under fredagen då det var lite liv och rörelse på läktarna, men det kommer vara minst hundra gånger bättre under lördagen och säöndagen. Tyvärr är jag inte på plats i år men jag hoppas att alla som är på Solvalla får en underbar helg. Vädret kan man inte göra mycket åt och 10 grader med regn är ingen lysande prognos under lördagen, men jag hoppas att SMHI i vanlig ordning har fel…

Lördagens V75-omgång är högklassig rakt igenom, fattas bara annat. Det är inte helt lättlöst och det finns en hel del roliga, bortglömda hästar med. Jag är inne på att det kan bli några skrällar som ramlar in och då lär det bli rätt hygglig utdelning för sju rätt. Missa inte att V75 startar redan kl 15.00 idag! Nu kör vi!

V75-1, Lady Snärts lopp, Stoeliten, 1640a:

4 Heliade Du Goutier är rätt snabb av sig och kort distans ska hon inte ha några problem med. Kan öppna rätt bra om man väljer att ladda från start men hon har sin bästa bit till slut med sin sylvassa speed. Kan mycket väl blåsa ner allt och alla över upploppet. 1 Marion Fouty Bon är snabb från start och trivs överlägset bäst i ledningen. Det blir såklart full laddning för ledningen och det kan vara så att hon leder runt om. Men hon är också lite hetsig av sig och det kan bli för mycket för henne också. Hur hanterar hon publikvrålen t.ex? 9 Sayonara gjorde ett bra lopp på Åby senast och lär ha gått framåt rejält med det loppet i sig. Hon lär få en fin resa här och hon har en mycket vass avslutning. Ska inte nonchaleras. 2 Kali Smart var på väg mot Elitloppet efter sin strålande årsdebut men därefter har det inte varit samma häst. Hoppade som klar i Finland näst senast och senast var hon bara ok på Åby. Adrian säger att man hittat det lilla felet som fanns och tror på en dunderinsats igen. Upp till bevis nu. 3 Miracle Tile var bra i Danmark senast och är i kanonform. Här får hon sin smygresa och även hon är sylvass till slut. Vilket upplopp det här kan bli!

Rank: 4-1-9-2-3-6-10-8-7-5

V75-2, Diamantstoet, final, 2140:

Så här ligger det till: går 3 Honfleur Mearas felfritt är det game over för de andra. Det är dock långt ifrån säkert då hon är väldigt besvärlig i volten och det kan sluta med en startgalopp deluxe. Men som sagt, felfri brakvinner hon det här. Jag kommer naturligtvis att tokgardera och tar med alla hästarna, det är ju i stoloppen som det smäller som värst. 8 Staro Onyourmarks är i kalasform och att hon åkte dit från ledningen senast bryr jag mig inte så mycket om. Hon är klart bäst bakifrån då hon kan utnyttja sin vassa speed. Med i segerstriden här. 9 Lady Beluga radar upp segrarna, men är inte heller helt att lita på i volten. Felfri är hon med och gör upp om det. Ska jag nämna några skrällar så har jag jagat 6 Unfair ett bra tag. Formen är bra och hon kan avsluta vasst. Inte helt borta. 12 Anna Montana är också besvärlig i volten men felfri har hon kapacitet för att skrälla. Formen är bra och hon kan avsluta riktigt snabbt. 14 Namanga Bo är en topphäst i grunden men den senaste tiden har hon bara sett seg ut. Har hon hittat formen igen är hon med och segerstrider, trots dubbla tillägg.

Rank: 3-8-9-11-7-1-6-12-14-4-10-15-2-5-13

V75-3, Bronsdivisionen, final, 2140a:

8 Zeudi AMG imponerade stort i Danmark senast och det var också första starten för Gocciadoro. Hon öppnade snabbt och därefter var det spel mot ett mål. Hon hade en del krafter kvar och såg lysande ut. Nu har hon spår åtta men är väldigt kvick från start och hon kommer att laddas mot ledningen. Jag är inne på att hon lyckas med det och då ska det till en ruggigt bra häst för att slå henne. Gocciadoro lät dessutom väldigt uppåt i en intervju under fredagen och meddelade att det här är hans bästa chans under helgen. Spik!

