V75 Östersund 21 jan

Jag var mycket nöjd med Marabou Brodda på V75 i Kalmar förra helgen och det är inte så ofta som ston slår hingstarna i klass II. Vi fick ett fint lopp och när hästen fick fritt 600 kvar kände jag att hon skulle ha toppchans att fälla samtliga.

Marabou Brodda avgjorde utan att jag behövde påminna henne och stoet har haft härligt utvecklingkurva på sistone. Hon är vass när hon får spara på speeden men hästen har även vunnit från spets för mig och hon känns allround. Nästa uppgift blir finalen på Solvalla den 4 februari.

Utdelningen på V75 var bra och trenden håller i sig med höga vinster på de stora spelformerna. I Kalmar gav sju rätt nästan 4,4 miljoner och fem spelare blev glada miljonärer om de inte var det sedan innan.

Fler skrällar under vintern
Veckans V75-omgång körs i Östersund och på nytt finns det förutsättningar för hög utdelning på full pott. En anledning till att det skräller mer under den här tiden på året beror på att banorna är mer krävande. En snabb öppning sitter ofta i benen till slut.
I Kalmar förra helgen var banan jättefin men underlaget är lite blötare än på sommaren och det blir tyngre för hästarna att springa. Det påverkar och gör det lättare att vinna från bakspår.

Don Fanucci Zet, Francesco Zet, Lara Boko och San Moteur är nominerade till Årets Häst och för mig är Francesco Zet det givna valet även övriga kandidater också var väldigt bra under fjolåret.
Daniel Redéns stjärna hade en otrolig säsong som fyraåring. Hästen vann samtliga nio starter och sprang in hela nio miljoner kronor. Totalt blev det fyra storloppsvinster under året, Kungapokalen, Sprintermästaren, Svenskt Travderby och Breeders Crown.

V75-1: 11 Xanthis Coktail är mitt förstaval men det är inte lätt att stå med dubbla tillägg. 4 Arras Beluga Wine är hetast av hästarna på startvolten. Jag streckar även 8 Grant Hall, 9 Cab Frontline och 10 Secret Celebration.

V75-2: Daniel Wäjersten har många fina chanser i omgången och 4 Chitchat ska ses med toppchans i försöket i lägsta klassen. Hästen har vunnit sex av åtta starter och kommit tillbaka på bäst sätt efter lång frånvaro. Jag spikar.

V75-3: I lördagens klass I-försök är det många om budet och jag hoppas att lösa loppet med sex streck. Hemmahästen 6 Bourne Dominion är ett tidigt bud. Glöm inte 7 Florence Ima och 8 Mysterious Lucifer trots lite kluriga lägen. 2 Backwood’s Boogie står perfekt inne i loppet.

V75-4: Fjärde avdelningen är att ganska öppet försök i Diamantstoet. 7 Vilja T.YC. höll bra när jag körde henne på Axevalla i förra loppet och med lite tur ska hon räknas tidigt. 13 Carroty har bra form. 1 Miss Mighty och 6 Hera Hammering har passande spår på startvolten och jag hoppas att det räcker med fyra streck här.

V75-5: 2 Huddlestone och 3 Axel Ruda har bästa spåren i silverförsöket men det saknas inte motbud. Rysarbudet är 7 Västerbo Lexington som var mycket bra som unghäst och nu har fått ett lopp i kroppen efter långt uppehåll.

V75-6: Omgångens lopp för kallblod håller hög klass. Både 7 Kavaleren och 13 Alm Prins kommer med fem raka segrar i raden. 10 Tekno Jerven är nog bästa hästen om han sköter sig. Skrällbudet heter 6 Solhöjdens Drake.

V75-7: Mitt andra spikbud kommer också från Daniel Wäjerstens stall. 1 Borups Victory har gjort två fina insatser i ny regi och framspår är en fördel. Jag tror att hästen har bra chans på ledningen och sedan blir Borups Victory svår att slå.

Thomas system
V75-1: 4, 8, 9, 10, 11. Res: 13-5.
V75-2: 4 Chitchat. Res: 2-7.
V75-3: 1, 2, 3, 6, 7, 8. Res: 4-9.
V75-4: 1, 6, 7, 13. Res: 5-8.
V75-5: 2, 3, 5, 7, 10, 11. Res: 9-8.
V75-6: 6, 7, 10, 13. Res: 1-3.
V75-7: 1 Borups Victory. Res: 5-3.
Spelförslaget är på 2 880 rader och kostar 1 440 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Bourne Dominion i den tredje avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com