V75 Solvalla: Dwayne Zet bara bäst nu med lopp i kroppen?

V75-1

1 Inge B. Svärlig vann ett ganska ”billigt” försök sist, tycker inte de var det svåraste försöket. Man körde i rygg ledaren och fick lucka i perfekt tid, fick ett väldigt snällt lopp och borde gå framåt med det. Tror inte man spetsar och vill nog inte heller köra i ledning, hoppas nog på liknande resa som sist. 3 What a Winner kvala in sig på sin 3:e plats på nyårsafton bakom 8 Babsans Bankir, de var över kort distans. Tror medel passar bättre, har ett lopp i kroppen sedan dess och då vann man på ett bra sätt, fick överta varvet kvar, sättes under press i ledningen och bara rann undan till seger. 4 Global Beliver blev 2a från spår 11 på nyår, men senast när man fick gå i dödens tröttnade han helt, behöver visa mer till den här finalen. 5 Like A Boss har i princip gjort allting rätt, var mäktig i höstas på Valla. Efter de har han bara vunnit och vunnit, är ingen blixt från start, men borde få en hygglig position från spåret. Kusken låter väldigt uppåt, fick inte rätta fästet sist. 7 Bottnas Idol är en sjukt stark häst, chockade även mig sist när man klev på i tredje spår och vann enkelt på medeldistans. Ska verkligen inte nonchaleras här i finalen. Sist på V86 spikade jag 8 Babsans Bankir, vet inte om de var distansen som blev lite för lång då, för han imponerade inte på mig då, spurtade ändå okej sista biten. Nu är de medeldistans igen, spåret är inget vidare. Men man vann imponerande på nyårsafton, så garderar man brett här ska han med. 9 Jello W testade på brons sist, galopperade i sista sväng, men en bra genomkörare inför den här klass I finalen. Jag väjer att ranka han 1a, Björn tillbaka i vagnen och han har 3 segrar i raden med amerikansk sulky, de hade man inte senast pga. volt. 11 Extreme A.F har jag jagat länge, dock får han dåliga spår hela tiden och det är inget undantag nu, Behöver en del tur, men kan vara ett roligt lyxstreck. 12 Friend Of Elves har vunnit förr från spår 12, de var dock ett V86 lopp med klenare motstånd, behövs en betydligt mer krävande prestation den här gången, streckas på kapacitet!

Rank 9 5 3 1 7 12 8 11 4

V75-2

1 Everglo Lemon kan öppna rätt så raskt och förmodligen håller man ut de övriga, men jag tror de kommer bli lite körning in i första sväng, de tålde man inte riktigt sist utan blev slagen av smygkörd häst. Banan var då lite krävande vilket säkert va en av faktorerna också. Borde gå framåt en del och vara ännu lite bättre. 2 Laban Lagö har varit inte räckt till sedan man börja tävla på V75, bra fina prestationer och kommer säkert få en fin slant även här, men har svårt att tro att de räcker till seger. Wow vilket sto, 3 Marabou Brodda. Slog stoet Olga Utca som är ute i bronsfinal näst senast från spår 10, vann försöket senast från spår 8, hur bra står man sig nu då i finalen? Jag tror hon knäpper grabbarna på näsan, spår 3 nu och kommer få en vettig position, tror hon kommer flygandes på upploppet! 4 El Vego Khalifa vann plättlätt senast på tungsprungen bana på nyårsafton, inte startat sedan dess, lär vara i bra form och kommer utmana om segern. 8 Chitchat gjorde ingen besviken senaste starten. Visade fin kapacitet, nu fick man spår 8 och då ska han vara riktigt bra om han ska slå häst 3 och 4 från det här läget, men med lite flax kan han absolut göra det. 77% segerprocent säger ju en hel del. 9 Hulk Marke satt i rygg ledaren sist, med 3 Marabou Brodda i sin rygg, 9 Hulk Marke fick lucka sent och kom 2a efter 3 Marabou Brodda, och eftersom jag tror så mycket på henne känns det här strecket väldigt aktuellt, Örjan smyger med och får lucka i ett lopp där jag tror de kommer gå fort initialt!

