V75 Solänget 15 okt

Svensk Mästerskap har från och med i år även fått titeln Olle Goops Pokal och det var inte mer än rätt att Björn Goop segrade. Ibland blir det på något konstigt sätt helt rätt.

Han gav Timo Nurmos Brother Bill ett kanonlopp, hästen var supertaggad och vann efter sylvass avslutning. Brother Bill har varit mycket bra på sistone och det var en värdig vinnare av SM.

Honey Mearas toppade Sto-SM för andra året i rad. Daniel Redéns häst är mycket bra och tog en säker seger.
Det var flera guld som delades ut på Åby och många tyckte inte att att Monté-SM borde ha varit med på V75 eftersom Mindyourvalue W.F. var för stor favorit. Det är väl inte värre än att det ibland är stora favoriter i till exempel gulddivisionen?

Rätt med monté på V75
Robert Berghs häst var överlägsen och för mig är det givet att montésporten ska få vara med på V75-
kupongen på den här tävlingsdagen.
Det var drygt 3 500 besökare på Åby i lördags och publiken såg ut att trivas. Det känns som en bra publiksiffra och var fin stämning kring banan.
På Jägersro i onsdags var det Derome-dagen. Det var 800 personer i restaurangen och fullbokat. Det känns som att det fortfarande finns folk som vill besöka banorna och gäller att göra jobbet för att publiken ska komma och trivs på plats.

V75 på lördag körs på Solänget i Örnsköldsvik. För andra gången i oktober körs den stora spelformen i Norrland och jag funderar på varför inte dessa omgångar börjar lite tidigare på dagen och drar nytta av dagsljuset? Spara?
Efter en strykning är det bara åtta hästar kvar i gulddivisionen. Jag har skrivit det massa gånger i den här spalten att högsta klassen inte ska köras varje vecka under vinterhalvåret.
Hästarna räcker inte till och varför inte prova flerklasslopp där guldhästarna står med tillägg?

V75-1: 7 Castor The Star var med i Derbyt näst senast och går således bra över lång distans. Kommer han till spets borde det vara bra chans.
5 Mellby Joker gör det bra hela tiden och känns värst emot.

V75-2: Andra avdelningen är ett försök i Diamantstoet med 15 hästar och här kan det skrälla. 3 Olly Håleryd var duktig tvåa senast och är förstavalet. 7 Heaven’s Pace har passande spår och verkar komma med bra form. Streck även för 8 Facing Life, 10 Pretty And Evil och 11 Twigs Intense.

V75-3: Åtta hästar gör upp i Silverörnen för högsta klassen och jag tror mest på 7 Global Badman men han har spår lite långt ut på vingen. 2 Pinto Bob och 3 Selmer I.H.  har passande spår och även 4 Antonio Trot är tidig.

V75-4: 15 kallblod startar i fjärde avdelningen och jag tycker att det känns som omgångens svåraste lopp. 5 Brageson vinner ofta men verkar bäst över kort distans och jag tar totalt sex streck.

V75-5: 8 Midyat Zaz var överlägsen vid segern senast men nu är det lång distans och svårt spår. 4 Drill vann efter uppehåll senast och måste vara ett tidigt motbud. 1 King Kennedy har gått bra i treåringslopp och 10 Mon’s Tornando kan avsluta fort.

V75-6: Jag avslutar med två spikar och tror mycket på 4 L.L.Royal här. Hästen sprang dött lopp i Stig Lindmarks Styrkeprov senast och ser ut att starta med passande förutsättningar. Jag tror att han tidigt sitter i ledningen.

V75-7: Robert Bergh tränar L.L.Royal och han har även bra chans med 3 Laredo Boko i avslutningen. Hästen galopperade som favorit senast men han gick jättebra på Solvalla näst senast och från bra spår bakom bilen borde det inte vara någon risk för galopp. Hästen är stark och trots att kanske inte kort distans är något plus ska det vara bra vinstchans.

Thomas system
V75-1: 1, 5, 7, 9, 12. Res: 10-2.
V75-2: 3, 7, 8, 10, 11. Res: 14-1.
V75-3: 2, 3, 4, 7. Res: 9-6.
V75-4: 1, 3, 5, 12, 14, 15. Res: 11-6.
V75-5: 1, 4, 8, 10. Res: 5-2.
V75-6: 4 L.L.Royal. Res: 7-6.
V75-7: 3 Laredo Boko. Res: 10-1.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Olly Håleryd i den tredje avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com