Rank: 8-2-11-4-6-3-9-10-7-5-1-12

V75-4, Klass 2, final, 2140a:

9 Luuk Schermer imponerade mest av alla i Danmark senast och stod för en fantastisk insats. Lite andra förutsättningar nu med bakspår och bättre motstånd, men visst ska han ses med en bra chans igen. 6 Kentucky River var riktigt fin senast och vann enkelt. Nu är det all in som gäller och håller han sig lugn och felfri är han med och slåss om segern. 5 LA Boko gick nästan hela loppet i dödens senast men visade fina egenskaper och vann ändå. Han är ingen raket från start men går desto starkare till slut och är med och gör upp om det hela igen. 3 Brasco Brodde var riktigt vass näst senast och visade sin höga klass då. Preparélopp senast, så det behöver man inte vara orolig för. Öppnar snabbt och kan ta över ledningen efter en bit. Utmanar om segern igen. 8 Noxx Vrijthout var tapper tvåa bakom Luuk Schermer senast och gjorde det klart bra. Tråkigt läge nu men kan avsluta vasst och är inte golvad på förhand.

Rank: 9-6-5-3-8-2-11-7-10-4-12-1

V75-5, Klass 1, final, 2140a:

3 Under Armour flög fram sista 600 senast och vann till slut rätt enkelt. Han är i knallform och fick ett bra läge här. Flyger fram till en ny seger? 7 Rossi Garline kördes väldigt passivt förra lördagen vilket inte var så oväntat. Nu lär det bli andra bullar och han är bra för klassen. Han tål att götra en del jobb själv och har dessutom en vass avslutning. Skrällvarning! 8 Charliebrown Effe har varit ruskigt fin i två raka segrar men också fått det serverat på silverfat bägge gångerna. Åttondespåret är såklart ingen höjdare men han har ju visat att han går hela vägen och snabbt också. Kan vinna, men det är tuffare emot nu. 11 Hefner Am har hög kapacitet men har lätt för att strula till det för sig själv också. Han kan avsluta riktigt bra och det är inte helt omöjligt att han plockar in alla längder över upploppet. 4 Fabulous Pellini gjorde en bra comeback senast och såg fin ut. Lär vara rejält framflyttad formmässigt och fick ett intressant läge. Får en fin resa och är med i segerstriden. 12 Stenson är i bra form men läget är förskräckligt. Han kan dock gå riktigt starkt under slutvarvet och jag tycker inte han är helt borta ur segerstriden.

Rank: 3-7-8-11-4-12-2-5-9-6-1-10

V75-6, Silverdivisionen, 2140a:

5 Oscar LA gick ett otroligt slutvarv senast och visade vilken krigare han är. Han är i kanonform och han går hela vägen. Läget är bra och han är med och slåss om segern här också. 6 Four Guys Dream flög fram över upploppet näst senast och var då riktigt läcker. Satt fast med en del sparat i Copenhagen Cup senast. Kan avsluta som ett skott och är given i segerstriden igen. 11 Eddy West är snabb som en vessla när han får sina smyglopp och det fick han senast. Kan han hitta en bra rygg att gå i igen blir han livsfarlig över upploppet återigen. 3 Phoenix Photo gjorde ett bra lopp senast men kunde inte stå emot sista biten. Bra läge nu och kanske att han kan ta över ledningen efter en bit här? Han är med och bråkar om segern även här.

Rank: 5-6-11-3-1-9-12-8-2-10-4-7

V75-7, Harper Hanovers lopp, 3140:

15 Diable De Vauvert fick en väldigt fin resa senast och tackade för det genom att avsluta i raketfart över upploppet till en lätt seger. Han är både stark och snabb men visst är det så att speeden är hans bästa vapen. Han lär hitta en bra rygg att gå i här och blir omöjlig att stå emot över upploppet. Klassen bättre än de övriga! Spik.

Rank: 15-6-8-12-13-3-11-1-9-10-7-4-14-2-5

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com