V75: Ett stumt Solänget kan bjuda på överraskning

V75-1

5 Mellby Joker är den jag håller högst i denna Bronsdivisionen. Hamnade långt bak i kön på V75 1 oktober och kom aldrig in i matchen. Näst senast var han strålande från ledningen över 2 640 meter som gäller även den här gången. Det som sätter emot och gör att jag låser är att motbudet har springspåret till sin fördel…

7 Castor The Star har under året varit ute i tuffast möjliga lopp bland fyraåringarna och det har sannerligen varit en sommar där ingenting alls har stämt. Lyckades kvala in till Derbyt där han senare inte kom till tals från spår 12. Senast mötte han enklare motstånd och hamnade tidigt i ledningen. Därifrån såg han läcker ut och fick ett perfekt lopp för självförtroendet. Här från springspåret bör Mats E Djuse vara resolut och från ledningen är ekipaget svårslaget.

Jasmine Ising har väldigt fin form på hästarna sina och 9 Hefner Am hoppas vi kan reda ut aktionen den här gången – då stormtrivs han över 2 640 meter.

V75-2

3 Olly Håleryd gjorde verkligen ett jättebra lopp som V75-tvåa senast och Ove A Lindqvist kommer vara mer än revanschsugen den här gången. Något enklare motstånd den här gången för stoet – men maken till överstreckad. Hon är alldeles för stor favorit och inte alls så stenklar i mina ögon som majoriteten av kollektivet tror.

8 Facing Life har lite utmanande läge för sig men hittar Samu Sundqvist ut relativt tidigt kommer det vara offensiv styrning som gäller. 4 Cigars Eagle Owl väntar man att det ska lossna för igen, som hade en fin fyraåringssäsong ifjol.

7 Heaven’s Pace mycket tidig från det här läget och 11 Twigs Intense blir spännande se som senast skrällvann på V75. Tomas Pettersson körde då och denna gången blir det Erik Adielsson.

V75-3

7 Global Badman är en femåring som är inne i häftig utveckling den här säsongen. Han bör räknas mycket tidigt den här gången i denna omgivningen och visst är det trist att 1 Diamanten kastade in handduken men detta gynnar Global Badman väldigt mycket! 

4 Antonio Trot har inte staplat på segrarna men läget är perfekt här och jänkarvagnen åker på igen och samtidigt Magnus A Djuse i sulkyn som är den som lyckats bäst med nioåringen.
3 Selmer I.H. och 2 Pinto Bob är självklara vid gardering och jag tycker 8 From The Mine blir rejält underskattad. Visst är det stentrist läge men nog matchar han dessa och får han bara en perfekt resa tror jag absolut han kan slå till!

V75-4

Öystein Tjomsland har järnhand om Säterbest Minne

Öystein själv kör 1 Ros Borken som väl inte är jätteplus med spår 1 då hingsten inte är jättevass iväg. Det är samtidigt inte några tuffingar direkt från springspåret som kommer utmana så det kan mycket väl gå ändå att försvara innern. Ros Borken är starkt segerbud härifrån!

  • Stallkamraten 5 Brageson håller jag som lite bättre än Ros Borken och som imponerat i majoriteten av sina starter med elva segrar på femton starter. Ulf Ohlsson känner väl till sexåringen och detta blir hästen att slå.

15 Wolt framförallt är väldigt högkapabel och även fast jag har svårt se honom ta in tillägget så ”helgarderas” loppet om man tar med honom också…!

V75-5

Klass 2-loppen brukar kunna vara rätt öppna och inte minst över de 2 640 meterna. Här tror jag dock starkast går bäst över den stumma ovalen!

8 Midyat Zaz imponerade på mig senast och är riktigt bra i ordning nu. Han står byngligt till härifrån så klart, men spåret gör detsamma över den här distansen och jag tror dessutom att han tål att köras tufft med direkt. Jag tycker uppgiften ser spännande ut för hans del och när det vankas upploppet viker övriga in årorna medan Midyat Zaz seglar undan

V75-6

7 Amalencius B.B. fick ju knappast läget till sin fördel men jag håller honom högre än Silver och är för mig givna förstahästen. Han är lite svår att räkna på vilken sida av boxen han vaknat upp på, men jag förväntar mig på den bra sidan så klart och då är han tuff att stå emot.

V75-7

Stall Wäjersten är väldigt aktuell i avslutningen men spårlotten har gjort det spännande! Båda stallets hästar lottades till bakspåret över korta distansen.

10 Declan sjabblade först bort sig i Derbyfinalen men hade sedan inte med det att göra. Lite väl djupt vatten. Nu möter han mer passande motstånd och ska vara redo att segerstrida. 11 Marlon Boko får det nog svårare…

1 Kissinger Boko är väldigt svår att räkna på för dagen men den här uppgiften ser riktigt intressant ut. Robert Dunder kommer garanterat testa för att försvara innerspåret och därifrån är Kissinger Boko mycket svårslagen. 3 Laredo Boko utmanar där framme om positionen och rankas trea.

4 Somebody’s Destiny är i toppslag för dagen och åter kör Mats E Djuse istället för tränaren Stefan Johansson. Spara speeden med femåringen så kommer det vissla till!

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com