V75 Solvalla 4/2-23

Det är Solvalla som kör veckans V75:a och det är förutom STL-finaler dessutom jackpot. Grymt spelvärde med andra ord och det är en halvlurig omgång vi ställs inför. Det kan bli några rejäla skrällar och jag tror det blir bra betalt idag.

Förra veckan blev lite stökigt med tre system att hålla reda på och det blev ju inte bättre när Four Guys Dream, som jag spikat på samtliga system, blev struken under förmiddagen. Därför har jag nu, som vanligt, endast ett system med den skillnaden att jag saftar på lite extra nu när det är jackpot. Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, final, 2140a:

Jag inleder med min enda spik för dagen och det är favoriten 5 Likeaboss. Han är i fortsatt strålande form och gav ett fint intryck återigen senast. Alla tjatar om det, men effekten när man drar tussarna är ju helt enorm, snacka om att svara på en utrustningsdetalj! Jag tror det blir som sämst dödens här och när Elias rycker tussarna med 5-600 kvar hinner de andra helt enkelt inte ikapp.

Rank: 5-6-7-12-8-9-1-3-11-10-2-4

V75-2, Klass 2, final, 2140a:

Daniel Wäjersten är utan tvekan dagens huvudperson och har han en bra dag blir det inte mycket till utdelning. Men han har en rysare till start också och det är 7 Debonair Mary som är helt borttappad här. Han gick bra senast och håller formen och jag är helt inne på att han är med och gör upp om segern här också. Han kan avsluta vasst och det är ingen omöjlighet alls. 8 Chitchat stack bara iväg över upploppet senast och var helt överlägsen. Lurigt med åttondespåret, men har ett starkt slutvarv och är med i matchen igen. 3 Marabou Brodda var riktigt fin senast och avgjorde på ett bra sätt. Har en vass avslutning och Uhrberg låter klart uppåt. Ska räknas väldigt tidigt här. 4 El Vego Khalifa vann på ett bra sätt från ledningen senast och såg fin ut. Men det är fem veckor sedan, kanske lite för långt mellan starterna? Kapaciteten finns där i alla fall. 6 BBS Avicii blev allt fel för senast. Han är i fortsatt bra form och han kan gå en riktigt vass avslutning när det klaffar för honom. Jag har jagat honom ett tag nu, det börjar bli dags att leverera…. Betrodda duon 2 Laban Lagö och 1 Everglo Lemon lämnar jag utanför systemet då jag inte tycker de är lika bra som de jag har streckat…

Rank: 7-8-3-4-6-2-1-10-5-9-11-12

V75-3, Bulwarks lopp, Gulddivisionen, 2140a:

Det är ingen vidare klass på veckans Gulddivision och jag har sagt det förut, sätt Guld-hästarna 20 meter efter Bronsdivisionshästar och gör ett lopp av det istället. Men det lär inte hända… Hursomhelst, tipsettan hamnar på 4 Chestnut Hill som inte rosat marknaden sedan han kom till Sverige . Han hade ett tungt fjolår, men senast var ett fall framåt då han faktiskt såg fin ut och gjorde ett bra lopp. Han är vass till slut och med en fin position kan han skrälla här. 8 Order To Fly var jättefin vid segern senast och visade att formen sitter där. Tråkigt läge, men han går starkt till slut och är inte golvad på något sätt. 1 Super Nice satt fast förra lördagen med en del sparat. Nu vill man satsa i ledningen och det kommer han ju att få då han är den enda startsnabba i fältet. Kan det hålla hela vägen? Ja, om han får sitta ifred. Storfavoriten 9 Eddy West hade jag spikat utan tvekan om han haft lopp i kroppen, men nu är det sex veckor sedan senast och han har dessutom varit hos veterinären och inte tränat lika tufft som vanligt eftersom Sjöström varit på semester. Det aviseras dessutom ett upplägg som inte blir alltför offensivt och det kan bli svårt att hinna fram. Han kan dock göra det ändå och ska med på kupongen, men inte som ensam häst. 2 Alone fick en fin resa senast och avgjorde på ett snyggt sätt. Han vinner inte ihjäl sig längre men kan få en fin resa här och han är vass till slut. 5 Hawk Cliff trodde jag hade gjort sitt på banan, men han visade härlig gnista senast då han tog sig förbi till seger över upploppet. Eftersom det inte är så blodigt emot idag så finns en chans till skräll. 10 Xanthis Coktail är inte ens uppe i guld än, men man förstod att det skulle bli svagt anmält och då tog man chansen. Formen är bra vilket han visade vid segern senast och skulle allt klaffa för honom med bra tempo och en fin rygg, så är han ju väldigt snabb över upploppet. 6 Spickleback Face lämnas utanför då han inte startat sedan juli och dessutom måste gå med skor, vilket inte är hans favoritgrej.

