V75 Åby 11 feb

V75 på Åby ser svårt ut med femton hästar i alla sju lopp. Det borde ge bra pengar att sätta sjuan denna vecka. Det är en kuskmatch och årets hästgala samtidigt och jag ställer mig frågande till båda delarna.

Förra veckan var det lite stolpe ut med Marabou Brodda som så när fick vinna Klass II-finalen på Solvalla.
Jag är dock mycket nöjd med min häst och nu får stoet ladda om. Vi siktar på V75 på Halmstad i mars om allt går enligt plan.
Denna vecka är Åby i fokus och banan anordnar V75 med en kuskmatch mellan de mest vinnande V75-kuskarna från 2022.
Kuskmatcher tycker jag inte har fungerat i Sverige sedan 1970-talet och med tanke på att det inte är fri lottning gynnas hyrkuskar som redan har en stor kundkrets och kan välja och vraka bland uppsittningarna.
Detta gör att vissa är chanslösa redan vid anmälning.

Galans klaraste vinnare
Örjan Kihlström vann klart flest STL-lopp i fjol och i mina ögon borde han hyllas mer för det.
Istället för att göra ett jippo med de 15 bästa kan man hylla vinnaren ordentligt och köra ett enskilt lopp med fri lottning om man vill göra en rolig tävling samtidigt.
Åby anordnar parallellt med V75 också årets hästgala. Galan sänds live i TV och det låter som ett tufft upplägg.
Balansera fokuset mellan galavinnare och spännande V75-tävlingar kan bli svårt och jag återkommer nästa vecka med en recension av upplägget.
Jag går dock in med en skeptisk inställning och tycker det är tråkigt att många av de som ska hyllas på galan inte kan vara med då man är upptagen med att köra lopp.
Inte hade man delat ut Guldbollen i halvtid av en fotbollslandskamp?
Galans klaraste vinnare måste vara Francesco Zet som årets häst. Obesegrad och nio miljoner insprunget är respekt.
Örjan Kihlström får min röst som årets kusk även om det är jämnare än på länge. Daniel Redén är i mina ögon årets tränare och årets komet tycker jag ska gå till Gustav Johansson.

V75-1: Inledningen är inte helt lättlöst och jag streckar en handfull hästar. Framvolten blir inte lätt att fånga in och jag vill ha med trion 3 Kirby Starlake, 4 Demir K.M.E. och 5 Boke Palema tidigt.

V75-2: Tipset i detta lopp till 1 Is This Love. Stoet har gått bra på sistone och skulle hon hålla upp ledningen är mycket vunnet. Spik på lilla systemet, men på stora garderar jag med springspårets 7 Molly Vici samt tilläggsduon 11 Magical Mile och 13 In Style.

V75-3: I denna spårtrappa tycker jag framspåren står bra till och plockar med en kvartett från första startled. 6 Tearsinheaven kunde inte gå i klinch med Con Crowe senast men möter ingen sådan häst nu. 1 Strängnäs Palema är tidig och 8 Carelya ska inte underskattas från ett lurigt läge.

V75-4: Ett av omgångens lurigare lopp där tipset går till 11 Dynamite Sensation. Springspår på tillägg passar bra med Carl Johan Jepson i sulkyn. 1 Ozak Vivantis och 4 Sun’s Exciting är kapabla på startvolten och en riktig outsider kan vara 15 Wingait Leif som jag kört någon gång och har en hög högstanivå.

V75-5: Det är en svårspikad omgång men i lärlingarnas kamp tar jag ställning för 10 Beauty Smart Face. Hon körs av min favorit till årets komet Gustav Johansson och kan vara huvudet högre än övriga här.

V75-6: Även i den sjätte avdelningen blir det spik. 6 Zola Love var bra i comebacken och med Erik Adielsson från springspår luktar det spets lång väg. Spikar man inte behövs många streck…

V75-7: I avslutningen behövs det också garderas. 6 Indigo är bra men ingen jag kan gå på som favorit. 1 Princess Kloster är ett skrällbud om hon får en fin resa. Även 4 Pere Ubu och 9 Without A Doubt är givna streck till skrällprocent.

Thomas system
V75-1: 3, 4, 5, 8, 11. Res: 10-9.
V75-2: 1, 7, 11, 13. Res: 3-10.
V75-3: 1, 4, 6, 8. Res: 11-5.
V75-4: 1, 4, 6, 8, 11, 15. Res: 5-13.
V75-5: 10 Beauty Smart F. Res: 14-5.
V75-6: 6 Zola Love. Res: 7-14.
V75-7: 1, 3, 4, 6, 8, 9. Res: 5-10.

Spelförslaget är på 2880 rader och kostar 1440 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Is This Love i den andra avdelningen blir systemet på 720 rader och kostar 360 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com