Extra-V75: Elegant söndag!

V75-1

  • Ja, men vi drar iväg med liten trygg uppvärmning i form av säker spik!

Tom Erik Solberg har perfekt uppgift framför sig med 6 Odd Herakles och annat än tidig ledning skulle förvåna mig. Därifrån tror jag sedan kallblodet kommer hålla ett perfekt högt tempo som lämnar konkurrenterna chanslösa. Han är en mycket stark spik!

V75-2

”Risken” är att spiken även här har en god segerchans i form av stall Redéns 2 Fat Rabbit. Fyraåringen är verkligen under utveckling och gör nu sin blott sjätte start.
Det ser spontant ut som en bra segerchans och han hanterar distansen utan bekymmer, men orutinen är det som får mig att gardera och att han nu ska tävla utan körspö. Hur det kan få honom att reagera är oklart.

5 Yarrah Classic kommer tidigt vara framme och ”bråka” och en sådan som 9 Glide For The Win är mycket tidig för mig på tillägget som nu ska få springa barfota runt om och är en riktig segermaskin än så länge med 7 segrar på 10 starter.
13 Radagast Ammik
 kommer gå vasst sista varvet.

V75-3

Jag tror allra främst mycket på 4 Katja B.R. och det är ju inte helt åt skogen att en viss Björn Goop sitter upp. Stoet hade det tungt som treåring men har i år höjt sig rejält och når hon ledningen tror jag hon kan stå emot hela vägen.

Den som både laddar och strider emot är 2 Readyforwine och som förr även visat att hon hanterar att gå den tunga vägen. Jag vågar inte sitta utan 1 Creek’s Nu Love som laddas rejält med jänkarvagn och barfota runt om – för allra första gången!

Omgångens roliga skrällbud kan dyka upp här i form av 7 Quadrillon Tile.

V75-4

3 Elegant C N fick stöta på en viss Zeudi AMG näst senast under Copenhagen Cup-dagen där sexåringen slutade tvåa. Senast besökte han Solvalla under Elitloppshelgen där han inte nådde fram till överlägsen Laradja Vrijthout men valacken gick verkligen topptid!

Nu möter han betydligt enklare motstånd och det från ett toppenläge. Jag förväntar mig att han tidigt når ledningen till slut och sedan kommer detta i elegant stil leda till seger. 

V75-5

7 Best ofdream Trio vet vi mycket väl om vilken kapacitet han besitter när han är på rätt humör och det är väl ganska självklart att Kim Eriksson kommer köra offensivt hela vägen med femåringen. 
Liknande lär även Alessandro Gocciadoro göra med 4 Zanzibar Wise As. Stoet har varit sisådär än så länge i år, men hela stall Gocciadoro är på väg upp i rejäl form vilket vi sett under veckan.

1 Type A. siktas eventuellt springa barfota runt om för första gången och gör försöket att leda hela vägen runt om. Vid toktempo bjuder detta in 8 Seven Nation Army som jag tyckte gjorde väl ifrån sig i självaste Oslo Grand Prix senast.

V75-6

Gul kusk kan leda hela vägen med 2 Catman di Celle som jag har som klar etta i loppet, men jag har verkligen stor respekt för 8 Jello W. som är en rejäl tuffing som knappast kommer vara rädd för någon i det här sällskapet. 

V75-7

Kul upplaga av Ulf Thoresens Grand International – det ser väl på förhand ut som att 1 Stoletheshow har loppet i ”sin hand” och det är väl klart att han ska vara favorit.
Det ska i mina ögon bli jätteintressant se hur 6 Oscar L.A. presterar som jag tycker tagit klivet upp i högsta eliten mycket starkt. 10 Bepi Bi är ju en tuffing som ska matcha dessa alla dagar i veckan och kan vi se en flygande 3 Holy Water igen!?

Fler grastis tips hittar ni på https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com