V75 Romme 25 feb

Det var hög utdelning på sju rätt på Bergsåker förra veckan och även Romme bjuder på en klurig omgång.
I veckan kom ATGs bokslutskommuniké och det är oroande när intäkterna minskar och utgifterna ökar.

I veckan kom ATG med sin bokslutskommuniké för 2022. I jämförelse med 2021 har nettointäkterna på spel på hästar minskat med sex procent och rörelseresultatet är minus tolv procent.
2021 är kanske inte helt optimalt att jämföra med eftersom det fortfarande var pandemi. Däremot konstaterar jag att det inte är positivt när intäkterna minskar och kostnaderna ökar.
Många i travsporten har en tuff tid framför sig och det gäller även ATG. I slutet av april kommer spelbolaget med nästa rapport, som gäller första kvartalet 2023, och det ska bli intressant att se hur hur siffrorna ser ut där.

För många hästar i guld
Jag var spänd på gulddivisionen på Bergsåker förra helgen och det var en duktig spetsvinnare från Finland. Hierro Boko och Mika Forss tog ledningen och höll undan för en bra avslutande Ultion Face och Adrian Kolgjini.
Sju rätt förra helgen belönades med över fem miljoner kronor och jag tycker att svårighetsgraden är hög även på Romme på lördag.

Våren närmar sig och det är flera bra hästar i högsta klassen. Click Bait gör årsdebut och utmanas av duktige sprintern Chapuy. Jag tror att det kan bli tuff körning mellan dessa och det talar för min vinnare Four Guys Dream.
Han har varit otroligt fin och nu kommer hästen att få attackera bakifrån. Han vann från ledningen på Jägersro senast men jag tycker att Four Guys Dream är allra bästa när han sparar på spurtkrutet.
Totalt är det elva hästar i gulddivisionen och jag fattar inte varför det ska vara öppet för tolv travare i högsta klassen – speciellt när det handlar om kort distans.
Med tio hästar blir kvalitén högre och loppet blir även mer intressant för både spelarna och publiken.

V75-1: Omgången inleds med ett öppet lopp. 3 Jello W. spurtade bra när jag vann med hästen i Halmstad innan jul men nu har han galopperat i de två senaste starterna och formen är ett frågetecken. 9 Castor The Star räknas direkt i comebacken och 8 Vicar kan vinna med klaff.

V75-2: Det är inte lätt att hitta spikar och jag chansspikar 1 Sandokan. Hästen hade krafter kvar i ett tufft lopp senast och har bra chans men jag vet inte hur han kliver iväg från innerspår bakom bilen.

V75-3: Tre streck räcker långt i gulddivisionen. 1 Click Bait och 3 Chapuy gör upp om ledningen och kör dessa tufft mot varandra kan 6 Four Guys Dream få loppet. Jag tror att han är ännu bättre bakifrån än i ledningen.

V75-4: Kallbloden gör upp i fjärde avdelningen. 13 Tekno Jerven galopperade på nytt senast men han är lite bättre i voltstart och räknas givetvis tidigt om han håller sig till rätt gångart. Jan-Olov Persson har en stark duo i 7 Kavaleren och 14 Oppgårdsdrängen. 5 Alm Randers har fart och jag streckar även 11 Soldhöjdens Drake som är bra om han sköter sig.

V75-5: Jörgen Westholm har ett starkt kort i 4 Marre’s Dreamboy som jag tror är gynnad av 2 640. 3 Kimi di Quattro räknas tidigt på läget. 7 Titan Yoda är kapabel och 12 Certainly kan runda alla.

V75-6: 6 Bird Lane blir svår att slå om hon kommer till ledningen men det är flera om budet. 5 Samaritana är stark och har lopp i kroppen. 1 Zally Gel och 3 Livi Princess H.M. har passande lägen och är skrälldugliga om de får spara på speeden.

V75-7: Avslutningen är ett klurigt lopp i näst lägsta klassen. Jag tror att det kan bli full körning på flera händer och då kommer 10 Friend of Elves in i matchen på allvar. Hästen står fint inne i loppet och kan spurta snabbt.

Thomas system
V75-1: 3, 4, 5, 7,8, 9, 11. Res: 6-10.
V75-2: 1 Sandokan. Res: 3-11.
V75-3: 1, 3, 6. Res: 4-7.
V75-4: 5, 7, 11, 13, 14. Res: 4-1.
V75-5: 3, 4, 7, 12. Res: 5-9.
V75-6: 1, 3, 4, 5, 6, 10. Res: 9-13.
V75-7: 10 Friend of Elves. Res: 3-6.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Samaritana i den sjätte avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com