Rank 3 4 1 8 9 10 2 7

V75-3

Iskall Gulddivison tycker många, jag tycker de är kul att gamla hästar vi känner igen fortfarande kan få tävla på bästa sändningstid! Många gamla hjältar i detta startfält och nu slipper de ju de värsta ungtupparna. 4 Chestnut Hill ska bevakas, är en riktig junior i sammanhanget. Vilket i det här fallet talar för att han får göra ett bra lopp. 5 Hawk Cliff kommer nyligen från seger, kan vara kul att strecka på form. Wäjersten vinner ju med det mesta just nu, skulle inte vara chockerande om han kniper en seger med 6 Spickleback Face här! Varit ute och mött de bästa i Sverige i sommar, betydligt enklare nu. Inte startat på ett tag dock. 7 Weekend Fun skrällvann nyligen på Bergsåker, man har även bra stallform, vinner varannan start just nu. Men jag kommer nog troligtvis spika i det här loppet, 9 Eddy West är riktigt bra, har en bra speed. Kommer troligtvis inte gå allt för fort och tror ingen kan slå han på snabbhet. Kommer gardera här om han springer i väg på spelprocenten. 10 Xanthis Cocktil vann från dubbla tillägg sist på V75, men jag vill nog varna mer för 11 Hard Times som var tvåa med bara en halv längd, han starta 20m ytterligare bakom. Det slipper han nu och från samma distans tror jag mer på 11 Hard Times som en rolig skräll!

Rank 9 11 10 4 6 5 7 1

V75-4

1 Milan Boko är en spännande häst som gästar från Holland, borde vara rätt bra i ordning när man väljer att ta resan till Sverige, har kikat lite i lopparkivet från Wolvega. Och känslan är att han kan vara riktigt bra, fanns gott om krafter sparat näst senast när man trava 13,4a på medel. Svårt att säga hur fort den kan springa på valla på lördag. Men de jag notera är att han verkligen inte är en raket från start, och jag tror man kommer hamna 3:e/4:e invändigt om man inte lyckas hitta ut direkt. Sedan tror jag de kommer vara en chansning om man får lucka eller ej. Därför väljer jag att gardera. 2 Windmill Jam ska också bevakas, oklart hur snabbt man kan öppna från spår 2, har aldrig haft framspår mer än en gång bakom bilen. Då var man ingen blixt ut, men tror heller inte man laddade. Nurmos brukar starta sina hästar sparsamt och sikta mot de stora årgångsloppen, 3 Bottoms Up Broline har bara fått framskjutna placeringar och tror man kommer få de även i denna start, de blir amerikansk vagn för första gången. 5 Gatling fick sig en ordentlig genomkörare inför den här starten sist, var ute i klass II och fick gå hela loppet i andra spår och stora delar utan rygg, bra fart över mål. 6 Byron Face hade vilat 2 månader innan förra starten, var mega favorit på V86, men blev slagen på linjen. Tror de loppet var viktigt för att vara redo här, tror man kommer vara betydligt bättre nu. 11 Sandokan gjorde en toppeninsats senast och fick göra allt jobb själv, blev slagen av en smygkörd häst på linjen, trodde mycket på honom förra starten och kommer strecka han nu med. Se upp för 9 Mister Jigolo kan få en fin smygresa och han har bara torskat 1 start i karriären.

Rank 1 2 5 6 11 9 3 8 4

V75-5

1 Call Me Brodda vann lite snopet sist, jag trodde inte alls på henne, trots glada tongångar från stallet, jag tycker hon är bättre på kort men nu med storform och bra läge ska hon bevakas. Kommer spetsa här ifrån och är inte förvånad om Persson kör där. 2 Dwayne Zet gjorde comeback sist efter en operation och längre vila, gjorde det ändå bra, kusken var väldigt nöjd med honom. Tränaren tror han kommer höjas flera nivåer och han går bäst från spets eller framskjuten placering. Är han redan redo för att ta en seger här? 4 Donizetti gjorde en fin prestation nere i Frankrike, tror banan där nere passar honom som handen i handsken. Men bra form och självförtroende ska han streckas på. 5 Shapes hade inte vunnit ett enda V75 lopp, men näst senast kom den, och även följde upp med en andraplats sist. Då blev man slagen av 11 Huddlestone som var för bra helt enkelt. Goop tillbaka i vagnen. Tränaren till 10 Axel Ruda sa sist att han kommer vara bra nu men han kommer vara ännu bättre till finalen, och de får mig att tro att de kan räcka till seger här, lite körning initialt från Call Me Brodda och Dwayne Zet kommer bjuda in 10 Axel Ruda in i matchen, bud! 11 Huddlestone var galet bra sist, fick en ordentlig tryckare av 7 Vacqueyras senast men var ändå bara bäst, jag tror dock att bakspår är ett stort minus.