Rank: 4-8-1-9-2-5-10-6-12-7-11-3

V75-4, Margaretas tidiga unghästserie, fyraåriga hingstar/valacker, 2140a:

Tipsettan till 9 Mister Jigolo som vann på ett bra sätt senast. Han är mer stark än snabb, men tål att göra en del jobb själv och han räds inte dödens om det behövs. Björn Goop varnar kraftigt för honom och han kan slugga sig förbi samtliga. 6 Byron Face åkte dit i årsdebuten senast men lär vara kraftigt förbättrad till idag. En tuffing som har en vass avslutning och ska ses med en bra chans här. 10 Bugatti Hall avslutade bra senast och visade fortsatt form. Han har tränat bra efter det och Sjöström lät väldigt nöjd med honom. Kan blåsa ner de till slut. 5 Gatling har inte startat på ett tag och Goop är lite orolig för att det kan fattas lite i honom. Men hästen är snabb ut och kommer han till ledningen är han nog med i striden ändå. 3 Bottoms Up Broline har inte heller startat på länge och är svårbedömd. Men han är ju från Nurmos stal och de brukar ju inte behöva några lopp i kroppen… Kan få en fin resa och på kapaciteten är han med i matchen. 2 Windmill Jam har en snabb avslutning och lär få en fin resa. Men det är likadant här då han inte startat på ett tag… Favoriten 1 Milan Boko är en jättefin häst som var överlägsen senast, men han är ingen raket från start och det kan bli en besvärlig resa för honom. Jag chansar och lämnar honom utanför…

Rank: 9-6-10-5-3-2-1-12-8-11-7

V75-5, Silverdivisionen, final, 2140a:

10 Axel Ruda var bättre än väntat senast då tränaren hade aviserat ett lugnt upplägg då hästen varit hos veterinären innan. Dessutom meddelade man att man siktade hit, så insatsen var klart positiv, liksom avslutningen. Han är sylvass över upploppet och jag blir inte förvånad om han hinner fram. 2 Dwayne Zet gjorde comeback senast och avslutade klart positivt efter att ha varit nära galopp i sista sväng. Lär vara kraftigt förbättrad idag och är definitivt med i segerstriden. 5 Shapes har varit i osannolik bra form under vintern och gjorde det bra senast också. Han har en vass avslutning och lär få en fin resa. Utmanar om segern. 12 Arvid SH har ett tråkigt läge, men formen är intakt och han går vasst till slut. Har han lite flyt med positioner och en hygglig rygg att gå i kan han dyka upp i segerstriden.

Rank: 10-2-5-12-4-1-11-9-3-6-7

V75-6, Diamantstoet, final, 2140:

6 Queen gick bra till slut senast och visade att formen håller i sig. Hon är snabb från start och jag är inne på att hon tar sig till ledningen. Kan mycket väl hålla hela vägen, men frågan är om Goop kör där? Han kan nog tänka sig att släppa också för att sedan hoppas på en lucka och speeda förbi. Med i striden i alla fall! Den som kan överta, eller t.o.m spetsa från början är 2 Beawinner som var riktigt fin senast. Även hon är snabb ut och går bäst i ledningen. Tar hon sig dit är hon ett givet segerbud. Jag väljer att låsa på dessa två spetsfavoriter och tror inte att tilläggshästarna hinner ikapp…

Rank: 6-2-12-10-11-5-15-3-4-14-9-8-1-7-13

V75-7, Bronsdivisionen, final, 2140a:

4 Borups Victory var överlägsen senast och riktigt fin. Bra läge igen men det är inte säkert att det blir ledningen och då kan det bli tufft. Dessutom är det bra emot, så det blir gardering. 2 Gaylord Am var riktigt bra senast då han vann trots en galopp i sista kurvan. Han är stark och tuff och har ett tungt slutvarv. Kan mycket väl trycka till de till slut. 5 Lorenzo Boko gick bra förra lördagen och såg mycket fin ut. Jag vet att Riordan håller honom skyhögt och med den formen hästen har nu är han ett givet motbud till de två stora här. 1 LL Labero hängde med bra senast och fick en fin resa. Hade nog lite sparat till slut och nu är det spetsläge! Han är snabb ut och Bergh lär vara rejält sugen på att köra för ledningen. Det kan hålla hela vägen, bara det inte blir 09 första varvet… 12 Lucifer Sam var grymt bra senast och såg fin ut. Han är mer stark än snabb och måste ha tempo på loppet, men det kan det som sagt bli. Går starkt till slut och kan tugga ner de med lite flyt på vägen. Sista strecket till 10 Chiffchaff som är enormt speedig och kan få en fin resa trots spåret. Klaffar allt för hennes del blir hon livsfarlig över upploppet.

Rank: 4-2-5-1-12-10-7-8-9-6-3-11

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com