V75 Solvalla 26 dec

Klockan 15.15 på julafton startar Calgary Games på Vincennes och min plan är att se Tenor de Baune för femåriga hästar. Hästen var jättefin i comebacken men vinsten sade inget och det här blir hans första riktiga test.

Jag tycker att det ska bli spännande att se Calgary Games i storloppet och det gäller att vinna för att han ska säkra en plats i Prix d’Amérique sista söndagen i januari.

I mitten av förra veckan presenterade Svensk Travsport (ST) budgeten för 2023. Vi hade inte blivit lovade höjda prispengar men fått hintar om att så skulle bli fallet. Tyvärr var det ingen munter läsning och man kan konstatera att det går dåligt för ATG.
Nu tvingas ST ta eget kapital för att kunna hålla samma prispengar som 2022. Vi tränare hade hoppats bli kompenserade för höjda priser på bränsle, diesel, foder och el.

Sparkrav på många håll 
Jag undrar om ST och ATG pratar med varandra? Det här går inte att kommunicera i slutet av december och man måste ha fattat hur verkligheten såg ut långt tidigare i höstas. Vi fick lite av en kalldusch eftersom man gett indikationer om högre prispengar 2023.
Nu blir det sparkrav på många händer. Det gäller att kavla upp ärmarna och göra sitt bästa. Alla i sporten får tänka långsiktigt och ha en positiv tro på framtiden. Att gnälla hjälper inte och travsporten har tagit sig ur tuffa tider även tidigare.

Ingen har undgått att det är täta givar på V75 i slutet av året och jag startar Nova Mahiron (V75-6) i finalen i Diamantstoet på Solvalla på måndag. Jag var jättenöjd med hästen på Åby och det känns som att hon gått framåt med loppet i kroppen. Jag är nöjd med att ha springspår på tillägg och har en bra känsla inför måndagens lopp. Nova Mahiron är snabb ut och det blir offensivt upplägg.

Sedan vill jag önska God Jul till alla travfans och jag är givetvis tillbaka med en krönika till jackpotten som körs på Axevalla på nyårsafton.

V75-1: En eller många gäller i finalen i klass I-finalen. 6 Ruger har bra chans om han kommer till ledningen men det spår en bit ut och han möter flera tuffa konkurrenter. 1 L.L.Labero har intressant läge och 4 Pastors Girl gick bra på Åby. Glöm inte 12 Lucky Guy Boko som har toppform.

V75-2: Även i lägsta klassen är det många om budet. 4 Global Dubhe har fin form och passande spår. 2 Drizzle var duktig på Romme och kan kanske komma till spets igen men som sagt krävs lite streck här. Jag kör 12 Only Angelica O.C. Hon var duktig senast men vi är bortlottade.

V75-3: Två streck räcker långt i guldfinalen. 2 Very Kronos har kommit igång fint och har bra segerchans från ledningen men 9 Mister F.Daag är en tuff konkurrent. Hästen gick bra på Åby och är säkert ännu bättre med loppet i kroppen.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett intressant lopp över tre varv och här hoppas jag på skräll. 6 Kinky Boots är bra om han tävlar på topp och jag streckar även 12 Triton tidigt. 14 Digital Summit svarade för en bra comeback i Halmstad och kan runda samtliga.

V75-5: Mitt första spikbud kommer i silverfinalen. 9 Four Guys Dream kommer med formen i topp. Hästen är allra bäst när han får spara speeden och jag tycker inte att läget är något minus.

V75-6: Jag har förhoppningar på 9 Nova Mahiron i finalen i Diamantstoet. Hästen höll jättebra i ledningen senast. Hon är snabb ut och springspår på tillägg passar.  2 Icecream In och 3 Shehuntyoudown och känns värst emot på förhand.

V75-7: 12 Hannibal Face har bra chans i bronsfinalen och är min andra spik i omgången. Spåret har ingen större betydelse. Hästen vann trots stor galopp på Romme och felfri blir han svår att stå emot under slutvarvet.

Thomas system
V75-1: 1, 3, 4, 6, 9, 10, 12. Res: 2-7.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10. Res: 12-6.
V75-3: 2, 9. Res: 4-5.
V75-4: 2, 4, 6, 7, 11 ,12, 14. Res: 3-15.
V75-5: 9 Four Guys Dream. Res: 11-1.
V75-6: 2, 3, 9. Res: 5-14.
V75-7: 12 Hannibal Face. Res: 4-11.
Spelförslaget är på 2 352 rader och kostar 1 176 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Ruger i den första avdelningen blir systemet på 336 rader och kostar 168 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com