V75 Färjestad 17 sept

På lördags körs Unionstravet på Färjestad och samma dag är det premiär i SHL. I två städer ligger travbanan och hockeyarenan i princip vägg i vägg och det är i Karlstad och Gävle.

Tyvärr krockar V75-tävlingarna med Färjestads SHL-premiär denna gång.
Travsporten har lagt in ganska mycket pengar i ishockeyn och det borde gå att lösa. Vi i travet är i behov av publik och det är nonchalant av arrangörerna att det inte går att styra upp.

För dagen är mest publik på hockeyn och vi får finna oss i att spela andrafiol men jag kan ändå tycka att det inte ska behöva krocka.
Hade Färjestad haft bortamatch hade det inte varit några problem och nu borde man istället ha dragit nytta av varandra.

Lördagens match börjar klockan 18.00 och när V75-starten var 14.30 var det inga problem att gå både på trav och hockey i Karlstad om arrangemangen var samma dag. Nu måste publiken välja sport, alternativt lämna travbanan innan V75 har gått i mål.

Jag vet att Färjestadtravet har varit i kontakt med ATG för att tidigarelägga starten men alla banor som velat ändra tid har fått nobben. Det är bara för Elitloppslördagen det går att skifta starttid till 15.00 för V75.

Intressant kallblodslopp
Som vanligt när det är V75 på Färjestad dyker det upp norska hästar och kuskar och lördags sportsliga godbit är Unionskampen för kallbloden. Norske Odd Herakles ställs mot Gunnar Melanders färske SM-vinnare Månlykke A.M. i jakten på 300.000 kronor.
Hästarna har dock svåra lägen och jag tar även med norske Grisle Odin G.L.
Lördagens bästa spik är Mister Hercules från perfekt läge i högsta klassen.

Den här helgen är det Kriterieauktion i Stockholm med många ettåriga hästar som ska säljas. Jag hoppas att flera ägare hittar sin stjärna och för uppfödarna är det fina uppfödarpremier när hästarna börjar att starta. Det vet jag av egen erfarenhet.

V75-1: Omgången inleds med ett ganska öppet försök i bronsdisionen. 1 Asnaur dei Rum var duktig i Köpenhamn senast men spåret är inte optimalt. 2 Aragorn As och 4 Luringen La Ma är givna. Jag streckar även hemmahästen 5 Charlock Wiking.

V75-2: 6 Theycallmesixten har bra form och intressant läge med springspår i lägsta klassen. Bakom André Eklundhs häst är det öppet och jag tar med sex streck.

V75-3: 8 Odd Herakles och 10 Månlykke A.M. är Norges respektive Sveriges bästa kallblod och det blir en spännande duon i Unions-
kampen men samtidigt är spåren inte optimala för stjärnduon. Om två strider för tufft kan det bädda för en tredje och jag streckar även 5 Grisle Odin G.L.

V75-4: 5 John King Boko kommer med två raka segrar och blir säkerligen hårt betrodd i klass I-försöket men jag tycker att det känns öppet och vill ha många hästar. 2 Black Fire har läget och visade form på Jägersro senast. 9 Holdfast Am har passande läge och närmar sig en fullträff. Streck även för 3 Quenchles Tile och 7 Jonathan Bank A.B.

V75-5: 2 Mister Hercules har bästa läget i guldförsöket. Hästen är van tufft motstånd och jag tror att han har bra chans till ledning från start till mål. Vi gardering är 6 Jaguar Dream ett tidigt bud.

V75-6: Sjätte avdelningen är ett intressant lopp över tre varv med hästar från tre volter. 4 Ruger är bra men inte att lita på och här kan det skrälla. Jag vill varna lite för 14 Hulken Sisu. Det kändes som en stark sort när jag körde honom under Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro i somras.

V75-7: I silverförsöket chansspikar jag 8 Falcon Eye. Hästen vann ett större lopp över stayerdistans i Örebro i våras och 2 640 meter är ingen nackdel. Trots spåret har han fin segerchans.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 5. Res: 8-12.
V75-2: 1, 2, 4, 5, 6, 8. Res: 7-9.
V75-3: 5, 8, 10. Res: 2-7.
V75-4: 2, 3, 5, 7, 9. Res: 10-12.
V75-5: 2 Mister Hercules. Res: 6-4.
V75-6: 2, 3, 4, 7, 9, 12, 14. Res: 1-15.
V75-7: 8 Falcon Eye. Res: 7-5.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Theycallmesixten i den andra avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com