V75 Bergsåker 18 feb

Jag lovade förra veckan att jag skulle komma med en recension från Hästgalan och min åsikt är att den inte var någon höjdare. V75-tittarna vill inte se galan utan den är till för de som den berör.
Däremot är det positivt att galan arrangeras på Åby och i travsportens egna lokaler. Det borde vara ekonomiskt rätt.

Vinnarna på galan var förväntade förutom Årets Kusk där Örjan Kihlström petades från tronen till förmån för Magnus A Djuse. Vad gäller V75 Champions bör den hyllas som vann grundserien och vill man sedan ha en kuskmatch borde det räcka med ett lopp med lottade kuskar på hästarna.

Har fina körhänder
En som hade en kanonlördag på Åbytravet var Gustav Johansson. Han utsågs till Årets Komet och vann två lopp, däribland STL Lärlings-champion. Han körde Beauty Smart Face till en smått överlägsen efter en strålande insats. Det var en var lördagens höjdpunkter.
Jag kör mot Gustav varje vecka och han blir bara bättre och bättre för varje dag. Han står med båda fötterna på jorden och har fina körhänder.

Bergsåker tar hand om helgens V75-tävlingar
Polaris Bergsåker Winter Trot körs för den högsta klassen, ett lopp över lång distans med en halv miljon kronor till vinnaren. Av naturliga skäl är inte den yppersta eliten med men det är den mest intressanta gulddivisionen på länge.
Det är flera långväga gäster och loppet håller sig till grundidén med V75. Bra pengar att tävla om och många ekipage som startar med chans.
Även övriga avdelningar håller hög klass för årstiden och omgången är riktigt intressant.
Daniel Wäjersten och Robert Bergh är två vassa hemmatränare som jag håller i handen i jakten på sju rätt på V75.

––

V75-1: 2 Axel Ruda har varit jättebra och är en tänkbar spik i inledningen men jag är inte säker på att kort distans är något plus och garderar. 5 Marre’s Dreamboy har bra kapacitet och verkar komma med formen på topp. 6 Fabulous Pellini har hög kapacitet och räknas tidigt.

V75-2: 2 Because the Night är ett jättefin häst som startar med bra chans i lägsta klassen. Daniel Wäjerstens häst står perfekt inne i loppet och bara han kliver iväg vettigt från spår två i volten så blir han svårslagen. Jag spikar.

V75-3: De bästa kallbloden gör upp i tredje avdelningen. 5 Tekno Jerven gillar jag och han är ett givet streck men inte att lita på. 2 Järvsöodin har läget och 9 Alma Prins och 12 B.W.Rune är två tuffa konkurrenter från bakspår.

V75-4: Ett öppet lopp i Diamantstoet och jag hoppas att jag klarar mig med sex streck. 3 Bird Lane har läge för att komma till ledningen. 5 Miss Mighty och 7 Honesy känns värst emot.

V75-5: Här kommer min andra spik. 3 Mellby Indigo är segervan och gick bra efter galopp i förra loppet. Robert Bergh har perfekt läge och när han tuffaste motståndare har bakspår så väljer jag att singla.

V75-6: 6 Chitchat har varit mycket bra och vunnit åtta av karriärens tio starter men går upp i klass och jag streckar många. 4 High on Pepper har fin kapacitet. 9 Jerka Sting är ett givet bud och loppets skrällbud är formstarke 10 M.T.Montpelier.

V75-7: 500 000 kronor får vinnaren av Polaris Bergsåker Winter Trot och det är ett öppet lopp över lång distans. 6 Ferrari Sisu är bra när han får sitt lopp och 12 Eddy West spurtar alltid snabbt. 11 Ultion Face vann trots bakspår i Kalmar senast. Streck även för Daniel Wäjerstens duo 1 Spickleback Face och 9 Esprit Sisu.

Thomas system
V75-1: 2, 5, 6. Res: 4-10.
V75-2: 2 Because the Night. Res: 6-10.
V75-3: 2, 5, 9, 12. Res: 8-1.
V75-4: 1, 3, 5, 7, 10, 11. Res: 8-15.
V75-5: 3 Mellby Indigo. Res: 10-9.
V75-6: 1, 3, 4, 6, 8, 9, 10. Res: 7-11.
V75-7: 1, 6, 9, 11, 12. Res: 10-4.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Chitchat i den sjätte avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com