V75 Solvalla 24 sept

Solvalla bjuder på jättefina tävlingar på lördag och en stor jackpot på V75. Omgången ser allt annat än enkel ut och det är upplagt för hög utdelning om man hittar alla sju vinnare.

Solvalla har en superlördag och totalt ska 13 lopp köras. Det mycket bra klass genom hela eftermiddagen och svårt att få alla lopp på V75-kupongen men det får man köpa en sådan här gång.
Jag tror på den här idén och fler borde fundera på att lägga storloppen på lördagen i stället för söndagen. Solvalla har bäddat för mycket publik och jag hoppas att man lyckas med det här konceptet.

Min vinnare i Kriteriet, det största loppet för landets treåringar, är Bedazzled Sox. Han vann spårlottningen och verkar klara lång distans. Hästen har aldrig slutat sämre än tvåa och redan innan lördagens final har han tjänat 3,6 miljoner kronor. Till exempel har Bedazzled Sox varit etta och tvåa i E3-finalerna.
Värst emot är Following som är en av två som slagit favoriten i år. Han toppade korta E3-finalen och är en tuff konkurrent. Skrällarna är Greensboro Zet och Xanthis Harvey men jag tror att Bedazzled Sox fixar Roger Walmanns första Kriterie-vinst.
Stona gör upp i Oaks och det är ett vidöppet lopp där många startar med chans. Ska jag nämna en säger jag O’Mara Zon som gjort flera starka prestationer.

Två chanser innan V75

Jag har två hästar på lördag och båda startar innan V75. Ikaros Sisu kvalar till Europaderbyt. Det är toppform och jag hoppas att han slutar bland de tre främsta. Men hur många som går till final har vi ingen aning om.
Det körs även försök i Paris och dessa avgörs nästa vecka. Självklart ska startlistorna vara klara ungefär samtidigt så vi har koll på hur många som går vidare från varje uttagningslopp.

Nova Maihron är med i finalen i Diamantstoet. Jag är glad att hon kom med och vi startar med chans.
Vi har som sagt en otrolig fin tävlingsdag framför oss och jag hoppas på många besökare. Jag hade gärna sett en sponsor som tagit entreavgifterna och varför inte ATG denna gång?
Spelbolaget behöver också ta ansvar för publiktappet.

V75-1: Finalen i bronsdivisionen håller bra klass. 1 Santos de Castella var duktig på Bergsåker och är min spetsfavorit men 5 Born To Run och 7 Charliebrown Effe är tuffa konkurrenter. 3 Under Armour har bra form och kan få loppet.

V75-2: 4 Roll Control är min vinnare i lägsta klassen. Hästen gick bra i Derbykval och kan komma till ledningen. Bakom är det ganska öppet. Glöm inte 1 Babsans Bankir som spurtade bra senast och har smygläge.

V75-3: Vinnaren i STL Open får 750 000 kronor. Jag tycker att det ser ut som en vanlig final i gulddivisionen och prispengarna borde prioriterats i andra lopp istället. 4 Hail Mary var åter en vinnare på Hagmyren och från passande läge väljer jag att spika.

V75-4: Årets upplaga av Svenskt Trav-Oaks är en vidöppen historia och jag streckar halva fältet. Trots spår långt ut på vingen tror jag mest på 7 O’Mara Zon men som sagt – här kan det komma en skräll.

V75-5: Min andra spik spik i omgången är 2 Viva La Vida Face i klass I-finalen. Hästen har gått jättebra och jag tror att han leder hela vägen igen.

V75-6: Lördagens absoluta höjdpunkt är Svenskt Trav-Kriterium och det är som vanligt många spännande treåringar i finalen. 1 Bedazzled Sox har hittills varit bäst i kullen och är hästen att slå från ledningen. 3 Following har slagit favoriten tidigare och kan göra det igen. Mina skrällbud är 6 Greensboro Zet och 11 Xanthis Harvey.

V75-7: Jackpotomgången avslutas med Walter Lundbergs Memorial. Ett vidöppet lopp över tre varv med hästar från fyra volter. 1 Laredo Boko står intressant till på startvolten och är mitt förstaval men det är många om budet och jag hoppas att det räcker med fem streck. 11 King Cole har imponerat och trivs över stayerdistans. Han är också ett tidigt vinstbud.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 5, 7. Res: 11-4.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 6. Res: 10-9.
V75-3: 4 Hail Mary. Res: 7-5.
V75-4: 1, 2, 4, 5, 7, 9. Res: 3-10.
V75-5: 2 Viva La Vida Face. Res: 3-4.
V75-6: 1, 3, 6, 11. Res: 5-9.
V75-7: 1, 3, 6, 11, 13. Res: 4-15.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 7 O’Mara Zon i den fjärde avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com