Rank 2 10 11 1 5 4 3 12

V75-6

De är ofta jämnspelade lopp när de kommer till Diamantstoet, och tror inte det är några undantag denna omgång. Man kan göra det enkelt för sig här och strecka så många man har råd med. Förra försöket vann 5 Miss Mighty som spetsade och höll undan precis. Tror inte man glider till spets lika enkelt här och man blev nästan slagen av 3 Hera Hammering, som då hade springspår men kom ganska dåligt på de. Nu borde i stället 3 Hera Hammering kunna svara ut Wäjerstens häst. 6 Queen gick också bra i skymundan, nu med springspår och Goop igen. Fick ett snällt lopp sist och lär köra om det i denna start. 2 Beawinner fick en pangöppning i försöket från springspår på Färjestad, men orkar inte hela vägen in i mål från spets. Man lär kunna komma iväg vettigt även från spår 2 och få en bra resa. 7 Tasherit skulle kunna få ett fint smyglopp från bricka 1 på tillägg, löser det sig med lucka kan de vara en kul skräll. 9 Jeans’n Passion satt längst bak i kön och gjorde en riktigt rykande sista 500m, nådde inte fram till 15 Heroine Darling, men nu är det lite ombytta roller och 9 Jeans’n Passion står mycket bättre till i loppet den här gången. Man har startat 16 starter över aktuell distans och vunnit hälften! 11 Sanibel är jättekapabel men har haft lite problem med stilen i de två senaste starterna. Förra starten kändes det som kusken får ta på sig galoppen, blev snävt in i första sväng. Efter det satt man sen sist i kön och spurtade riktigt bra i skymundan. Kommer vara riktigt farlig med bättre position initialt. 12 Affinity Face var lite blek senast, men ska normalt sett ha en bra chans från springspår här. 15 Heroine Darling var riktigt bra sist, iskallt läge nu och då behöver man vara riktigt bra för att vinna.

Rank 9 5 11 3 12 15 6 2 7

V75-7

WOW! Vilken insats senast av 2 Gaylord Am galopp och ett helt varv i tredjespår på tung bana. Jag tror till och med jag chansspikar på något system och hoppas att han kuppar sig till ledningen, därifrån kommer han aldrig vika ner sig. 3 Oskar Run är anmäld med amerikansk vagn för första gången i karriären. 4 Borups Victory var ruggig sist, har egentligen bästa spetschansen och är en vettig spik det med. 5 Lorenzo Boko såg länge ut att kunna skrälla till seger sist, men blev slagen av favoriten, bud. 7 Olga Utca valde att gå ut i bronsfinal i stället för diamantstoet. Känns som hon hade haft bättre chans i det loppet, även om har varit bra i både brons och diamantsto. 8 Lucky Guy Boko stannade i ledningen sist, var tydligen inte tom utan bara la av. Var inte trött i mål. Spännande häst som är riktigt bra, lär bli lite streckad ang. prestation sist samt spåret, rolig skräll. 9 Graces Candy skulle kunna smyga med från spår 9 med lite körning. Besitter bra farter och får man spara spurten blir man farlig. Ett roligt lyxstreck 11 Power Blaster, Salmela åker från Boden med 2 hästar. Den resan gör man inte om hästarna är bra i ordning. 12 Lucifer Sam har vunnit 2 försök från bakspår, skulle kunna göra det igen, lär inte bli så hårt streckad från spår 12, spelvärt.

Rank: 2 4 12 8 7 3 9 11 5

För fler gratis travtips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com