V75 Solvalla 26 nov

Fotbolls-VM är igång och jag har glimtat en del. Jag tycker att England och Frankrike har börjat lovande och sedan är det kul med överraskningar som Japan och Saudiarabien.

Mästerskapet tar såklart lite intresse och uppmärksamhet från travsporten men Fotbolls-VM avgörs bara vart fjärde år och det är inte så konstigt. Det har varit fina matcher hittills och jag tror en del på England som slutsegrare. Precis som Fotbolls-VM är tanken att Åby World Grand Prix ska körs vart fjärde år med start 2024.
Banan ligger i framkant med en modern arena och kan nu fortsätta satsningen.
Tanken är att det nya storloppet ska köras över 3 140 meter autostart med hela sex miljoner kronor till vinnaren och i samband med Åby World Grand Prix ska det arrangeras en stor konsert på banan.

Locka tillbaka publiken
Jag är positiv till satsningar och både tror och hoppas att det här konceptet ska lyckas. Travsporten har ett tufft jobb att locka tillbaka besökarna och en konsert kan vara en bra grej för att visa upp Åbytravet för en bredare publik.
Förra helgen blev det en V75-seger för mig på Jägersro. Lorenzo Boko fick en fin resa i Johan Jacobssons Minne och stred tappert över upploppet. Att det räckte till vinst var en positiv överraskning.
Jag låg lite lågt på förhand med tanke på att det stod tuffa konkurrenter på startvolten men jag hade inte kunnat ana att Lorenzo Boko skulle få andra ytter utan att behöva offra något.

Den här helgen är det V75-finaler på Solvalla och många spännande lopp. Det finns ett par starka favoriter i omgången. Honey Mearas (V75-1) har varit otroligt bra och blir svårstoppad trots bakspår.
Guldfinalen (V75-3) är svag och när Unico Broline och Oscar L.A. har bakspår ser det väldigt bra ut för Brother Bill.
Ytterligare en tänkbar spik är Hidalgo Heldia (V75-6). Han har toppchans felfri.

V75-1: 10 Honey Mearas vann Sto-SM på Åby i och i förra loppet slog hon tufft motstånd på Jägersro. Den här gången möter hon åter bara ston och trots bakspår blir hon svår att stå emot till slut. Jag spikar.

V75-2: I finalen i lägsta klassen tror jag mest på 4 Neon Bank. Hästen var rejäl senast men nu är det lite tuffare motstånd och han riskerar att få göra jobbet själv igen. 10 Con Crowe är mycket bra och räknas tidigt. 3 Drill och 6 Knutte Sting duger också bra.

V75-3: Mitt andra spikbud i omgången kommer i guldfinalen. 5 Brother Bill har varit toppenbra och hade krafter kvar senast. Från det här läget lär det inte strula och hans värsta konkurrenter har sämre lägen. Ett stark singelstreck.

V75-4: 13 Ivanka Amok radar upp vinsterna och blir hårt betrodd men hon står ganska svårt till på tillägg i den här finalen i Diamantstoet. Jag garderar favoriten och ett givet motbud är stallkamraten 9 Miss Imperatrice. 1 Mellby Ivy och 3 Kathrine S.H. har lägen för spårsnåla resor i främre träffen. Jag tar även med 5 Primadonna Tile som är tänkbar om hon kliver iväg vettigt från ett snävt spår.

V75-5: Silverfinalen håller hög klass. 2 Falcon Eye och 6 Santos de Castella gör upp om ledningen och blir det tuff körning från början bjuds 9 Charliebrown Effe, 10 L.L.Royal och 10 Amalencius B.B. in i matchen.

V75-6: 1 Hidalgo Heldia har imponerat och blir svårslagen felfri men innerspår är kanske inte optimalt och det finns starkare spikbud i omgången. Fem streck totalt och varningen är 4 Akilles Face.

V75-7: Omgången avslutas med en öppen final i näst lägsta klassen. 3 Imperatur Am har bra kapacitet och gynnas av tätare starter. Han är mitt förstaval men det saknas inte motbud. 4 Pure Muscle och 1 Declan gick bra i Eskilstuna och är värst emot.

Thomas system
V75-1: 10 Honey Mearas. Res: 4-2.
V75-2: 3, 4, 6, 10. Res: 9-8.
V75-3: 5 Brother Bill. Res: 12-9.
V75-4: 1, 3, 5, 9, 13. Res: 14-12.
V75-5: 2, 6, 9, 10, 11. Res: 7-4.
V75-6: 1, 4, 7, 9. Res: 10-2.
V75-7: 1, 3, 4, 9, 10, 11. Res: 2-5.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Imperatur Am i den sjunde avdelningen blir systemet på 400 rader och kostar 200 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com