V75 Bergsåker 27 aug

Bergsåker bjuder på jackpot på V75 på lördag. Jag spikar Don Fanucci Zet men garderar Månlykke A.M. i SM. Själv kör jag på Charlottenlund i helgen. På söndag avgörs Travderbyt i Danmark och det körs extra V75.

I tisdags kördes kval till Svenskt Travderby på Jägersro och det bjöds på strålande tävlingar.
Francesco Zet har varit kullens kung och svarade för ett plusbetonat försök. Bakom honom gjorde obesegrade Lulius Boko och Kentucky River väldigt bra insatser.
En outsider är Edibear som går från klarhet till klarhet. Fyraåringen är fallen efter världens mest underskattade avelshingst Make it Happen.

Stoseger i Kallblods-SM?
I kvalen till Derbystoet hade Timo Nurmos fina framgångar. Han tränar hälften av finalens tolv hästar och jag tror mest på Lara Boko. Det är en otroligt stark insats att kvala in en sextett till en klassisk final.

Förra helgen kördes E3-finaler i Örebro och det blev en häftig duell i klassen för hingstar och valacker. Bedazzled Sox föll verkligen med flaggan i topp men han fick se sig slagen av Following som gjorde en stark avslutning i tredjespår till knapp seger. Båda hästarna var riktigt bra och Following är Nuncios första storloppsvinnare som avelshingst.

På Bergsåker på lördag är det jackpot på V75. Sundsvall Open Trot (V75-7) med en miljon kronor till vinnaren är lördagens höjdpunkt. Jag tror att favoriten Don Fanuzzi Zet har toppchans och det är en given spik.
Månlykke A.M. (V75-3) kan ta tredje raka segern i Svenskt Mästerskap för kallblod och visst har han bra chans men jag vill varna för Stjärnblomster.
Hon kan bli det första stoet att vinna Kallblods-SM sedan 1980 då Sjunga Best toppade. Hon vann för övrigt även 1979.

Lars Lindberg är en av de största profilerna från Sundsvall och givetvis ska hans minneslopp för lärlingar ligga på V75.
Svensk Travsport säger att man ska satsa på unga men i praktiken gör man inte det. Ett fel man gjorde var att propositionen tillät halvrad och det får man inte ha på V75.

V75-1: Jackpotomgången inleds med ett öppet klass I-försök. 4 Kissinger Boko är bra men har snävt spår i volten. 6 Firefoot är duktig när han travar och 7 Bold Request kommer från  en fin insats.

V75-2: Andra avdelningen är ett öppet lopp i lägsta klassen och jag streckar hela åtta hästar. Mest tror jag på 5 Liberty Boko som näst senast gjorde ett bra lopp bakom Derbyfinalisten Lulius Boko.

V75-3: 8 Månlykke A.M. har vunnit SM för kallblod de två senaste åren och är favorit att vinna igen men spåret är inte optimalt och han möter en tuff konkurrent i stoet 7 Stjärnblomster. Hon är snabb och kommer med formen helt på topp. Två streck räcker långt.

V75-4: 14 ston gör upp i lördagens försök i Diamantstoet. 8 Ivanka Amok är förstahästen men det är ett knepigt spår och hon är inte helt att lita på. 11 Loaded Leila har bra form och är ett tidigt motbud. 12 Juno Beach är också formstark. Glöm inte hemmahästen 2 Russel Square.

V75-5: 1 Even’s Cool Boy har lopp i kroppen och perfekt läge i silverförsöket men det saknas inte motbud och det kan bli rejäl körning från början. 2 Park View gick bra på Åby senast och gillar kort distans. 8 Gooner vara nära att vinna i silverfinalen senast och gynnas av hemmaplan. Hästen kan duga trots jobbigt utgångsläge.

V75-6: Mina spikar den här veckan kommer i de två sista avdelningarna. 7 Santos de Castella har tidigare vunnit bronsförsök över lång distans och han har god chans att ta tät. Jag chansspikar.

V75-7: Sundsvall Open Trot med en miljon kronor till vinnaren avslutar omgången och jag tror att favoriten 6 Don Fanucci Zet blir svårslagen. Han var jättefin på Jägersro i förra loppet och har bra chans på spets. 1 Moni Viking var vass i Åby Stora Pris men innerspår är inte optimalt för honom.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 6, 7. Res: 12-8.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 11. Res: 10-8.
V75-3: 7, 8. Res: 9-1.
V75-4: 1, 2, 7, 8, 11, 12. Res: 14-6.
V75-5: 1, 2, 3, 5, 8. Res: 6-4.
V75-6: 7 Santos de Cast. Res: 8-9.
V75-7: 6 Don Fanucci Zet. Res: 1-9.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Liberty Boko i den andra avdelningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com