V75 Hagmyren 10 sept

Jag såg fram emot årets upplaga av Svenskt Travderby och det blev som jag hoppades på att Lulius Boko skulle komma till spets. Det blev ett spännande lopp men Daniel Redéns stjärna Francesco Zet var för bra.

Hans avslutning var lysande och även Timo Nurmos Lilius Boko höll starkt som tvåa. Edibear stod för en bra prestation som trea, vilket var skoj.
Förra året imponerade Calgary Games i Derbyt och han har inte startat sedan i oktober i fjol. Efter Francesco Zets vinst sa Daniel Redén att tävlingskarriären kan vara över.

Det är stora pengar på spel som avelshingst och jag förstår att man satsar på den biten men det är tråkigt för travet att stjärnorna inte syns på banorna.
I Derbystoet kom Lara Boko till ledningen och då gick Timo Nurmos häst inte att slå. Insatsen var mycket bra och stallkamraten Senorita Tokio slutade tvåa.

Bra klass på Hagmyren
Under fredagskvällen körs uttagningar till de största loppen för landets treåringar, Kriteriet och Oaks. När hästarna delas in i försöken ser man till att tränare inte får fler hästar i samma heat.
Samma regler gäller inte för hästägare utan deras travare kan hamna i samma försök. Att ägarnas hästar inte ska hamna i samma heat är en självklarhet och viktigare än tränarna.
Sådana här beslut tar för lång tid och borde bara lösas. Sedan tycker jag att Kriterie-kvalen kommer för tidigt. Vi har ju ännu inte hunnit smälta Derbyt.

Veckans V75-tävlingar körs på Hagmyren. Jag tycker att omgången ser intressant ut och håller ganska bra klass. Hail Mary (V75-6) slutade tvåa som stor favorit i Åby Stora Pris. Nu slipper han Moni Viking och då blir han svårstoppad.
På Jan-Olov Perssons hemmabana är det såklart ett kallblodslopp och jag tror att det står mellan Kong C.K. och Alm Randers i V75-4. Hästarna kommer till start med fyra respektive sex raka vinster.

V75-1: Lördagen inleds med ett öppet försök i bronsdivisionen och fem streck borde räcka långt. 3 Dream Creation är snabb ut och är min spetsfavorit. Loppets roliga bud är 5 Gerben som duger bra om han klarar starten. Tidiga är även 6 Versace Face, 10 Titan Yoda och 12 Born To Run
.
V75-2: 15 ston från två volter och här kan en skräll ligga på lut. Jag tar sex streck och tror mest på 9 Queen Ratzeputz. Hästen har inte perfekt spår på tillägg men är stark och har fin form. 7 Cash And Carry duger om formen sitter där. 1 Special Topsecret och 2 Edima är bäst av stona på startvolten.

V75-3: Försöket i lägsta klassen körs över lång distans och jag spikar 8 Timo Jutila. Hästen kommer från en stark insats och 2 640 meter ska vara en fördel.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett kallblodslopp med hästar utspridda över tre volter. Jag tror att det blir en norskfödd vinnare. Både 5 Kong C.K. och 6 Alm Raders är segerstaplare och det är troligt att dessa två gör upp om vinsten men jag vill även strecka 12 Alma Prins. Han fäller många felfri.

V75-5: 1 Kapten Brodde är bästa hästen i klass I-försöket men från innerspår kan han bli fast och bakom favoriten är det vidöppet. Jag tar många hästar och hoppas på skräll.

V75-6: Jag trodde mycket på 1 Hail Mary i Åby Stora Pris men där blev han slagen av Monik Viking. Nu är det lite enklare motstånd och jag tror att han har bra chans trots att innerspår inte är optimalt.

V75-7: Silverdivisionen avslutar omgången och loppet håller bra klass. 9 Zeudi Amg avslutade jättebra i EM för ston senast och är ett givet bud men från bakspår vill jag gardera. Veijo Heiskanen skickar 2 Kurri Jari Boko till Hagmyren. Det är toppform och perfekt läge. Streck även för vasse 5 Gooner.

Thomas system
V75-1: 3, 5, 6,10, 12. Res: 1-11.
V75-2: 1, 2, 5, 7, 9, 11. Res: 6-12.
V75-3: 8 Timo Jutila. Res: 6-11.
V75-4: 5, 6, 12. Res: 15-2.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 11. Res: 6-12.
V75-6: 1 Hail Mary. Res: 4-8.
V75-7: 2, 5, 9. Res: 3-6.
Spelförslaget är på 2 430 rader och kostar 1 215 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Kapten Brodde i den femte avdelningen blir systemet på 270 rader och kostar 135 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com